ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Επικαιροποίηση κυματικών εκτιμήσεων (Goldfish) – ΕΤΕ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, EUROBANK 21/3/17

Αντιγραφή από το site της Vital finance.

Η πρόσφατη κίνηση του δείκτη παραμένει πολύπλοκη και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο τόσο για μια τελευταία ανοδική επέκταση (πάνω από τις 1797 μονάδες) όσο και για την έναρξη μιας πολύ σημαντικής καθοδικής κίνησης σχετικά σύντομα.

Από την άλλη πλευρά, είχαμε μια σημαντική βραχυχρόνια εξέλιξη: την καθοδική παραβίαση των 1689,47 μονάδων. Όπως είχαμε αναφέρει το επίπεδο αυτό συντηρούσε το σενάριο όχι μόνο για μια άμεση βραχυχρόνια ανοδική επέκταση αλλά και για ένα ευρύτερο μεσοχρόνιο ανοδικό σενάριο τύπου leading. Αυτό το τελευταίο φαίνεται ότι πλέον δεν είναι έγκυρο και επομένως θα σταματήσουμε να το καλύπτουμε.

Επομένως, όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα θα εστιάσουμε κυρίως στο σενάριο του WXYXZ.

Να υπενθυμήσουμε ότι στο εν λόγω σενάριο αναμένουμε μια σημαντικότατη καθοδική κίνηση με την ολοκλήρωση του κύματος ''Ζ''.

Το βασικό σημείο του προβληματισμού μας είναι πλέον αν το τελευταίο διορθωτικό κύμα ''Ζ'' έχει περατωθεί, η όχι, στις 1797 μονάδες..

Όπως προαναφέραμε το επίπεδο των 1689 μονάδων διασπάστηκε καθοδικά κατά την πλαγιοκαθοδική κίνηση του δείκτη:

Αυτό εκτιμούμε ότι θα έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα την ακύρωση της ανοδικής κίνησης από τις 1610,77 ως 5κυματικής και επομένως:

- την ακύρωση του ανοδικού μεσοχρόνιου σεναρίου του leading diagonal (από τις 1075 μονάδες).

- την επικράτηση του WXYXZ ως βασικού σεναρίου.

Επομένως, αυτό που μας απομένει διαγραμματικά είναι να εστιάσουμε στο σενάριο του WXYXZ και ειδικά στο αν έχει τελειώσει η όχι και το τελευταίο κύμα ''Ζ'' (τοποθετώντας και τα αντίστοιχα stop long μας).

- Μια τελευταία ανοδική επέκταση -

Σε αυτήν την περίπτωση ο δείκτης θα πρέπει πολύ σύντομα να βρει την δύναμη να υπερβεί την κατερχόμενη αντίσταση του καναλιού και να υπερβεί κατ΄ελάχιστο τις 1775 μονάδες. Αυτή, η τελευταία ανοδική κίνηση του ''c'' μπορεί να είναι 3κυματική η 5κυματική:

και επομένως η ευρύτερη τελική εικόνα θα είναι η εξής:

Ο δείκτης οφείλει να υπερβεί την προηγούμενη κορυφή των 1797 μονάδων και οι πιθανότεροι ανοδικοί στόχοι του είναι οι εξής:

Το επίπεδο των 1842 μονάδων φαίνεται να είναι το ελάχιστο που πρέπει να καλύψει η δείκτης.

Αν ο δείκτης αρνηθεί να συνεχίσει ανοδικά τότε το εν λόγω βραχυχρόνια θετικό σενάριο τερματίζεται και τυπικά με την καθοδική παραβίαση των 1687,48 μονάδων.

- Η καθοδική κίνηση έχει ήδη ξεκινήσει -

Το πρόσφατο πλαγιοκαθοδικό ίσως θα μπορούσε να θεωρηθεί ολόκληρο σαν ένα υπο κύμα, αλλά συντρέχουν σοβαρά προβλήματα στην εσωτερική δομή του και επομένως το θεωρούμε πολύ λιγότερο πιθανό αν ο δείκτης αποφασίσει να κινηθεί καθοδικά (χωρίς να μπορούμε να το αποκλείσουμε τελείως):

Αν έχει αποφασιστεί, ο δείκτης, να συνεχίσει καθοδικά είναι πιθανότερη μια διαγραμματική εκδοχή σαν αυτή που ακολουθεί:

Σε αυτήν την περίπτωση το ανοδικό διορθωτικό (2/3) πιθανότατα θα εμφανιστεί σαν flat (πιθανότατα expanded flat) και θα προσεγγίσει τις προηγούμενες τοπικές κορυφές αλλά όχι πάνω από τις 1775 μονάδες. Επίσης, η κίνηση από τις 1687 μονάδες θα πρέπει να είναι 5κυματική.

Είναι προφανής η αγοραστική παγίδα που θα στηθεί σε αυτήν την περίπτωση..

Οι 1711 μονάδες είναι το αρχικό stop long και το οριστικό στις 1687. Μετά θα πρέπει να ληφθούν οπωσδήποτε θέσεις σορτ καθώς η καθοδική πορεία του δείκτη θα είναι σημαντικότατη.

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι σε αυτό το σενάριο (της άρνησης του δείκτη να προχωρήσει σε νεότερα υψηλά των 1797 μονάδων) υπάρχουν οι θεωρητικές διαγραμματικές προϋποθέσεις ακόμα και για νεότερα ιστορικά χαμηλά.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η καθοδική πορεία του δείκτη θα είναι σημαντικότατη:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΕΙΡ 60λ

ΕΥΡΩΒ κι εδώ επίτευξη στόχων Δ.Κ - μετρήσεις

ΕΥΡΩΒ (Μ. Αγγελίδης)

ΕΤΕ

 

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.