ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Σε αναζήτηση του βάθους της διόρθωσης

Κανένα θέμα δεν υπάρχει ως τώρα στο μηνιαίο διάγραμμα, στο οποίο η κύρια στήριξη από την S είναι στην περιοχή του gap στις 714 μονάδες. Υψηλότερα, σε περίπτωση που χαθούν τα χαμηλά των δυο προηγούμενων μηνών η σοβαρότερη στήριξη είναι στα χαμηλά του Ιουνίου στην περιοχή των 768 μονάδων.

Ας θυμηθούμε και τι ισχύει στο εβδομαδιαίο συνοψίζοντας όσα έχουν γραφτεί επαλειμμένα στις τελευταίες αναρτήσεις για τον Γ.Δ. Η πρώτη δυσμενής ένδειξη είναι η απώλεια της περιοχής των 809 μονάδων πράγμα πολύ πιθανόν αν το υποτιθέμενο κύμα iv διορθώσει έστω και κατά 23,6% το κύμα iii (από τις 602,43). Αν δεν κρατήσει η περιοχή των 800 μονάδων τότε κοιτάμε και το επόμενο σύνηθες επίπεδο διόρθωσης 38,2% στις 760 περίπου. Το θέμα είναι να μην χαθούν οι 752 μονάδες γιατί πλέον η μεσοπρόθεσμη τάση θα είναι καθοδική...

Στο ημερήσιο τυπικά η τάση έγινε καθοδική όταν χάθηκαν για πρώτη φορά οι 817 μονάδες αν και οι τιμές γύρισαν γρήγορα υψηλότερα. Όσο οι τιμές βρίσκονται υψηλότερα δεν υπάρχει επιβεβαίωση της καθοδικής τάσης, κάτω από εκεί όμως σημαίνει ότι κοιτάμε τις στηρίξεις χαμηλότερα, με πρώτη την Σ1 στην περιοχή των 809 μονάδων.

Όπως δείχνουν τα πράγματα η διόρθωση έχει μέλλον ακόμα όπως μας δείχνει στο διάγραμμά του κι ο φίλος ThitaDelta.

Μια προοπτική σε μηνιαίο έχει στο διάγραμμά του ο φίλος VANCOULS.

Δείτε και της άποψη του Παναγιώτη για τα επίπεδα αλλαγής τάσης.

 

Στο πινακάκι έχουμε πάντα το κόκκινο να επικρατεί στη στήλη της ημερήσιας τάσης με τις τράπεζες να έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Στο εβδομαδιαίο, μετά τις γραμμές τάσης Σ & Ν παραβιάστηκε και το πρώτο εβδομαδιαίο low fractal, με το 2ο που είναι κι ο πήχης για την αλλαγή της μεσοπρόθεσμης τάσης να βρίσκεται στις 919 μονάδες λίγο υψηλότερα του ανοδικού gap και αποτελεί το πιο σημαντικό επίπεδο οριζόντιας στήριξης. Κάτω από αυτό οι πιθανότητες να ξαναδούμε τις 665 μονάδες όπου το πλησιέστερο μηνιαίο low fractal, θα είναι ενισχυμένες.

Στο ημερήσιο βλέπουμε τους στόχους από τις διασπάσεις της σφήνας και της γραμμής λαιμού του ΩΚΩ την 1η κιόλας ημέρα του Σεπτέμβρη, σε σχέση με τα επίπεδα που αναφέρθηκαν ως κρίσιμα παραπάνω. Ο στοχαστικός πάντως προϊδεάζει ότι το φινάλε της πτωτικής κίνησης μπορεί να είναι κοντά και πάντως να μην συνεχίσει περισσότερο από τον 1ο στόχο του ΩΚΩ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΛΦΑ

ΑΤΤ

ΟΤΕ

ΕΤΕ

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *