ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Κυματική εκτίμηση 2/6/17 (Goldfish)

Η ανάλυση του Γιάννη από την καθιερωμένη ενημέρωση της Vital Finance:

Με τα νεότερα δεδομένα, ο δείκτης ολοκλήρωσε το εσωτερικό ανοδικό κύμα 3 στις 2190,74 μονάδες και στην συνέχεια πραγματοποίησε την αναμενόμενη διορθωτική του κίνηση. Με υποδειγματικό τρόπο ο δείκτης διόρθωσε ακριβώς στο 38%

 Η ανοδική αντίδραση που ακολούθησε φαίνεται να είναι η αρχή του επόμενου και τελευταίου ανοδικού κύματος. Ο δείκτης φαίνεται έτοιμος να κινηθεί σε νεότερα υψηλά

 

Η ολοκληρωμένη εικόνα του τελευταίου ανοδικού κύματος από τις 2008 μονάδες είναι η ακόλουθη:

 

Βασικός στόχος η περιοχή μεταξύ 2215 - 2235 μονάδες​. 

Στην περιοχή αυτή αναμένεται η έναρξη σημαντικών ρευστοποιήσεων και για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει αποκομιδή σημαντικού μέρους  (η όλου) των προηγούμενων κερδών και η σταδιακή έναρξη θέσεων σορτ.
Ακόμα δεν μας είναι ξεκάθαρο για το αν θα πρόκειται για μια βαθιά καθοδική κίνηση η μια περιοροσμένου εύρους διόρθωση που θα οδηγήσει σε εκ νέου υψηλότερα επίπεδα.
Δεδομένου ότι δεν εκκρεμούν σημαντικά θέματα με την υπόθεση της διαπραγμάτευσης οι αιτίες για μια καθοδική κίνηση μάλλον θα πρέπει να αναζητηθούν στις ξένες αγορές.
Σε αυτές, θεωρούμε, ότι ''εκκρεμεί'' μια ενδιάμεση πολύ σημαντική διόρθωση στο δρόμο προς ακόμα υψηλότερα επίπεδα τιμών.
Αν υπάρξει χρονισμός με μια τέτοια διόρθωση στις ξένες αγορές τότε θα αναμένουμε σημαντική καθοδική κίνηση και στο δικό μας χρηματιστήριο..
Τα δύο αυτά ενδεχόμενα μπορούν να σχηματοποιηθούν ως εξής:
 

 

η εναλλακτικά:

 

Συμπερασματικά, μετά την επίτευξη νεότερων υψηλών, αναμένουμε την έναρξη μιας κατά αρχήν διόρθωσης​. Με τα νεότερα στοιχεία που θα προκύψουν θα προσπαθήσουμε να εκτιμήσουμε έγκαιρα την πραγματική φύση/έκταση της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΛΠΕ

ΜΥΤΙΛ

FTSE 120m

ΑΤΤ (νεκ)

ΓΔ VS BANKS (νεκ)

ΜΙΓ & η μεγαλύτερη εικόνα από τον Αναστάση την άποψη του Τάσου  καθώς και του Νεκτάριου

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.