ΓΔ, FTSE 26, ΔΤΡ, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, EUROBANK, ΟΠΑΠ, FF FROUP, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, ΤΙΤΑΝ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Μεγάλη κινητικότητα με αναδιάταξη των επιπέδων αλλαγής της εβδομαδιαίας (κυρίως) αλλά και της ημερήσιας τάσης δευτερευόντως). Συνολικά είχαμε μεταβολές σε 16 από τους 28* τίτλους που περιλαμβάνονται στο πινακάκι μας.

Συγκεκριμένα και οι τρεις δείκτες και 9 μετοχές ολοκλήρωσαν τον σχηματισμό ενός ακόμα εβδομαδιαίου low fractal στα διαγράμματά τους ανεβάζοντας το επίπεδο κάτω από το οποίο αλλάζει η εβδομαδιαία τάση σε καθοδική σύμφωνα με τα fractals, αρκετά πλησιέστερα στα τρέχοντα επίπεδα.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η πιο σημαντικές αλλαγές τάσης είναι αυτές στα εβδομαδιαία διαγράμματα. Ας δούμε ξεχωριστά κάποιες από τις αλλαγές αυτές ξεκινώντας από τους τρεις δείκτες οι οποίοι σύμφωνα με τα fractals έχουνε πλέον καθοριστικό επίπεδο για την μεσοπρόθεσμη τάση το χαμηλό της μικρής διόρθωσης του Μαΐου:

ΓΔ

Το επίπεδο αλλαγής τάσης απέχει πλέον λιγότερο από 9% από τα τρέχοντα επίπεδα, λίγο χαμηλότερα από το 38,2% fibo διόρθωσης όλης της κίνησης από το πλησιέστερο μηνιαίο low fractal 602,43 από το οποίο μέχρι στιγμής υποθέτω ότι έτρεχε το κύμα iii το οποίο πέρασε ελαφρά το 161,8% του επίσης υποτιθέμενου κύματος i του 3. Στο διάγραμμα έχουν σημειωθεί τα συνήθη επίπεδα διόρθωσης ενός κύματος iv κι όπως βλέπουμε δεν έχουν φθάσει οι τιμές ούτε στο 1ο επίπεδο 23,6% (αν η υπόθεση ότι τρέχουμε κύμα iv είναι σωστή). Σημειώνεται ότι λίγο χαμηλότερα  (περίπου 5,5%) από τις 752,02 μονάδες,  έχουμε το εβδομαδιαίο και μηνιαίο ανοδικό gap στις 714 κι από εκεί περίπου θα περνούν σε λίγες εβδομάδες οι σημαντικές στηρίξεις από την γραμμή τάσης S και την τελευταία Speed Resistance Line (των 2/3) από τις 602,43 μονάδες ως τα υψηλά του 2017. Για την ώρα βέβαια έχουμε της στήριξη της SRL 1/3 την οποία θα μπορούσε να δοκιμάσει ο δείκτης ακόμα και την επόμενη εβδομάδα στην περίπτωση που συνεχιστεί το πτωτικό κλίμα.

Και μια ματιά στο ημερήσιο, όπου η τάση είναι μεν καθοδική αλλά οι τιμές βρίσκονται υψηλότερα από τις 817 μονάδες όπου ήταν το επίπεδο αλλαγής της. Το τελευταίο κερί της εβδομάδας επιφύλαξε καθοδικό gap και mini island reversal καθώς και κλείσιμο πάνω στην τελευταία γραμμή στήριξης πριν τις 809,38 μονάδες και την οριζόντια στήριξη τους αφού πλέον είναι εβδομαδιαίο low fractal. παρακάτω δεν φαίνεται να υπάρχει σοβαρή στήριξη πριν τις 752 μονάδες. Το θετικό είναι ότι αν τη Δευτέρα δεν κάνει υψηλότερες τιμές από 844.22 τότε το υψηλό της 17/8 θα είναι το νέο - κοντινότερο επίπεδο της νέας αλλαγής τάσης σε ανοδική.

Ίσως η αναβάθμιση από την FITCH βάλει ένα χεράκι αν δεν συνεχίσουν την κατηφόρα οι ξένες αγορές που συνέχισαν και σήμερα.

FTSE 26 (Με τις σημειώσεις πάνω στα διαγράμματα)

ΔΤΡ

Ο δείκτης είναι ο μόνος από τους 3 μεγάλους στον οποίον η ημερήσια τάση είναι ακόμα ανοδική και το επίπεδο αλλαγής της είναι στο τελευταίο εβδομαδιαίο low fractal 1014,24. Το επίπεδο κάτω από το οποίο αλλάζει πλέον η εβδομαδιαία τάση ανέβηκε από το μηνιαίο low fractal 602,43 στις 919.03 μονάδες (περίπου 11% χαμηλότερα από το τελευταίο κλείσιμο). Η 1η SRL εδώ έχει διασπαστεί από την προηγούμενη εβδομάδα, η τελευταία SRL σε 3 εβδομάδες θα συμπίπτει με το το μηνιαίο κι εβδομαδιαίο ανοδικό gap στις 894.57 μονάδες, λίγο παρακάτω δηλαδή από τις 919.03 μονάδες. Ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντικό να κρατήσει η K ή έστω το τοπικό χαμηλό στις 1014,24 μονάδες.

