ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Οι διασπάσεις των μηνιαίων fractals ως δείκτες τάσης – Εβδομαδιαία ανασκόπηση – DAX 18/4/17: Επικαιροποίηση σεναρίων (Πασχάλης)

Η εικόνα από το 1986

Με βάση την λογική των backtests των δεικτών την 15/4 η εξέταση της 30ετίας της ΕΤΕ έδειξε ότι η παραβίαση έστω και ενός μηνιαίου fractal αποδείχθηκε ως τώρα ασφαλής δείκτης για το γύρισμα της μακροπρόθεσμης τάσης. Οι αλλαγές αυτές ήταν μέχρι σήμερα μόλις έξι και όλες δικαιώθηκαν από την κίνηση των τιμών μακροπρόθεσμα. Οι αλλαγές αυτές από το 1999 απεικονίζονται στα διαγράμματα που ακολουθούν.

Και φθάνουμε στη εικόνα των τελευταίων 16 μηνών όπου βλέπουμε πόσο κοντά έχουμε φθάσει στην πρώτη παραβίαση του τελευταίου μηνιαίου high fractal μετά την αλλαγή τάσης το 2008!!!

Η παραβίαση του είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να καταφέρει κι ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης να περάσει επιτέλους τις 1868,90 που είναι το δικό του τελευταίο μηνιαίο high fractal.

Στο εβδομαδιαίο πάντως η τάση παραμένει ανοδική παρά τους τελευταίους δισταγμούς.

Στο ημερήσιο η τάση είναι ξεκάθαρα ανοδική αλλά με το τελευταίο κερί απενεργοποιήθηκε ο σχηματισμός διπλού πυθμένα (Δ.Π). Είναι πάντως κοντά να δώσει την πρώτη long setup bar (L.S.B).

Μια πιθανότητα για πρόβλημα στη συνέχεια μπορεί να προκύψει από τυχόν καθοδική διάσπαση της ανοδικής σφήνα που βλέπουμε στο 240λ διάγραμμα αν και φαίνεται να λείπει ένα ακόμα ανοδικό σκέλος πριν από αυτήν. Ας έχουμε υπόψη και την αρνητική απόκλιση που εμφανίστηκε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΦΦΓΚΡΠ Ημερ & Εβδομ.

ΤΕΝΕΡΓ

FTSE εκτίμηση εύρους διόρθωσης (18/4 13:50)

ΕΤΕ διάσπαση αν. σφήνας 18/4 (11:55)

ΑΛΦΑ & UPD -εκτίμηση εύρους διόρθωσης 18/4 (14:00)

ΟΤΕ αλλαγή τάσης σε καθοδική - απενεργοποίηση Δ.Π

DAX επικαιροποίηση σεναρίων (Πασχάλης) 18/4/17

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: