Μια φανταστική ιστορία κι η εβδομαδιαία ανασκόπηση του ΓΔ

18 Νοεμβρίου 2016

Χθες τέλειωνε μια ακόμα ανάρτηση για τον ΓΔ και είχα πάρει απόφαση να προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ τυχόν ενεργοποίηση του ανεστραμμένου μεγάλου ΩΚΩ που από μέρες έχει ανέβει στο soltrade. Η τάση ήταν ανοδική στο εβδομαδιαίο από την 12/5/16 χωρίς να έχει αλλάξει ούτε κατά τη διάρκεια της μεγάλης βουτιάς που ακολούθησε ως τις 517 μονάδες. Οι τιμή του ΓΔ πάει όλο και υψηλότερα μετά από τις 517 μονάδες, αλλά είναι χαμηλότερη από τις 12/5 και η διάσπαση της γραμμής λαιμού του ΩΚΩ που είναι κατερχόμενη δεν μπορούσε παρά να γίνει σε χαμηλότερα επίπεδα. Όταν άλλαξε η τάση προτίμησα το "περίμενε και βλέπουμε" γιατί μου φαινόταν πολύ ψηλά για είσοδο, έχοντας ήδη >50% άνοδο από τις 420 μονάδες.

Και πως θα το κάνω αυτό; Αποφασίζω να διαλέξω 20 μετοχές χωρίς να μπω στην λογική ποια μετοχή μου φαίνεται ότι έχει τρέξει και ποια έχει μείνει πίσω ούτε καν τι εικόνα έχω εγώ στο μυαλό μου αλλά με κριτήριο την εμπορευσιμότητα και την κεφαλαιοποίηση εταιριών που αντιπροσωπεύουν όσο είναι το δυνατό περισσότερους τομείς της οικονομίας  και να επενδύσω περίπου 500 ευρώ σε κάθε μια ώστε να έχω την μέγιστη δυνατή διασπορά ενός ποσού επένδυσης για διακράτηση, συνολικά 10.000 ευρώ σπάζοντας το ποσό σε 20 ίσα μερίδια.

Στις 18/11 έρχεται πανηγυρικά η διάσπαση με κλείσιμο πάνω από τη γραμμή λαιμού του σχηματισμού.  Η απόσταση που χωρίζει τον δείκτη από τον μέγιστο στόχο (878μ.) του ΩΚΩ είναι 266 μονάδες, ή 43% περίπου και υπολογίζω ότι αν πετύχω ένα αντίστοιχο κέρδος στο ποσό της επένδυσής μου θα είναι μια καλή ανταμοιβή. Αγοράζω λοιπόν στο κλείσιμο τον μέγιστο ακέραιο αριθμό μετοχών από κάθε έναν από τους τίτλους που έχω επιλέξει ώστε να μην ξεπεράσω για κανέναν το συνολικό ποσό των 500 ευρώ.

Στις 860 μονάδες πριν λίγες μέρες ο ΓΔ  υπολειπόταν κάτι λιγότερο από 3% για τον μέγιστο στόχο του ΩΚΩ ενώ σήμερα υπολείπεται περίπου 6% και σκέφτηκα να δω πως πάει η επένδυσή μου.

Όπως βλέπουμε στο πινακάκι που ακολουθεί το χαρτοφυλάκιο θα είχε κέρδος λίγο πάνω από 40% αν ρευστοποιούσα σήμερα στο κλείσιμο περίπου το σύνολο της επένδυσης.

Όσον αφορά τα κέρδη σε μονάδες του ΓΔ και του ΣΜΕ του ftse μπήκαν ενδεικτικά.

Σκέφτηκα επίσης να δω αν θα ήταν καλύτερα να έχω κάνει τις ίδιες επιλογές όταν ο ΓΔ άλλαξε την εβδομαδιαία τάση του στις 12/5/16...

Στο πινακάκι που ακολουθεί βλέπουμε ότι το αποτέλεσμα θα ήταν περίπου το ίδιο ως σύνολο παρά τις τεράστιες διαφορές σε επιμέρους τίτλους και ειδικά στις τράπεζες.

Για την ώρα ο δείκτης έχει κάνει μια διορθωτική διαδρομή 50 περίπου μονάδων από τα υψηλά του και το ερώτημα είναι αν η διόρθωση ολοκληρώθηκε.

Στο ημερήσιο ο δείκτης επέστρεψε πάνω από το επίπεδο στο οποίο άλλαξε η τάση σε καθοδική έχοντας απλά πλησιάσει στη μια μονάδα τον στόχο της διάσπασης της ανοδικής σφήνας του. Η τάση προς το παρόν γίνεται ανοδική μόνο αν υπερβεί το πρόσφατο υψηλό, πράγμα δύσκολο με τζίρους Αυγούστου, άρα το φυσιολογικό είναι να φτιάξει κι άλλο ή άλλα high fractals σε χαμηλότερα επίπεδα αφού εκτιμάται ότι η διόρθωση δεν θα είναι τόσο ρηχή κι ως εκ τούτου έχουμε δει μόνο το πρώτο σκέλος της (Α) και τώρα βλέπουμε το δεύτερο (Β).

Στο 240λ διάγραμμα βλέπουμε ότι το επίπεδο των 809 μονάδων συγκράτησε ως τώρα την πτώση που σταμάτησε στην υπερπωλημένη ζώνη τιμών για RSI και στοχαστικό. Για την ώρα φαίνεται ότι βλέπουμε το πρώτο σκέλος μιας ανοδικής διόρθωσης ως Β ή 4.

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.