ΔΕΗ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση 5/1/17

Τζάμπα ελπίδες γέννησαν οι διασπάσεις των R και R1 στο γραμμικό μηνιαίο.

Όπως βλέπουμε στο λογαριθμικό η μεν R1 είναι μεν μακριά η R όμως όχι μόνο διασπάστηκε κι εδώ αλλά οι τιμές έκαναν και επιτυχές retest.

Η τάση είναι καθοδική και για να αλλάξει απαιτείται διάσπαση αρχικά των 3,30 ευρώ και στη συνέχεια των 3,44.

Για το εβδομαδιαίο ισχύει ότι έχει γραφεί στην τελευταία εβδομαδιαία ανασκόπηση. Η τάση εδώ είναι τυπικά ανοδική πάνω από τα 2,93 ευρώ και για την ώρα πρέπει να δει τα 2,72 για να αλλάξει.

Η R εδώ είναι διαφορετική από του μηνιαίου, η γραμμή ΣΥΡΙΖΑ με λίγα λόγια και βέβαια και ως προς την δική της διάσπαση έχουμε διαφωνία μεταξύ του γραμμικού που λέει ότι έχει διασπαστεί η γραμμή και του λογαριθμικού που λέει ότι απλώς κοντεύει και βέβαια το πιστεύω περισσότερο, αφού δικαιώνεται από την συμπεριφορά του χαρτιού στο ημερήσιο στο οποίο η τάση παραμένει καθοδική, όπως αναφέρθηκε ήδη από την 16/12/16.

Στα θετικά ο στοχαστικός του ημερήσιου σε αντίθεση με αυτόν του εβδομαδιαίου. Θετικό επίσης είναι ότι δεν ενεργοποιήθηκε καμιά από τις τρεις short set up bars (SSB) ενώ το επίπεδο αλλαγής της τάσης έχει χαμηλώσει στα 3,17 ευρώ. Ακόμα πιο θετική θα μπορούσε να αποδειχθεί η διάσπαση της βραχυπρόθεσμης πτωτικής γραμμής τάσης Μ (και της σφήνας που σχηματίζει τόσο με την Σ όσο και με την Σ1), αλλά και η διπλή επιβεβαίωσή της διάσπασης αυτής στις δυο τελευταίες συνεδριάσεις. Τυχόν διάσπαση του 2,91 είναι σήμα short με αρχικό στοπ στα 3,17 ευρώ κι ελάχιστο στόχο 2,52, αλλά εδώ που τα λέμε δεν είναι κι "υποχρεωτικό", δεδομένου ότι η αγορά είναι σε ανοδική τάση και δεν φαίνεται ότι τέτοια επιλογή μπορεί εύκολα να "δικαιωθεί", τουλάχιστον όχι όσο η βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς δεν αλλάζει. Η περιοχή λίγο κάτω από τα 2,80 είναι στήριξη αφού από εκεί διέρχεται η Κ που έχει ήδη δοκιμαστεί επιτυχώς, με την αντίδραση από το τελευταίο low fractal του εβδομαδιαίου, στα 2,73 ευρώ.

Δείτε και την εικόνα που μας έδωσε ο φίλος Lorac στο διάγραμμα που ακολουθεί και το εξαιρετικά ενδιαφέρον σχόλιό του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΟΤΕ σχηματισμός κούπας?

ΜΙΓ (Μ. Αγγελίδης) κι εδώ.  Εδώ στόχος από τον τεο

ΠΕΙΡ

ΓΔ (IMALES)

 

 

 

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: