ΕΧΑΕ: Ανασκόπηση 8/9/17

Στα μηνιαία η εικόνα δεν αφήνει ακόμα  καμιά ελπίδα ότι μπορούν οι τιμές να φθάσουν στη γραμμή λαιμού του γνωστού ανάποδου ΩΚΩ, του πολύ μακροπρόθεσμου σχηματισμού αντιστροφής που φαίνεται καλύτερα στο λογαριθμικό διάγραμμα. Οι τιμές για την ώρα έφθασαν μέχρι την περιοχή οριζόντιας αντίστασης στα 6 ευρώ και υποχώρησαν χαμηλώτερα και από μηνιαία τοπικά υψηλά 5,05 και 5,31 ευρώ. Αυτή τη στιγμή δεν έχει παραβιαστεί μόνο το M. high fractal στα 4,83 ευρώ.

Στο γραμμικό εβδομαδιαίο η διάσπαση του τριγώνου R2-W έδωσε κίνηση ως τα 6 ευρώ, δηλαδή περίπου στο 60% της διαδρομής προς τον μέγιστο στόχο της στα 6,88 ευρώ. Η διόρθωση που ακολούθησε έχει πλέον φθάσει σε ανησυχητικά επίπεδα αφού διέσπασε την πρώτη στήριξη από την γραμμή τάσης Κ και βρίσκεται μια ανάσα από την τελευταία Speed Resistance Line (SRL 2/3), την τελευταία δηλαδή "στήριξη" πριν την πιο σημαντική, την W. Το επίπεδο που έγινε η διάσπαση του R2-W, είναι στα 4,64 ευρώ και κάτω από εκεί μπαίνει σε αμφισβήτηση η δυνατότητα για ανοδική προοπτική των τιμών. Τα low fractals δεν "βοηθούν" στη συγκεκριμένη περίπτωση αφού δεν σχηματίστηκε κανένα κατά την άνοδο από τον Φεβρουάριο, οπότε δίνουν τη στήριξή τους στα 4,07 ευρώ από όπου ξεκίνησε όλη η άνοδος την οποία "οριοθετούμε" με τις SRL. Εξυπακούεται ότι αν φτάναμε εκεί η κατάσταση τεχνικά θα ήταν ήδη απελπιστική.

Τέλος μια ματιά στο ημερήσιο όπου η τάση είναι πτωτική και σύμφωνα με τον ADX πολύ ισχυρή.

Ορισμένοι στόχοι αλλά και οριζόντιες στηρίξεις από ημερήσια χαμηλά Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Μαΐου έχουν επισημανθεί στο διάγραμμα όπως και τα ανοδικά gaps και  η ισότητα των δυο πτωτικών κυμάτων από τα 6 και 5,36 ευρώ καθώς κι ο χαμηλότερος στόχος της διάσπασης της ανοδικής σφήνας Μ-Ν. RSI και στοχαστικός πάντως είναι σε επίπεδα που θα δικαιολογούσαν μια αντίδραση ίσως και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Δείτε επίσης: