ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ALFA BANK, ΜΙΓ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Συνέχιση της πτωτικής πορείας και σήμερα με τους 7 από τους 20 τίτλους πλέον στο κόκκινο και 7 μεταβολές στις παραμέτρους τους. Ας δούμε τις πιο σημαντικές:

ΜΥΤΙΛ

Λιγότερο από 2% απέχει από το επίπεδο κάτω από το οποίο αλλάζει η τάση σε καθοδική, για πρώτη φορά από τις 23/9/16 που είχε γίνει ανοδική. Ο σχηματισμός διπλού πυθμένα (Δ.Π) παραμένει ενεργοποιημένος αλλά πλέον έχει σχηματιστεί κι ένας αντίστοιχος μια μίνι διπλής κορυφής (Δ.Κ) που ενεργοποιήθηκε σήμερα. Αν πιάσει τον 2ο στόχο του στα 6,52 θα έχει διασπάσει την στήριξή του στην κάτω γραμμή του ανοδικού του καναλιού Κ και παραβιάσει το επίπεδο αλλαγής τάσης που τώρα είναι στα 6,61 ευρώ. Δείκτες και ταλαντωτής έχουν αρνητικές ενδείξεις.

ΑΛΦΑ

Η τρίτη από τις συστημικές που γύρισε σε καθοδική τάση και έκλεισε τη θέση long με ζημιές. Έκλεισε και το ανοδικό gap της και πλέον το μέγα θέμα είναι αν θα αντέξει και πάλι η V η βασική ανοδική γραμμή τάσης που συγκράτησε τις τιμές στην τελευταία βουτιά. Δύσκολο αν και η τάση στο χαρτί είναι ανύπαρκτη σύμφωνα τον ADX.

Επιβεβαιωμένη καθοδική διάσπαση της V πάντως θα μπορούσε να δώσει πολύ χαμηλότερες τιμές, λίγο πάνω από τα χαμηλά του 2016 αν ληφθούν υπόψη  το τρίγωνο Ζ-V και ο πιθανός ΩΚΩ (με λίγη φαντασία). H στήριξη από τα εβδομαδιαία low fractals 1,45 και 1,44 (το επίπεδο αλλαγής της εβδομαδιαίας τάσης) αναμένεται να είναι η επόμενη που θα δοκιμαστεί στην περίπτωση καθοδικής διάσπασης σε κάθε περίπτωση μια και δεν νομίζω να είναι ακόμα ώρα για να σκεφτόμαστε τα ιστορικά χαμηλά.

Δείτε και την άποψη του φίλου Paslas για την ΑΛΦΑ στα σχόλια.

ΜΙΓ

Και εδώ είχαμε την ενεργοποίηση μιας μίνι Δ.Κ που αν πιάσει όλους τους στόχους της θα θέσει σε δοκιμασία την S την γραμμή τάσης που έρχεται από το ιστορικό της χαμηλό. Η τάση είναι ανοδική και σύμφωνα με τον ADX υπολογίσιμη. Το επίπεδον αλλαγής της είναι ακόμα μακριά στα 0,138. Πτωτικός ο στοχαστικός και με αρνητικό crossover των βασικών του κινητών ο RSI .

ΒΙΟ

Αλλαγή τάσης κι εδώ σήμερα με την παραβίαση των 1,72 και έξοδος από τη θέση long από τα 1,41 ευρώ που είχε πιάσει ούτως ή άλλως τον ελάχιστο στόχο της. Αν είναι αποκλίνουσα σφήνα αυτή που διασπάστηκε σήμερα κι αν βέβαια δεν πρόκειται για ψευδοδιάσπαση θα μπορούσε να δώσει κίνηση προς τα 1,50 ευρώ ανάλογα και με το γενικότερο κλίμα στην αγορά. Σύμφωνα με τον ADX το χαρτί είναι σε ισχυρή τάση με τους VI να χαλάνε σήμερα όπως και οι κινητοί του RSI. Ώρα για διόρθωση απ'ότι φαίνεται...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

10ετές inv. H&S (the other)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.