ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ (ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ), S&P 500 30/12/16

Να μην λέω όλο τα ίδια ... ο δείκτης θα θεωρείται ότι έχει ανοδική τάση αν υπερβεί το high fractal τις 658,66 μονάδες. Αν δεν τα καταφέρει κι αυτό τον μήνα δεν τον βλέπω καλά. Η προσοχή θα στραφεί στην V την μεσοπρόθεσμη ανοδική γραμμή τάσης του εβδομαδιαίου που ακολουθεί.

Δείχνει πάντως έτοιμος για το επόμενο βήμα κι αν τα καταφέρει ο πιο κοντινός στόχος είναι οι 754 μονάδες όπου το τρέχον ανοδικό γίνεται ίσο με το προηγούμενο από το ιστορικό χαμηλό όπως βλέπουμε στο αριθμητικό εβδομαδιαίο που ακολουθεί. Ο ΕΚΜΟ 20 εδώ έχει διασπάσει ανοδικά τον ΕΚΜΟ 22 από το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Ένα εμπόδιο πάντως φαίνεται να είναι η βραχυπρόθεσμη εικόνα στον SPX όπου η αλλαγή της τάσης στο ημερήσιο επιβεβαιώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του 2016.

Τέλος ας ρίξουμε και μια ματιά στο τελευταίο πινακάκι του 2016 από τις μεταβολές του οποίου η κυριότερη έχει να κάνει με το κλείσιμο του short στα ΕΛΠΕ για τελευταία φορά με αυτόν τον τρόπο αφού το όλο consεpt στο fractal trading αλλάζει σε ότι αφορά τις θέσεις που θα κλείνουν στο εξής όταν η τάση αλλάζει άμεσα χωρίς δηλαδή να περιμένει το αρχικό στοπ ή τις αντίθετες setup bars αφού διαπιστώθηκε στα backtests ότι έτσι είναι καλύτερα.

Εύχομαι σε όλες κι όλους σας καλή Πρωτοχρονιά!

 

 

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.