ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση 18/11/16

Σημαντική ανάκαμψη αυτή την εβδομάδα για τον δείκτη κι ας δούμε τι έχει κάνει ως τώρα ξεκινώντας από το μηνιαίο (αν κι είμαστε ακόμα στα μισά του Νοέμβρη) με μερικές σημειώσεις επί των γραφημάτων...

%ce%b3%ce%b4-%ce%bc-%ce%bb-18%ce%bd%ce%bf%ce%b5

Στα εβδομαδιαία που ακολουθούν με την πιο μακρινή και την πιο κοντινή εικόνα επιλέχθηκε το γραμμικό διάγραμμα. Οι στόχοι του υποτιθέμενου ανεστραμμένου ΩΚΩ εξυπακούεται ότι έχουν πιθανότητες επίτευξης μόνο στην περίπτωση που δεχθούμε ότι θα αλλάξει σύντομα η μεσομακροπρόθεσμη τάση της αγοράς. Προσωπικά βέβαια δεν το πιστεύω ότι είμαστε κοντά σε τόσο μεγάλο πάρτι. Άρα πάμε ψάχνοντας τα επόμενα κοντινά βήματα.

%ce%b3%ce%b4-%ce%b5-2%ce%b5%cf%84%ce%b9%ce%b1%cf%82-18%ce%bd%ce%bf%ce%b5 %ce%b3%ce%b4-%ce%b5-6%ce%bc%ce%b7%ce%bd%ce%bf%cf%85-18%ce%bd%ce%bf%ce%b5

Μια ενδιαφέρουσα άποψη του φίλου Αναστάση (chartandpatterns) για το συσχετισμό της πορείας του δείκτη και των ομολόγων μπορείτε να δείτε εδώ.

Στο ημερήσιο η τάση ήταν ανοδική από 10 Οκτωβρίου και χάλασε τυπικά και μόνο με το χαμηλό της Τετάρτης 9/11, που έγινε στην αρχή της μέρας λόγω της νίκης TRUMP που υποτίθεται ότι θα γκρέμιζε τις αγορές. Η ισχυρή αντίδραση της ίδιας ημέρας είναι κι ο λόγος για τον οποίο ισχυρίζομαι ότι η τάση δεν άλλαξε ουσιαστικά.

%ce%b3%ce%b4-%ce%b7%ce%bc-18%ce%bd%ce%bf%ce%b5

Τυπικά πάντως η τάση είναι και πάλι ανοδική από την 17/11 κι οι ανοδικοί στόχοι που αναφέρονται στο διάγραμμα πιστεύω ότι είναι μέσα στις δυνατότητες της αγοράς.

Όσον αφορά τις εκκρεμότητες έχουμε το ανοδικό gap στα 593,11 που είναι σε κοντινή απόσταση και μετά έχουμε τις μακρινές (538 & 484) που βλέπουμε στο διάγραμμα και δεν πρόκειται να μας απασχολήσουν σύντομα αλλά καλό είναι να τις θυμόμαστε που και που.

Δείτε και την ματιά του φίλου VANCOULS εδώ.

Και μια ματιά στο πινακάκι μας το οποίο είναι πλέον μπλε αφού προστέθηκε τυπικά και πάλι η ΕΤΕ που θα τη δούμε κάποια στιγμή ξεχωριστά.

%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%b9-18%ce%bd%ce%bf%ce%b5

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.