ΓΔ – FTSE: Ομοιότητες και διαφορές με το κόκκινο να δυναμώνει

ΜΗΝΙΑΙΑ

Η ουσιαστική διαφορά των δυο δεικτών βρίσκεται στην υπέρβαση του υψηλού του Μαΐου την οποία δεν πέτυχε ο FTSE  ενώ ο ΓΔ την πέτυχε μεν αλλά προς το παρόν κι ενώ έχουν μείνει 7 ακόμα συνεδριάσεις μέχρι το κλείσιμο του μήνα δεν φαίνεται να την κρατά και σε κλείσιμο προφανώς γιατί δεν ακολουθεί και ο FTSE. Κατά τα λοιπά και οι δυο δείκτες έχουν δώσει ανοδική διάσπαση του ΕΚΜΟ 6Υ (με τον ΕΚΜΟ 6Χ βρίσκεται κάτω από τις 590 και 1580 μονάδες, αλλά χρειάζεται κίνηση αρκετά χαμηλότερα ως το τέλος του μήνα για να διασπαστούν με κλείσιμο), όπως επίσης και στους δυο ο ΕΚΜΟ20 βρίσκεται και αυτή την εβδομάδα πάνω από τον ΕΚΜΟ 22 όπως βλέπουμε στα εβδομαδιαία που ακολουθούν και η θέση που έχουν τώρα δεν μπορεί να αλλάξει τις επόμενες εβδομάδες εκτός κι αν έχουμε καταστροφή.

Ο ΓΔ εδώ δεν έχει χάσει ακόμα την στήριξη της πιο πρόσφατης γραμμής τάσης (την Σ του ημερήσιου) την οποία έχει χάσει ο FTSE. Η διόρθωση βέβαια μόλις ξεκίνησε αφού έχουν περάσει μόλις 8 συνεδριάσεις κι είναι εμφανές ότι αν δεν γυρίσουν οι τράπεζες δεν θα αργήσει και ο ΓΔ να χάσει την πρώτη του στήριξη. Η επόμενη και πιο αποφασιστική βρίσκεται και για τους δυο στην V στην οποία αν πλησιάσουν θα πρόκειται για καλή ευκαιρία αγορών, με δεδομένο τα σημάδια αλλαγής της μεσοπρόθεσμης τάσης στα οποία συμφωνούν.

Πριν από την V όμως περιμένει μια άλλη στήριξη αυτής της Κ που φαίνεται καλύτερα στα ημερήσια που ακολουθούν.


Εδώ και οι δυο σχηματισμοί διπλού πυθμένα είναι βέβαια απενεργοποιημένοι κι ο στοχαστικός έχει δώσει έξοδο. Ο RSI έχει και στα δυο διαγράμματα μια κρυφή απόκλιση (θεωρητικά bullish ένδειξη) αφού βρίσκεται χαμηλότερα από την 15/12 χωρίς να ακολουθούν (για την ώρα) οι τιμές. Μπορεί βέβαια η κίνηση προς τα κάτω να μην έχει τελειώσει.

Κατά τα λοιπά ο ΓΔ δεν έχει αλλάξει ακόμα την ημερήσια τάση του αφού θα χρειαζόταν να χάσει το χαμηλό της 29/12 στις 631,56 μονάδες. Ο FTSE παρά το γεγονός ότι ούτε αυτός έχασε το αντίστοιχο χαμηλό στις 1700,71 μονάδες, τυπικά γύρισε σήμερα σε καθοδική τάση αφού είχε ένα παραπάνω πολύ οριακό low fractal στις  9/1/17 που δεν είχε ο ΓΔ. Έτσι δεν ξέρω αν θα έπρεπε να το λάβω υπόψη, αν και τυπικά ήταν σήμα εξόδου από την θέση long στις 1665 μονάδες. Αν είχα ακολουθήσει θα το τηρούσα πάντως.

Σε ότι αφορά το συστηματάκι με τους σχηματισμούς fractals 7 κεριών (7b) το σήμα εισόδου το είχαμε πάρει στις 16/11/16, στον μεν ΓΔ με την υπέρβαση των 592,33 στον δε ftse των 1573.92 μονάδων. Μάλιστα πολύ κοντά σε αυτά τα επίπεδα στο υψηλό της 16/11/16 έχουμε και τα πλησιέστερα ανοδικά gaps όπως βλέπουμε στα διαγράμματα.  Άρα με βάση αυτά παραμένουμε long και η θέση αντιστρέφεται σε short με διάσπαση των 603,20 και 1632,20 αντίστοιχα.

Ο λόγος για τον οποίο αναφέρομαι στο συγκεκριμένο σύστημα αλλά και στους μηνιαίους ΕΚΜΟ 6Υ/Χ και εβδομαδιαίους ΕΚΜΟ 20/22 βρίσκεται βέβαια στις αντίστοιχες αναφορές που για τους αμύητους βρίσκονται στην ενότητα με το tag "paper trading". Αυτά βέβαια αφορούν τους πιο μακροπρόθεσμους που δεν έχουν ακόμα λόγο να πουλήσουν.

Και μια ματιά στην εικόνα της αγοράς μέσα από τη στήλη της ημερήσιας τάσης στο πινακάκι μας που όσο πάει και κοκκινίζει, αλλά σε αυτό θα επανέλθουμε να δούμε και τις υπόλοιπες μεταβολές του.

Η συνέχεια της ανάρτησης θα είναι αύριο με τον ΔΤΡ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

FTSE (Μ. Αγγελίδης)

 

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: