ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΕΕΕ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Επικαιροποίηση 9/2/17

FTSE (10μηνο)

Στην μεγάλη εικόνα η βασική ανοδική γραμμή τάσης από τον Ιούλιο που πλέον κινδυνεύει να διασπαστεί καθοδικά. Ο στοχαστικός πάντως βρίσκεται σε επίπεδα που έχουν δώσει καλές αντιδράσεις τόσο τον Ιούλιο όσο και τον Νοέμβριο.

Στην πιο μικρή εικόνα που ακολουθεί βλέπουμε την επίτευξη του 2ου στόχου του σχηματισμού διπλής κορυφής (Δ.Κ) και την αντίδραση των τιμών από την οριζόντια στήριξη του 1615,66 αφού έχασε προς το παρόν τις αντίστοιχες στηρίξεις των 7b fractals στις 1634.77 και 1632,20 μονάδες. Η διάσπαση του αντίστοιχου τοπικού χαμηλού στις 1704,15 επιβεβαίωσε την αλλαγή τάσης βάσει των κλασσικών fractals και το σήμα πώλησης της 26/1/17 που έχει πιάσει από μέρες τον ελάχιστο στόχο του. Την V δεν την έχει αγγίξει ακόμα αλλά είναι πιθανό η κίνηση να μην έχει ακόμα ολοκληρωθεί αν κρίνουμε από την μέτρηση σύμφωνα με την οποία το κύμα v από τα υψηλά της 12/1/17, δεν έχει φθάσει ακόμα την ισότητα με το κύμα i (στις 1588.17 μ. που συμπίπτουν με τον μέγιστο στόχο της Δ.Κ), αν και δεν είναι κι απαραίτητο, όπως δεν είναι σίγουρο κι ότι θα αρκεστεί στην ισότητα.

Λίγο πιο κάτω έχουμε το ανοδικό gap στις 1575,45 μονάδες κι είναι πιθανό αυτή η ευρύτερη περιοχή με τις τόσες στηρίξεις να δώσει μια σοβαρή αντίδραση, ως διόρθωση πιθανότατα όλης της πτώσης από την 12/1. Ευνόητο είναι ότι η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ξεκάθαρα πτωτική και δεν θα αλλάξει αν δεν διαφανεί περίπτωση ειρηνικής επίλυσης του προβλήματος με τους δανειστές. Προς το παρόν και μέχρι να δούμε τυχόν νέα τοπικά υψηλά,  το επίπεδο που πρέπει να παραβιαστεί ανοδικά για να αλλάξει η τάση και πάλι είναι το υψηλό της 26/1 στις 1780,82 που είναι επίσης και 7b fractal. Μια πρώτη ένδειξη πάντως θα ήταν η διάσπαση του πρόσφατου high fractal στις 1681.32 μονάδες.

ΕΕΕ

Σε αντίθετη πορεία με την αγορά ακόμη μια φορά έπιασε σήμερα και τον δεύτερο στόχο του τελευταίου και μικρότερου σχηματισμού διπλού πυθμένα (Δ,Π). Οι υπόλοιποι στόχοι και σχηματισμοί που έχουμε και στον πίνακα των παραμέτρων έχουν αποτυπωθεί στο διάγραμμα.

ΤΕΝΕΡΓ

Καθ' όλη τη σημερινή συνεδρίαση κινήθηκε και μάλιστα έκλεισε κάτω από το χαμηλό της short setup bar (S.S.B) της 3/2 οπότε βάσει του fractal trading είμαστε με σήμα πώλησης. Οι παράμετροί του εκτός από το πινακάκι είναι και στο διάγραμμα μαζί με μερικά ακόμα σχόλια. Θεωρώ πάντως ότι αν δεν χαλάσει ακόμα περισσότερο το κλίμα η ανοδική γραμμή τάσης V τελικά θα κρατήσει.

Ας ρίξουμε και μια ματιά και στο πινακάκι μας στο οποίο έχουμε ήδη 10 σήματα πώλησης μόνο από τα fractals. Παραλείψεις και λαθάκια εξακολουθούν να εντοπίζονται και να διορθώνονται βέβαια. Ίσως το ΣΚ να δούμε κι ένα ακόμα συγκεντρωτικό των μεταβολών των 4 τελευταίων εβδομάδων με τους τίτλους χωρισμένους ΚΑΙ αλφαβητικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΒΙΟ

ΓΔ (BUTTιρης), (cornelsen)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.