ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Με τη ματιά του Goldfish

Αντιγράφω από την εβδομαδιαία ανάλυση της Vital Finance του Σ.Κ:
FTSE
Η καθοδική κίνηση από τις 2.232,65 είναι αρκετά εκτεταμένη και δεν μπορεί να θεωρηθεί πλέον κάποια εσωτερική διόρθωση της ανόδου από τις 2.008,84 μονάδες:

 Επομένως, θεωρούμε ότι είτε είμαστε στο αρχικό στάδιο μιας μεγάλης διορθωτικής κίνησης, είτε ότι πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τα προηγούμενα εσωτερικά κύματα με αποτέλεσμα να έχουμε ακόμα μια ανοδική επέκταση (μετά την τρέχουσα σχετικά σύντομη διόρθωση).

Στον παρόντα χρόνο δεν φαίνονται να υπάρχουν οι συνθήκες για μια βαθιά καθοδική κίνηση αλλά αυτό είναι κάτι που θα φανεί από λίγο χαμηλότερα επίπεδα.
Και στα δύο παραπάνω ενδεχόμενα θεωρούμε ότι, κυματικά, η πολύ βραχυχρόνια κίνηση του δείκτη θα είναι παρόμοια. Αναμένουμε, δηλαδή, την ολοκλήρωση του τρέχοντος βραχυχρόνιου καθοδικού και την έναρξη μιας ανοδικής αναπήδησης.
Ο δείκτης φαίνεται να είναι πολύ κοντά στην αναπήδηση αυτή, αφού ο rsi (60') ήδη δείχνει την σχετική απόκλιση.
Η αναπήδηση μπορεί να εξελιχθεί άμεσα, αλλά είναι πολύ πιθανό το τρέχον εσωτερικό κύμα 4 (iv) να μην έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του.

Μια προσπάθεια προσέγγισης των 2.190 θα είναι αρκετά πιθανή.
Δεδομένου ότι ένα καθοδικό 5κυματικό δεν μπορεί παρά να είναι μέρος μόνο μιας ευρύτερης διόρθωσης (κύμα ''a'') η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των σεναρίων θα είναι η συμπεριφορά του δείκτη μετά την αναπήδηση και στο επόμενο καθοδικό σκέλος.
Αν στο επόμενο καθοδικό σκέλος ο δείκτης πραγματοποιήσει νεότερα τοπικά χαμηλά με δυσκολία, χρονοτριβή και χωρίς δυναμική τότε θα μειωθούν πολύ οι πιθανότητες για μια ευρύτερη καθοδική κίνηση του δείκτη.
Το αντίθετο φυσικά για μια διαφορετική συμπεριφορά αφού λόγω θέσης (κύμα 3) θα πρέπει η κίνηση να έχει μεγάλη καθοδική δυναμική σε όλους τους επιμέρους δείκτες και μετοχές τους.
Σχηματικά, ανά σενάριο, αναμένουμε μια παρόμοια συμπεριφορά:

Η ευρύτερη εικόνα των παραπάνω σεναρίων αναμένεται να είναι ως εξής:
- Ανοδική επέκταση:

- Σημαντική καθοδική διορθωτική κίνηση (μεσοχρόνιο κύμα 4):

Συμπερασματικά: αναμένουμε σύντομα την πραγματοποίηση μιας ανοδικής κίνησης ανακούφισης από την κάθοδο των προηγούμενων ημερών. Στη συνέχεια το επόμενο καθοδικό σκέλος, όπου και θα φανεί αν ο δείκτης έχει πράγματι την πρόθεση για μια ευρύτερη σημαντική καθοδική κίνηση/διόρθωση η όχι.
Αυτή η πρόθεση θα πρέπει να φανεί/αποδειχτεί με κάποιον παρόμοιο τρόπο που περιγράψαμε παραπάνω αλλιώς δεν θα υπάρχουν οι συνθήκες για μια τόσο σημαντική κίνηση.
ΔΤΡ
Ο δείκτης δεν έχει ακόμα ακυρώσει κυματικά την δυνατότητα του για ακόμα μια ανοδική επέκταση. Αυτό παραμένει το βασικό σενάριο για όσο διάστημα η κάθοδος από τις 1.146,11 μονάδες παραμένει 3κυματική.
Η διαμόρφωση ενός καθοδικού 5κυματικού και φυσικά η καθοδική διάσπαση των 990,59 μονάδων είναι η απαραίτητη συνθήκη για stop long (στις επιμέρους μετοχές του) και την έναρξη μια αρκετά βαθύτερης διόρθωσης:
Στην περίπτωση αυτή, οποιαδήποτε εκ των υστέρων ανοδική κίνηση (όσο μεγάλη και να είναι) θα θεωρηθεί μια απλή ανακούφιση στο δρόμο για χαμηλότερα επίπεδα.
vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.