ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Μηνιαία ανασκόπηση & οι κυματικές εκτιμήσεις του Goldfish – ΓΔ 5/9/17: Ματιές στη μεγάλη εικόνα (Γκουρού – Lorac)

Υψηλότερα χαμηλά καθώς και κλείσιμο επιφύλαξε ο Αύγουστος για τον δείκτη, οπότε παρά τα χαμηλότερα υψηλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα πλην της βουτιάς του όγκου, φυσιολογικής ωστόσο για Αύγουστο. Πρώτη ασθενής στήριξη από την V1 περίπου στις 2062 μονάδες και 2η από την S πολύ πιο κάτω, στις 1919 περίπου. Ακολουθεί η V στις 1832 μονάδες σχεδόν 10% χαμηλότερα και τέλος η οριζόντια στήριξη στην αρχή του τελευταίου μεγάλου ανοδικού κύματος στις 1610,77 σχεδόν 20% χαμηλότερα από το σημερινό κλείσιμο. Τέτοια ποσοστά κάποτε μπορεί να φαινόντουσαν εύκολα επιτεύξιμα αλλά τώρα το κουμάντο στον δείκτη δεν το έχουν μόνο οι τράπεζες που και σήμερα επιβεβαίωσαν την κακή τεχνική τους εικόνα και το πρόσφατο γύρισμά τους σε καθοδική τάση στο ημερήσιο διάγραμμα ενώ και στο εβδομαδιαίο τους δεν είναι και πολύ μακριά από τα κρίσιμα επίπεδα όπως παρουσιάστηκαν χθες. Ήδη η ΕΤΕ σταμάτησε ακριβώς ένα σεντ πάνω από το γνωστό 0,318 και θα το διασπάσει αύριο αν συνεχίσει έτσι ενώ κι η ΑΛΦΑ είναι πλέον πολύ οντά στο 1,97 και η ΠΕΙΡ απέχει μόλις μια ακόμη τόσο κακή μέρα από το 4,09.

Στο εβδομαδιαίο η τάση παραμένει ανοδική αλλά έχουμε διάσπαση της Σ, τη σημασία της οποίας είχαμε επισημάνει στις 19/8. Η σημειώσεις του εβδομαδιαίου εκείνης της ανάρτησης ισχύουν και σήμερα, απλώς τώρα προστέθηκε κι η Σ1 μπας και ... αν κι εδώ η όποια στήριξή της βρίσκεται χαμηλότερα από ότι στο το μηνιαίο και για να φθάσει εκεί θα έχει αλλάξει την εβδομαδιαία τάση. Η τάση είναι πολύ ισχυρή και ο στοχαστικός προδιαθέτει σε περαιτέρω διόρθωση ενώ κι ο RSI είναι κάτω από τους κινητούς του. Οι στόχοι του σχηματισμού διπλής κορυφής που ενεργοποιείται κάτω από τις 2109 φαίνονται με τα κόκκινα fibo.

Μερικές σημειώσεις στο ημερήσιο διάγραμμα με τα επίπεδα που προαναφέρθηκαν. Ο στοχαστικός εδώ αφήνει κάποιες ελπίδες ότι είμαστε κοντά σε αντίδραση.

Κυματικές αναφορές δεν έγιναν καθόλου αλλά ακολουθεί η εκτίμηση του Goldfish με βάση τα κλεισίματα της 1/9 όπως ακριβώς αναφέρονται στην εβδομαδιαία ανασκόπηση της Vital Finance:

Στη προηγούμενη ενημέρωση είχαμε θέσει την ενδεχόμενη καθοδική διάσπαση των 2.153 μονάδων ως ένα απαραίτητο stop long (ακύρωση της δυνατότητας για ένα ανοδικό τύπου ''ending diagonal'').
Πράγματι, ο δείκτης μας έδειξε πολύ καθαρά ότι αδυνατεί να ξεκολλήσει ανοδικά από το συγκεκριμένο επίπεδο και να υπερβεί το ελάχιστο απαιτούμενο ύψος των 2.180 μονάδων για να υπάρχουν ελπίδες για ανοδική συνέχεια:

Η αδυναμία του αυτή ενισχύθηκε με μια βραχυχρόνια διακύμανση που κυματικά ''στρώνει τον δρόμο΄΄ για σύντομη καθοδική συνέχεια.
Επομένως, είναι ιδιαίτερα πιθανό να έχει έρθει η ώρα για την οριστική καθοδική διάσπαση των 2.153 μονάδων και την επιστροφή σε χαμηλότερα επίπεδα:

Παρόμοια και ενισχυτική των παραπάνω, και η κυματική εικόνα με κλείσιμο τιμών (60'):

Συμπερασματικά, ο δείκτης προσπάθησε αρκετά να αντιστρέψει την καθοδική του δυναμική στο συγκεκριμένο επίπεδο αλλά είναι πλέον πολύ κοντά σε αποτυχία. Με την καθοδική συνέχεια αναμένουμε τον δείκτη σε νεότερα χαμηλά (των 2.109,90 μονάδων).

Τα βασικά επίπεδα στήριξης σε αυτήν την περίπτωση είναι όπως εμφανίζονται στο παρακάτω διάγραμμα:

Δεδομένου ότι (στην καθοδική συνέχεια) αναμένουμε να εκδηλωθεί ένα ολοκληρωμένο καθοδικό 5κυματικό θα πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά την εσωτερική εξέλιξη των κυμάτων καθώς πλησιάζουμε στους θεωρητικούς στόχους. Εκεί θα επανεκτιμήσουμε την δυνατότητα του δείκτη να αντιστρέψει την πορεία του.

Ας κλείσουμε με μια ματιά στις σημερινές μεταβολές (όσες τουλάχιστον πρόλαβα να παρατηρήσω) στις παραμέτρους που εξετάζουμε στο πινακάκι μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

FTSE (fasokinigos)

ΑΛΦΑ (fagokinigos)

αποκλίσεις σε ΑΛΦΑ & ΑΔΜΗΕ

ΕΥΡΩΒ (Lorac)

ΓΔ (ΤΕΟ)

ΕΥΔΑΠ (optimist) 

ΕΥΔΑΠ (ΣΟΛΩΝ)

ΔΤΡ (optimist)

ΓΔ (Lorac)

ΓΔ (γκουρού)

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *