ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ – DAX 11/8/17: Οι εκτιμήσεις του Goldfish – ΔΤΡ, ΤΙΤΑΝ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, AEGEAN, ΣΑΡΑΝΤΗΣ, EUROBANK, ΑΛΦΑ, JUMBO, ΕΛΠΕ: 14 & 16/8)

Στην προηγούμενη ενημέρωση αναφέραμε ότι υπάρχουν πολύ σημαντικές πιθανότητες πλέον ο δείκτης να έχει τελειώσει με ένα γρήγορο καθοδικό στις 2.109, 90 μονάδες την διόρθωσή του.

Η ανοδική κίνηση της προηγούμενης Πέμπτης ενίσχυσε αυτό το σενάριο και πλέον εκτιμούμε ότι τρέχουμε την διόρθωση του κύματος 2.
Το γεγονός ότι έχει ήδη πραγματοποιηθεί ένα καθοδικό 5κυματικό (από τα υψηλά της Πέμπτης στις 2.212,70 μονάδες) είναι ενδεικτικό ότι μάλλον η διόρθωση θα είναι λίγο ευρύτερη και θα μεσολαβήσει μια μικρή ανοδική αντίδραση πριν την ολοκλήρωσή της

 Με βάση αυτό το σκεπτικό πλέον, η λίγο ευρύτερη εικόνα θα περιλαμβάνει σύντομα νεότερα υψηλά για τον δείκτη

και

Συμπερασματικά, θεωρούμε ότι τα πολύ βραχυχρόνια σενάρια έχουν αντιστραφεί και το πλέον πιθανό για εμάς είναι τώρα η σχετικά σύντομη κίνηση του δείκτη προς νεότερα υψηλά.

Εναλλακτικά, ως δευτερεύον σενάριο, παραμένει ο κίνδυνος η καθοδική κίνηση να συνεχιστεί.​ Στο σενάριο αυτό εμπεριέχονται και σημαντικοί κίνδυνοι για μια πολύ ευρύτερη καθοδική διόρθωση. Σχηματικά ως εξής

Μεσοχρόνια εκτίμηση
Η μεσοχρόνια εκτίμηση παραμένει ανοδική. Το ζητούμενο είναι ο χρονισμός του επόμενου σημαντικού διορθωτικού κύματος (''4'')

DAX​

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει για τον ftse25, αυτήν την περίοδο, δεν φαίνεται να υπάρχουν προϋποθέσεις για μια διόρθωση τέτοιου μεγέθους από ''εσωτερικά αίτια''.
Αυτός είναι και ο λόγος που παρουσιάζουμε συχνά την κίνηση του dax ανζητώντας στοιχεία για σημαντικές έξωθεν πιέσεις.

Η βασική μας εικόνα είναι ότι ο δείκτης έχει προχωρήσει σε ένα καθοδικό 5κυματικό και επομένως εκρεμμεί ακόμα ένα καθοδικό σκέλος μετά από ενδιάμεση σημαντική αντίδραση.
Στον παρόν χρόνο απέχει ελάχιστα από το να ολοκληρώσει και το πολύ τελευταίο κομΜάτι του

Εδώ έχουμε να κάνουμε δύο σημαντικές παρατηρήσεις:

α) έχουμε επικάλυψη του εσωτερικού ανοδικού κύματος 4 στο 1. Αυτό σημαίνει είτε ότι το πρώτο καθοδικό ''a'' είναι ''leading'' ( ακολουθεί βραχυχρόνια ανοδική κίνηση και ξανά ένα δεύτερο καθοδικό σκέλος) είτε συνολικά η διόρθωση είναι τύπου ''wxy'' και πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί:

- leading

WXY
β) Το σύνολο της διόρθωσης από τα υψηλά των 12.951 μονάδων έχει ήδη προσεγγίσει την περιοχή των 11.900 μονάδων που είναι το 38% retracement (η σύνηθες μάξιμουμ διόρθωση για ένα 4άρι..)

Το συμπέρασμα είναι ότι είτε θα έχουμε μια πολύ ευρύτερη διόρθωση στο χρόνο και τιμές (σενάριο leading) , είτε η διόρθωση έχει σχεδόν τελειώσει (σενάριο wxy) και ο δείκτης θα κινηθεί σταδιακά σε νεότερα υψηλά.

Το σημαντικό είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις αναμένουμε πολύ σύντομα να γυρίσει ο δείκτης ανοδικά σε σημαντικά υψηλότερες τιμές. Το αν θα πρόκειται για μια σημαντική κίνηση ανακούφισης πριν ο δείκτης ξαναγυρίσει καθοδικά, η αν θα έχουμε τελικά κίνηση για νεότερα υψηλά θα το δούμε αρκετές ημέρες αργότερα.
Πολύ βραχυχρόνια, επομένως, προετοιμαζόμαστε για μια σημαντική αντιστροφή του δείκτη.

Αν πράγματι γίνει έτσι, αναμένουμε και την ανάλογη θετική ώθηση πάνω στον ftse26.

(Η χθεσινοβραδυνή τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση από την Vital Finance)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ
vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.