Κυματικές εκτιμήσεις για τον FTSE (Goldfish 9/4/17)

Η ανάρτηση αυτή είναι μεταφορά της ανάλυσης του φίλου Γιάννη (Goldfish) στην σελίδα της Vital finance την 9/4/17.

Ο δείκτης κινείται ομαλά ανοδικά και έχει, πλέον, πλησιάσει τον ανοδικό του στόχο. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, το σχετικό σενάριο θέλει τον δείκτη να αντιμετωπίζει σημαντική αντίσταση σε ελάχιστα επίπεδα υψηλότερα και στη συνέχεια να πραγματοποιεί (υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις που αναφέρονται παρακάτω) μια σημαντική καθοδική κίνηση. Το βασικό σενάριο που ακολουθούμε, αυτό του διορθωτικού WXYXZ, θέλει τον δείκτη να τερματίζει πολύ σύντομα την ανοδική του επέκταση. 

Η πολύ βραχυχρόνια κίνηση του τις τελευταίες ημέρες είναι απολύτως συμβατή με αυτό:

Οι πρώτοι βασικοί στόχοι είναι οι 1842 & 1860 μονάδες. Στην περιοχή αυτή αναμένουμε να ολοκληρωθεί το τρέχον ανοδικό κύμα και να ξεκινήσει μια διόρθωση:

Η επόμενη κίνηση που είναι συμβατή με το σενάριο του wxyxz είναι μόνο μια σημαντική καθοδική κίνηση. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει προφανώς να έχουμε ιδιαίτερα άσχημες εξελίξεις από κάπου (Ελλάδα η ξένες αγορές) και η καθοδική κίνηση που θα ξεκινήσει να είναι δυναμική και με σημαντικά καθοδικά κεριά. Αυτό το αναφέρουμε γιατί σε αυτό το στάδιο που βρισκόμαστε δεν είναι αποδεκτή/συμβατή καμία άλλη συμπεριφορά της αγοράς με το εν λόγω σενάριο. Επομένως, θα πρέπει αρχικά ο δείκτης να διασπάσει καθοδικά το εικονιζόμενο ανοδικό κανάλι και να επιταχύνει την καθοδική του πορεία με έναν παρόμοιο διαγραμματικά τρόπο:

Διστακτικότητα του δείκτη στην περιοχή των 1740 - 1750 μονάδων θα δημιουργήσει πολύ μεγάλο προβληματισμό για την εγκυρότητα του καθοδικού σεναρίου. Για τον λόγο αυτό το δευτερεύον σενάριο μας (αυτή την στιγμή) προβλέπει ότι η καθοδική δυναμική το δείκτη δεν θα είναι αρκετή και πολύ σύντομα θα έχουμε ανοδικό γύρισμα. Αυτή η συμπεριφορά θα πρέπει να συμβεί μέσα στο ανοδικό κανάλι, όπως σχηματικά εικονίζεται στο επόμενο διάγραμμα:

Σε αυτήν την περίπτωση θα έχουμε την άμεση ακύρωση του καθοδικού σεναρίου και ο δείκτης, κατά την εκτίμησή μας, το πιθανότερο είναι να έχει δει τα ιστορικά χαμηλά του στις 1075,20 μονάδες. 

Από βραχυχρόνιας άποψης, το γεγονός ότι η ανοδική κίνηση μεταξύ 1610,77 και 1775,26 είναι 3κυματική μας οδηγεί και στη βασική μας παραδοχή ότι στη περίπτωση αυτή θα τρέξει ένα εσωτερικό καταληκτικό κύμα τύπου ending (3-3-3-3-3). Βασικός του στόχος εκτιμούμε ότι θα είναι να οδηγήσει τον δείκτη σε νεότερα υψηλά των 1868,90 μονάδων και μετά να πραγματοποιηθεί μια σημαντική διόρθωση (με σημαντική επικάλυψη του κύματος 1 από το 4):

Συμπερασματικά: αναμένουμε σύντομα τον δείκτη να κορυφώσει και να γυρίσει καθοδικά. Σε χαμηλότερα επίπεδα (όχι κάτω από τις 1740 - 1750 μονάδες) θα εστιάσουμε τα μέγιστα στην συμπεριφορά του για να δούμε αν πράγματι έχει την πρόθεση να συνεχίσει καθοδικά η όχι. Στην φάση αυτή θα γίνει και η τελική επιλογή του ευρύτερου σεναρίου. Θα πρόκειται, επομένως, για μια σημαντικότατη εξέλιξη με άμεσες ''συνέπειες'' σε διαγραμματικό επίπεδο και όχι μόνο..

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΧΑΕ

ΑΛΦΑ CUP&HANDLE και α. ΩΚΩ

ΔΤΡ (optimist)

ΕΤΕ ενεργοποίηση Δ.Π intraday

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: