ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Ανασκόπηση της μεγάλης εικόνας – Χριστουγεννιάτικο παραμύθι (PAPER TRADING)

Η τάση βάσει fractals είναι ανοδική από τις αρχές Μαρτίου και για να αλλάξει με βάση την τρέχουσα εικόνα πρέπει να χαθούν τα 1,62 ευρώ. Από την πρώτη εβδομάδα του Μαίου είχαμε και την υπέρβαση του εκθετικού κινητού (ΕΚΜΟ) 22 εβδομαδιαίων κλεισιμάτων από τον ΕΚΜΟ 20. Στο διάγραμμα της τελευταίας 5ετίας βλέπουμε και δυο ακόμα διασταυρώσεις αυτών των δυο κινητών που θα μπορούσαμε να τις θεωρήσουμε και σαν σήματα επιβεβαίωσης της αλλαγής της τάσης ή σήματα αγοράς ή πώλησης.

Ψάχνοντας τις διαθέσιμες τιμές από το 2002 διαπιστώθηκε ότι αν θεωρούσα αποκλειστικό κριτήριο λήψης θέσης αγοράς ή πώλησης στο χαρτί την διασταύρωση αυτή, υπολογίζοντας δηλαδή ότι θα ήμουν αγορασμένος στην τιμή κλεισίματος της εβδομάδας που ο ΕΚΜΟ 20 θα διασπούσε ανοδικά τον ΕΚΜΟ 22 και παρέμενα long μέχρι την αντίθετη διάσπαση οπότε θα έκλεινα την θέση και θα άνοιγα θέση short θα είχα κάνει όλα αυτά τα χρόνια 11 trades ολοκληρωμένα. Από αυτά τα  7 θα ήταν κερδοφόρα με μέσο όρο κερδών για κάθε κερδοφόρο trade 74% και τα 4 θα ήταν ζημιογόνα με μέσο όρο ζημίας -12,71%. Αν η επένδυσή μου ήταν σταθερά 1000 ευρώ σε κάθε trade, αυτή τη στιγμή χωρίς να έχει κλείσει ακόμα το 12ο trade θα είχα 5945 ευρώ ή συνολικά κέρδη 494,59%. Αν μάλιστα τα κέρδη ή οι ζημιές επανεπενδύονταν σε κάθε επόμενο σήμα θα είχαν γίνει σήμερα 19877 ευρώ. Αν πάλι έκανα μόνο τις αγορές κλείνοντας απλά τη θέση μου όταν ο ΕΚΜΟ 22>ΕΚΜΟ20 τότε θα είχα κάνει όλα αυτά τα χρόνια 5 trades ολοκληρωμένα. Από αυτά τα  3 θα ήταν κερδοφόρα με μέσο όρο κερδών για κάθε κερδοφόρο trade 110,33% και τα 2 θα ήταν ζημιογόνα με μέσο όρο ζημίας -13,66%. Αν η επένδυσή μου ήταν σταθερά 1000 ευρώ σε κάθε trade, αυτή τη στιγμή χωρίς να έχει κλείσει ακόμα το 6ο trade θα είχα 4600 ευρώ ή συνολικά κέρδη 360%. Αν μάλιστα τα κέρδη ή οι ζημιές επανεπενδύονταν σε κάθε επόμενο σήμα θα είχαν γίνει σήμερα 6181,21 ευρώ.

Αυτά χωρίς να υπολογίζεται βέβαια καμιά απολύτως μόχλευση.

Όνειρα χριστουγεννιάτικης νύχτας θα μου πείτε αλλά μέρα που είναι....

Επανερχόμενοι στην πεζή πραγματικότητα, παρατηρούμε ότι ο στοχαστικός δείχνει στο εβδομαδιαίο σημάδια κόπωσης αλλά οι μεσομακροπρόθεσμοι στόχοι από τις διασπάσεις των καθοδικών σφηνών που είχαν σχηματιστεί με τις S, R2 και R3 ισχύουν όπως είχαν παρουσιαστεί στις 9/10/16.

Στο ημερήσιο αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή η ενεργοποίηση των σχηματισμών αντιστροφής αλλά το σήμα αγοράς  έκλεισε στο breakeven στην τελευταία διόρθωση αφού είχε φθάσει σε κέρδη >10% αν και δεν έπιασε ακριβώς τον στόχο του, ανεξάρτητα ότι δεν αναφέρθηκε εκ παραδρομής στον πίνακά μας. Σημαντικό ότι αντέδρασε στην Μ1 που λειτούργησε ως στήριξη, ένα μόλις σεντ πριν αλλάξει η ημερήσια τάση που παραμένει ανοδική. Κατά συνέπεια ισχύουν και οι στόχοι του διπλού πυθμένα στα 2,37 και 2,55, αφού η τελευταία κορύφωση ήταν μόλις στα 2,32 ευρώ. Ο στοχαστικός εδώ κινείται σαν να τέλειωσε η διόρθωση.

Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια για την επίτευξη των όποιων στόχων είναι να μην χαλάσει πολύ το κλίμα στην αγορά και να μην χαθούν τα 2,05 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 

Σενάριο Μ. Αγγελίδη για διπλό νόμισμα στα σχόλια.

 

 

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: