ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση 22/9/17 – Εκτιμήσεις ThitaDelta & Πασχάλη για ΓΔ

Το 2ο συνεχόμενο εβδομαδιαίο κλείσιμο κάτω από τον ΕΚΜΟ 20 είναι ίσως πιο ανησυχητική ένδειξη κι από την ενδοσυνεδριακή διάσπαση του low fractal 2008.84 δεδομένου ότι αυτή διορθώθηκε την ίδια μέρα (Τετάρτη),  ενώ 2ο κλείσιμο κάτω από τον 20ρη είχαμε να δούμε από από τις 24/6/16 που είχε κοστίσει τότε 16 εβδομάδες στασιμότητας και συσσώρευσης σε σχετικά στενό εύρος τιμών ως τα μέσα Οκτ. '16.
Στα θετικά η μη παραβίαση της S στο γραμμικό μόνο διάγραμμα αφού στο λογαριθμικό έχει διασπαστεί από την προηγούμενη εβδομάδαΣτο χαμηλό της Τετάρτης ο δείκτης διόρθωνε κατά περίπου 12,5% από τα υψηλά των 2232,65 μονάδων περνώντας προς στιγμή και το 38,2% fibo διόρθωσης όλου του ανοδικού από τις 1610,77 μονάδες. Η αύξηση του όγκου και του τζίρου όσο προσεγγίζονταν τα χαμηλά υπολογίζεται επίσης στα θετικά.

Ελάχιστη απαίτηση για την διατήρηση σοβαρών πιθανοτήτων υπέρ των ανοδικών σεναρίων είναι η διατήρηση των τιμών υψηλότερα των 2008,84μ, του 38,2% retr. και βέβαια της S και της τελευταίας speed resistance line από τις 1610,77μ. Ακόμα πιο σημαντικό είναι το κλείσιμο του μήνα σε 5 συνεδριάσεις να βρει το δείκτη υψηλότερα από το χαμηλό εβδομάδας ή στην χειρότερη περίπτωση υψηλότερα από τον EKMO 6 μηνιαίων χαμηλών ο οποίος αν έχουμε παραβίαση των 1949,45 μονάδων θα χαμηλώσει κι άλλο. Αν έχουμε κλείσιμο μήνα χαμηλότερά του θα έχουμε μια ακόμη ισχυρή ένδειξη για την αλλαγή της μεσοπρόθεσμης τάσης εκτός της νέας παραβίασης των 2008 μονάδων με κλείσιμο.

Το γιατί αποδίδεται τόση σημασία ειδικά στους ΕΚΜΟ 6 μηνιαίων υψηλών και χαμηλών έχει παρουσιαστεί τελευταία φορά εδώ.

Όσο οι παραπάνω προϋποθέσεις πληρούνται και πρωτίστως αν δεν παραβιαστούν οι 1949,45 θα εξακολουθήσω να θεωρώ πιθανό το καλό σενάριο που συνοπτικά είναι ότι η διόρθωση ολοκληρώθηκε κι έχουμε να δούμε ένα ακόμη ανοδικό πριν μια μεγαλύτερου βαθμού διόρθωση από επίπεδο υψηλότερο από τα προ διμήνου υψηλά.

Η μορφή πάντως του τελευταίου πτωτικού (v) το οποίο δεν είναι 5κυματικό ως όφειλε και δεν συνοδεύτηκε με απόκλιση του RSI (πράγμα εξαιρετικά σύνηθες αν όχι υποχρεωτικό σύμφωνα με τις περιορισμένες κυματικές μου γνώσεις), εκτός μόνο του τελευταίου του σκέλους σε 60λ, αφήνει ανοικτά τα αρνητικά ενδεχόμενα.

Σύμφωνα με την άποψη του φίλου ThitaDelta στα σχόλια έχουμε ένα ακόμα κάτω και τώρα διορθώνουμε την πτώση από τις 2201,64μ περίπου ως κύμα iv του c που βρίσκεται σε εξέλιξη...

... έχοντας μόλις ξεπεράσει το 38,2% fibo διόρθωσης όλου του θεωρούμενου κύματος (3) το οποίο ξεπέρασε ακόμα και το 4,236 του κύματος (1). Το κύμα (4) θα μπορούσε να ολοκληρωθεί λίγο υψηλότερα στο 50% στην περιοχή των 2075 μονάδων. Δείτε πως θα μπορούσε να εξελιχθεί η συνέχεια εδώ.

Δείτε και τις πολύ ενδιαφέρουσες εκτιμήσεις για ΓΔ στα σχόλια από τον ThitaDelta  &  του Πασχάλη μια εναλλακτική  καθώς και του Chiefsotos  που διαφέρουν από τις παραπάνω.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ, FTSE, ΔΤΡ  ΑΝΕΜΟΣ, ΔΕΗ , DAX (LAAPS)

FTSE (Tasos)

Μια βραχυπρόθεσμη εκτίμηση για ΓΔ είχε ανέβει από χθες από τον Νεκτάριο

ΔΕΗ (LORAC)

 

 

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.