FTSE, ETE, ALFA, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΟΤΕ, FFGROUP: Σήματα αγοράς από το fractal trading 1/3/17 – Οι εκτιμήσεις του goldfish για τη συνέχεια του FTSE (24/2/17)

FTSE 1/3/17 13:00

Η παρατήρηση κάτω από το γράφημα ισχύει και για τις μετοχές παρακάτω...

ΕΤΕ 1/3/17 13:20

ΕΤΕ EOD UPD

Τελικά οι τιμές παρέμειναν ως το τέλος πάνω από το σημείο εισόδου κι έπιασαν και τον 1ο στόχο του μίνι αν, ΩΚΩ.

ΑΛΦΑ 1/3/17 13:30

και εδώ οι τιμές παρέμειναν ως το κλείσιμο πάνω από το υψηλό της LSB οπότε υπολογίζουμε το στοπ στο χαμηλότερο από τα δυο τελευταία low fractals.

ΠΕΙΡ 1/3/17 13,40

Τα ίδια ισχύουν και στο σήμα αγοράς της ΠΕΙΡ όπου είχαμε και επανενεργοποίηση του δικού της μίνι αν. ΩΚΩ. Αν ξεφύγει από την Ζ1 πάει για το gap και την Ζ...

ΟΤΕ 1/3/17

Κι εδώ ισχύει ότι και στον FTSE αναφορικά με το σήμα από το fractal trading.

FFGROUP 1/3/17 EOD

Σήμα αγοράς με επανενεργοποίηση και του μικρού Δ.Π

Οι αλλαγές στις παραμέτρους της σημερινής ημέρας αρκετές και σημαντικές. Και στον ftse δεν είχαμε καμιά αλλαγή σε σχέση με όσα είπαμε παραπάνω όπως και στις τρεις τράπεζες αλλά και στις ΕΥΡΩΒ και ΔΕΗ που πήραν το δικό τους σήμα από χθες. Όλες οι παράμετροι των σημάτων αγοράς είναι στο πινακάκι μας.

 

Για κάθε ένα από τους 21 τίτλους μπορούμε να δούμε συγκεντρωτικά όλες τις τελευταίες μεταβολές με τις ως τώρα διορθώσεις σε λάθη ή παραλείψεις που έχω εντοπίσει στο γνωστό excel ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ

Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά στο τι έγραφε ο φίλος GOLDFISH στην τελευταία ανάλυσή του για τον 25ρη μια συνεδρίαση πριν το κλείσιμο  του Φεβρουαρίου.

...Η ανοδική κίνηση των προηγούμενων ημερών ήταν ικανοποιητική και σύμφωνη με το σενάριο μιας ευρύτερης ανοδικής επέκτασης του δείκτη.

Στον τρέχοντα χρόνο ο δείκτης θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να βρει τις δυνάμεις για να συνεχίσει ανοδικά σε νεότερα υψηλά σχετικά γρήγορα. Το πρώτο σημάδι αδυναμίας που εμφανίστηκε είναι ότι η καθοδική κίνηση από τις 1775,26 είναι μέχρι τώρα ένα πλήρες 5κυματικό. Αυτό σημαίνει είτε ότι η τρέχουσα διόρθωση θα είναι λίγο ευρύτερη κυρίως στον χρόνο (βασικό σενάριο), είτε ότι έχει ολοκληρωθεί η ανοδική αντίδραση από τις 1610,77 μονάδες και αναμένεται η καθοδική συνέχεια (πιθανότατα μετά από μια άμεση μικρή ανοδική αναπήδηση (σενάριο WXYXZ).

Τα δύο αυτά ενδεχόμενα έχουν έγκαιρα παρουσιαστεί και είχε επιλεγεί σαν βασικό το σενάριο της ανοδικής επέκτασης.

Όπως προαναφέραμε μια πρώτη αδυναμία του δείκτη εμφανίστηκε καθώς η αμέσως προηγούμενη καθοδική κίνηση έχει σχηματίσει ήδη ένα 5κυματικό σε βραχύ χρόνο:

Στο θετικό σενάριο αυτό μπορεί να είναι τμήμα μόνο μιας ευρύτερης διόρθωσης ''abc'' (ουσιαστικά μεταξύ των: 1775 - 1715 μονάδων). Δείτε το σχετικό διάγραμμα και την εσωτερική δομή του:

Το οποίο και θα έχει ως κατάληξη νεότερα τοπικά υψηλά. Στη συνέχεια αναμένουμε ακόμα μια, μέτριας δυναμικής, διορθωτική κίνηση πριν ο δείκτης συνεχίσει για επίπεδα υψηλότερα των 1868,90 μονάδων:

Το μέχρι τώρα δευτερεύον σενάριο_WXYXZ.

Το σχετικό σενάριο κινείται παράλληλα με το θετικό για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς όμως να ενεργοποιείται τελικά.

Αν τελικά εμφανιστούν σύντομα οι λόγοι για κάτι τέτοιο αυτό θα καταστεί εμφανές διαγραμματικά από την αδυναμία του δείκτη να προχωρήσει σε νεότερα τοπικά υψηλά και στη συνέχεια να διασπάσει καθοδικά συγκεκριμένα επίπεδα στήριξης.

Η διαγραμματική επικαιροποίηση του εν λόγω σεναρίου έχει ως εξής:

Αυτό είναι ένα σενάριο που λόγω διαγραμματικής θέσης θα καταστήσει την εμφάνιση/επικράτησή του με τρόπο προφανές. Από τα μεγάλα ισχυρά καθοδικά κεριά, σε ημερήσιο, που θα πρέπει να εμφανιστούν τις αμέσως επόμενες ημέρες (λόγω της τρέχουσας θέσης σε κύμα ''3''). Οι αντίστοιχες αφορμές/αιτίες θα πρέπει επίσης να εμφανιστούν άμεσα στο προσκήνιο και να είναι, αν μη τι άλλο, σημαντικές..

Τα κεριά αυτά θα πρέπει αρχικά και κατ΄ελάχιστο να διασπάσουν καθοδικά τις 1689 μονάδες. Το επίπεδο αυτό είναι και ένα σημαντικότατο stop long για εμάς. 

Ακριβώς επειδή η καθοδική κίνηση που θα ακολουθήσει αναμένεται να είναι σημαντική, για τον λόγο αυτό λειτουργεί και ως επίπεδο έναρξης θέσεων σορτ με τελικό προορισμό την περιοχή των 1300 μονάδων:

Αν και μια διόρθωση τέτοιου μεγέθους είναι οπωσδήποτε ένα πολύ δυσάρεστο συμβάν, εντούτοις εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πολύ θετικό σενάριο. Με την ολοκλήρωσή της θα ανοίξει ο δρόμος για ένα μεγάλο και παρατεταμένο ανοδικό σε πολύ υψηλά επίπεδα...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΗ - ΕΥΡΩΒ (Lorac)

ΕΥΡΩΒ (Μ. Αγγελίδης)

 

 

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.