ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, S&P500: Εβδομαδιαία ανασκόπηση – PAPER TRADING FTSE MONTHLY

Τίποτα δεν έχει αλλάξει  στον δείκτη από τις τελευταίες αναρτήσεις, ούτε και οι αποκλίσεις παρά τα συνεχόμενα υψηλότερα κλεισίματα των τελευταίων ημερών.

Ας ρίξουμε μια ματιά στις παρατηρήσεις σε διαγράμματα με την γραμμή κλεισίματος κάνοντας και μια επανάληψη.

Στο μηνιαίο και εβδομαδιαίο έχουμε τις διασπάσεις που ζητούσαμε και το μόνο που μένει είναι η υπέρβαση των υψηλών του Μάη

Τα ερωτηματικά προκύπτουν από τις αποκλίσεις, κυρίως στο ημερήσιο αναφορικά με το αν μπορεί να δούμε αυτά τα νεώτερα υψηλά πριν την πρώτη άξια λόγου διόρθωση. Η τάση πάντως είναι σαφώς ανοδική έως και και μεσοπρόθεσμα οπότε αν δούμε διόρθωση ως τις ανερχόμενες γραμμές τάσης θα είναι κατά την άποψή μου ευκαιρία αγορών.

Αν καταφέρει και πάει στον στόχο του 60λ που ακολουθεί θα έχουμε τουλάχιστον υψηλότερο κλείσιμο από αυτό του Μάη.

Στο διάγραμμα με τα κεριά βλέπουμε ότι το υψηλό του Μάη (1868,90) απέχει 5,35% από το κλείσιμο της Παρασκευής που μου φαίνεται δύσκολο να πιαστεί με τις βραχυπρόθεσμες αποκλίσεις που υφίστανται αυτή τη στιγμή. Ο σχηματισμός που "μπορεί να πάει" τς τιμές σε αυτά τα επίπεδα είναι αυτός του διπλού πυθμένα όπως βλέπουμε και στο πινακάκι με τις παραμέτρους που μπαίνει κι εδώ για να μην πηγαίνετε μπρος πίσω και μου κουράζεστε. Η Τάση των fractals γίνεται καθοδική κάτω από τις 1666,84 μονάδες (προς το παρόν) αν και την κύρια στήριξη την βλέπω στις 1632 και την Κ που ενώνει τα δυο τελευταία lows (1615-1632) που είναι και καθαροί τοπικοί πυθμένες. Πρώτη στήριξη βέβαια μπορεί να δούμε στην Σ όπως και στις αντίστοιχες γραμμές τάσης παραπάνω.

Δείτε κι ένα ενδιαφέρον σενάριο για τον δείκτη από τον Μ. Αγγελίδη.

 

Κύριος υποστηρικτής της ανοδικής συνέχειας έγινε κι ο SPX ο οποίος άλλαξε ξανά την ημερήσια τάση μέσα στον ελάχιστο χρόνο της πρώτης εβδομάδας του 2017 κάνοντας βέβαια και νέο ιστορικά υψηλά. Η τάση γίνεται ξανά καθοδική κάτω από το πρόσφατο χαμηλό.

Το τρέχον κύμα 5 (όπως τα έχω αναρμοδίως μετρήσει) πιθανόν να βρίσκεται στο τελευταίο σκέλος του, δείχνει όμως να έχει ακόμα διαδρομή.

Τελειώνοντας παρουσιάζεται σε δυο γραφήματα μια ιδέα βασισμένη στην επανεπένδυση μέρους των κερδών και ζημιών του γνωστού συστήματος με τους ΕΚΜΟ 6Υ/Χ σε μηνιαίο διάγραμμα στον FTSE 25.

TRADES με το σύστημα επανεπένδυσης από το 2000

ΠΡΟΔΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Υπόψη ότι στα έξοδα έχει υπολογιστεί και το rollover των εκάστοτε ανοικτών ΣΜΕ κάθε μήνα.

Στερνή μου γνώση ... σαν να λέμε δηλαδή αφού οι προηγούμενες αποδόσεις δεν μας εξασφαλίζουν και τις επόμενες...

Σε κάθε περίπτωση αυτό που βλέπουμε είναι ΜΟΝΟ ασκήσεις επί χάρτου αφού η τιμή του ΣΜΕ πολλές φορές διαφέρει από αυτή της σποτ κι επιπλέον το σημερινό σύστημα με το reverse split ισχύει από το 2016 οπότε οι μονάδες από το 2015 και πριν ήταν δια 10 σε σχέση με τις σημερινές. Απλά ήθελα να δω τρόπους επανεπένδυσης μέρους των κερδών και να μετρήσω την αποτελεσματικότητά τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ανάλυση των προοπτικών της αγοράς από τον Lorac

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: