ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Κυματικές εκτιμήσεις (ως 9/6/17) Goldfish

Αντιγράφω την τελευταία ανάλυση του goldfish και της Vital Finance:

Όπως αναμέναμε, η κίνηση προς το χαμηλό των 2043 μονάδων πραγματοποιήθηκε (με πιθανότερη εσωτερική δομή ενός 5κυματικού).

Ανεξαρτήτως της άμεσης πολύ βραχυχρόνιας κατεύθυνσης του δείκτη, να επαναλάβουμε ότι θεωρούμε την καθοδική κίνηση από τις 2124,97 μονάδες ως διορθωτική και συγκεκριμένα ως το κύμα 4. Αυτό σημαίνει ότι αναμένουμε νεότερα υψηλά των 2124,97 μονάδων και αναζητάμε τον κατάλληλο χρονισμό για την πραγματοποίησή τους. Στο συγκεκριμένο επίπεδο που έχουν σταματήσει (μετά την συνεδρίαση της Παρασκευής) όλοι οι δείκτες είναι κυριολεκτικά ''make or brake'' για την συνέχεια. Αυτό σημαίνει ότι η εκτίμησή μας είναι ότι η αμέσως επόμενη κίνηση του δείκτη θα ενεργοποιήσει και διαφορετικά ''σετ'' πιθανών διαγραματικών κινήσεων για την βραχυχρόνια εξέλιξη της πορείας του δείκτη.

Επομένως:
α) με μια άμεση καθοδική συνέχεια θεωρούμε ότι οι βασικές πιθανότητες θα είναι μεταξύ:
 - ενός ευρύτερου σχηματισμού WXY με βασικό την περιοχή των 1987 μονάδων:

Βεβαίως, μια τέτοια καθοδική συνέχεια πρέπει να στηριχθεί και σε ανάλογα αρνητικά νέα (η από ανάλογη κάθοδο στις ξένες αγορές) που στην τρέχουσα συγκυρία δεν φαίνεται να υπάρχουν. Αποτελεί όμως μια σοβαρή πιθανότητα ειδικά αν ο προτεινόμενος συμβιβασμός που κομίζει ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ την Δευτέρα δεν γίνει άμεσα αποδεκτός από την Ελληνική κυβέρνηση...
ενός καταληκτικού σχηματισμού τύπου ending diagonal''.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρούμε την μικρή καθοδική συνέχεια αρκετά πιθανή αποκλειστικά και μόνο γιατί η κίνηση από τις 2103,69 έως τις 2047,10 φαίνεται να είναι 5κυματική (και επομένως μόνο το κύμα ''a'' του ''ii'').
Στην περίπτωση αυτή δεν θα έχουμε νεότερα χαμηλά αλλά μια βαθιά διόρθωση με τους εξής βασικούς στόχους:
...

και η ευρύτερη εικόνα θα διαμορφωθεί, σχηματικά, ως εξής:​

- ενός ευρύτερου διορθωτικού σχηματισμού ABCDE (3-3-3-3-3) με τυπικά χαμηλότερες κορυφές και υψηλότερους πυθμένες (συμμετρικό τρίγωνο):

β) με μια άμεση ανοδική συνέχεια εκτιμούμε ότι η ανοδική κίνηση θα είναι μεταξύ:
κύμα 2 ως ''running flat'' (''expanded flat'' στον ΓΔ) με εσωτερική δομή 3-3-5. Την εναλλακτική αυτή (μαζί με το wxy) την είχαμε επισημάνει και στο προηγούμενο post​.
Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε δυναμική ανοδική κίνηση αφού θα έχει ξεκινήσει το ανοδικό κύμα 3:
ενός καταληκτικού ανοδικού τύπου ''ending diagonal'' (με διαφορετική εσωτερική μέτρηση του κύματος ii).
Στην περίπτωση αυτή η ανοδική δυναμική θα εξαντληθεί πολύ κοντά στα προηγούμενα υψηλά και μετά από μια ακόμα βαθιά διόρθωση ο δείκτης θα προχωρήσει και στο τελευταίο ανοδικό του κύμα:
Να σημειώσουμε ότι στα ending diagonals συνήθως το πρώτο κύμα είναι και το μεγαλύτερο και επομένως σε αυτήν την περίπτωση δεν αναμένουμε τα τελικά υψηλά να είναι ιδιαίτερα υψηλότερα των προηγούμενων. Επίσης, θα πρέπει κοντά στα προηγούμενα υψηλά να κάνει μια βαθιά διόρθωση (τουλάχιστον 50%).
Όλα τα παραπάνω είναι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο υποσεναρίων που θα ενεργοποιηθούν με μια άμεση ανοδική συνέχεια στην συνεδρίαση της Δευτέρας.
Συμπερασματικά, θεωρούμε ότι η κατεύθυνση που θα πάρει ο δείκτης από την συνεδρίαση της Δευτέρας θα είναι ιδιαίτερα σημαντική και θα μας οδηγήσει προς συγκεκριμένα πολύ βραχυχρόνια σενάρια κίνησης.
Επίσης, να μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με την ανάλυσή μας, μετά την επίτευξη των νεότερων υψηλών που αναμένουμε  (στόχοι θα δοθούν σε επόμενο post) θα έχουμε σημαντική διόρθωση κατ' ελάχιστο, αφού ακόμα και στο πολύ θετικό σενάριο ο δείκτης αναμένεται να διορθώσει σημαντικά.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ
vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *