ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ – ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ (goldfish) – Διευκρινήσεις περί FRACTAL TRADING

Αντιγράφω από τη πρωινή ενημέρωση της Vital Finance ...

Τις τελευταίες ημέρες η κίνηση στους βασικούς δείκτες (ftse & ΓΔ)  είναι αρκετά πολύπλοκη και ανόμοια (ο ΓΔ έχει προσεγγίσει επανειλημμένως τα τοπικά υψηλά του ενώ ο ftse όχι).

Παρ΄όλα αυτά θεωρούμε ότι έχουν κοινό ένα βασικό στοιχείο: αυτό της διορθωτικής κίνησης.
ftse
Ο δείκτης θεωρούμε ότι αμφιταλαντεύεται μεταξύ του να ολοκληρώσει (άμεσα) ένα διορθωτικό σχηματισμό τύπου ''συμμετρικό τρίγωνο'' η ενός λίγο ευρύτερου σχηματισμού τύπου WXY.
ΓΔ
Αντίστοιχα, ο ΓΔείκτης θεωρούμε ότι έχει υπό διαμόρφωση έναν σχηματισμό τύπου ''barrier triangle''. Αυτό που δεν είναι αρκετά σαφές ακόμα είναι αν θα ολοκληρωθεί άμεσα, η αν θα διευρυνθεί ακόμα λίγο σε χρόνο και τιμές (κινηθεί ακόμα λίγο καθοδικά).
Επομένως, η μεταξύ τους σχέση καθώς κινούνται είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και μας ορίζει πολύ συγκεκριμμένα όρια τιμών για την ολοκλήρωση των σχηματισμών διόρθωσης που τρέχουν αυτήν την στιγμή.
Δείτε τα διαγράμματα που ακολουθούν και τις αναγραφόμενες σημειώσεις με την πιθανή αλληλοσύνδεσή τους:
ΓΔ
άμεση ολοκλήρωση του barrier triangle: 

 ΓΔ

διεύρυνση του barrier triangle:

ftse

άμεση ολοκλήρωση του συμμετρικού τριγώνου:

ftse

καθοδική συνέχεια και ''wxy'' διορθωτικός σχηματισμός:

Μόνο αν διασπαστούν καθοδικά τα όρια των σχηματισμών ευρύτερης διόρθωσης (wxy για τον ftse & του ευρύτερου barrier triangle στον ΓΔ) θα υπάρχουν πιθανότητες η ανοδική κίνηση των δεικτών να έχει τερματιστεί.
Μέχρι τότε θεωρούμε ότι εκκρεμεί μια ακόμα τελευταία προσπάθειά τους για νεότερα υψηλά. 
Επιστροφή στα δικά μας τα συνηθισμένα με το πινακάκι και τις σημερινές μεταβολές.
Μια διευκρίνηση για όσους τυχόν αναρωτιούνται για τα περί fractal trading, τις 3 τελευταίες στήλες δηλαδή δεξιά που αφορούν τα σήματα. Όταν βλέπουμε ότι σε ένα τίτλο υπάρχει μεν σήμα long ή short αλλά δεν υπάρχει στόχος, αυτό σημαίνει ότι ο ελάχιστος στόχος που μπαίνει κάθε φορά με κριτήριο τον λόγο επιδιωκόμενου κέρδους προς ρίσκο 1,5/1, έχει πιαστεί. Σε αυτό το σημείο ίσως είναι καλά να κλειδώνουμε ένα μέρος των κερδών. Κατά τη μετέπειτα διαδρομή ρευστοποιούνται κι άλλα κέρδη αλλά η άποψή μου είναι ότι ένα έστω και μικρό κομμάτι της θέσης πρέπει αφήνεται να κλείσει αν και όποτε αλλάξει η ημερήσια τάση, με την λογική ότι μπορεί να είμαστε τυχεροί και να πέσουμε σε μια περίπτωση σαν τις πολλές τελευταία που τρέχουν κι ανεβαίνουν όλο και ψηλότερα ...
Αναδιάταξη των επιπέδων αλλαγής της τάσης σε 3 τίτλους σήμερα συν τον ΜΥΤΙΛ χθες που θα έχουν ενδεχομένως σημασία αν παραβιαστούν αυτά τα επίπεδα. Η ΜΠΕΛΑ είναι μια ανάσα από την ανοδική αλλαγή και η ΕΤΕ μια ανάσα επίσης αλλά από την καθοδική.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.