Όπως βλέπουμε στο ημερήσιο διάγραμμα λίγο πάνω από τις 1014,24 μονάδες διέρχεται η γραμμή λαιμού του πιθανού ΩΚΩ στο οποίο έχουμε αναφερθεί εκτενώς σε πρόσφατες αναρτήσεις ο οποίος αν ενεργοποιηθεί θέτει στόχους λίγο κάτω από τις 900 μονάδες.

Ας ρίξουμε και μια ματιά ξεχωριστά στα εβδομαδιαία των τραπεζών αφού στα ημερήσια έχει γίνει εκτενής αναφορά στις καθημερινές αναρτήσεις:

Στα χαμηλά της διόρθωσης του Μαΐου είναι το επίπεδο αλλαγής και για την ΑΛΦΑ

Στις δυο επόμενες τράπεζες το επίπεδο αλλαγής τάσης είναι υψηλότερα από το χαμηλό του Μάη και το χαρακτηριστικό τους είναι ότι δεν έχει αλλάξει ούτε η ημερήσια τάση τους.

ΕΤΕ

ΠΕΙΡ

Στην ΕΥΡΩΒ μετά τη διόρθωση του Μάη δεν σχηματίστηκε άλλο  low fractal (LF) κι έτσι δεν έχουμε κοντινό κριτήριο μετά τα 0,803ε. Το πρόβλημα είναι ότι το χαρτί έχει ιδιαίτερα πειστική επιβεβαίωση αλλαγής τάσης στο ημερήσιο και ενεργοποίηση των καθοδικών σχηματισμών που παρουσιάστηκαν εδώ. Στο εβδομαδιαίο βλέπουμε και κάποια "αποδεκτά" επίπεδα διόρθωσης του τελευταίου ανοδικού.

Στον ΤΙΤΑΝΑ είχαμε μεταβολές και ως προς την εβδομαδιαία και ως προς την ημερήσια τάση. Οι αναφορές στον τίτλο τελευταία είναι εκτενείς με την τελευταία εδώ. Ας δούμε και τις νέες μεταβολές.

Τέλος θα δούμε και το διάγραμμα της foli folie μια και τα επίπεδα σε ΒΙΟ, ΤΕΝΕΡΓ & ΓΕΚΤΕΡΝΑ παραμένουν πολύ μακριά έστω κι αν ανέβηκαν όπως είδαμε στο πινακάκι.

Στον ΟΠΑΠ είχαμε επανενεργοποίηση του καθοδικού σχηματισμού.

Κλείνουμε με δυο ημερήσια διαγράμματα από τις μετοχές που είναι σε καθοδική τάση αλλά το επίπεδο αλλαγής της κατέβηκε αφού ολοκλήρωσαν τον σχηματισμό ενός ακόμα low fractal την Παρασκευή.

ΑΔΜΗΕ

ΟΤΕ

Κρίνω σκόπιμο να υπενθυμίσω, ιδιαίτερα στους νεώτερους αναγνώστες ότι όλα αυτά δεν είναι παρά οι σημειώσεις μου, που δημοσιοποιούνται μόνο ως υλικό για συζήτηση. Εδώ δεν μαντεύουμε την πορεία της αγοράς ούτε και θέλουμε να υποδείξουμε σε κανένα απολύτως το πως να βλέπει τις αγορές. Δεν είναι λίγες οι φορές που μια αλλαγή τάσης διαψεύδεται πολύ σύντομα και δεν έχει αποτέλεσμα. Δεν έχω βρει την απόλυτη αλήθεια γι αυτά...

*Από το πινακάκι αφαιρέθηκαν 3 από τους τίτλους που προστέθηκαν πρόσφατα: ΛΑΜΔΑ, ΟΛΠ & ΙΝΛΟΤ για διάφορους λόγους, σημαντικότερος των οποίων είναι η οικονομία δυνάμεων. Ανοίχτηκα πολύ, αν σκεφτούμε ότι εκτός από τους 31 τίτλους, παρακολουθώ πολύ συχνά και άλλους όπως ΙΝΤΚΑ, ΝΗΡ, ΙΑΣΩ, ΥΓΕΙΑ, ΠΛΑΙΣ, ΑΒΑΞ, ΚΟΥΑΛ. ΓΡΙΒ, ΣΑΡ και άλλα (δεν έχει και μπουνάτσες καλοκαιριάτικα).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΚΟΥΑΛ

ΕΥΑΠΣ

ΜΙΓ (optimist)

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.