ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, DAX: Με τον νέο πλανητάρχη.

%cf%86%cf%84%cf%83%ce%b5-9%ce%bd%ce%bf%ce%b5

Ημέρα ανατροπών σήμερα με θύμα τον ftse που σχεδόν με το άνοιγμα στις 1829,09 έπεσε χαμηλότερα από το χαμηλό της προχθεσινής short set up bar οπότε έδωσε τυπικά σήμα πώλησης με όλες τις αγορές στο βαθύ κόκκινο (άσχετο που δεν το ακολουθήσαμε λόγω διαίσθησης). Το στοπ είναι στις 1594,73 και βάσει του ελάχιστου συντελεστή επιδιωκόμενης απόδοσης /ρίσκου στο 1,5/1 ο στόχος μπήκε στο πινακάκι μας στις 1404,95 μονάδες. Η συνέχεια βέβαια λέει ότι "πέσαμε" σε bear trap αλλά θα δούμε. Δείτε και τον μίνι σχηματισμό διπλού πυθμένα με τους δυνητικούς στόχους του (αν στρώσουν κι άλλο τα πράγματα).

Στον ΓΔ έγινε το ίδιο αλλά αυτός δεν είχε γυρίσει σε καθοδική τάση οπότε δεν είχαμε αντίστοιχο σήμα αλλά μόνο αλλαγή της τάσης. Δεν χτύπησε μάλιστα καν το 571,82 οπότε η θέση long εξακολουθεί να ισχύει. Το rebound πάντως ήταν ανάλογο των ξένων αγορών αν και για μια ακόμη φορά κόλλησε στην Μ1.

%ce%b3%ce%b4-9%ce%bd%ce%bf%ce%b5

Υπενθυμίζεται ότι όπου βλέπουμε στο πινακάκι μας που ακολουθεί την τάση στο κόκκινο αλλά σήμα long σε ισχύ αυτό συμβαίνει γιατί δεν χτυπήθηκε το αρχικό στοπ όταν γύρισε η τάση. Οπότε αναμένουμε κάποια S.S.B και τυχόν διάσπαση του χαμηλού της για αναστροφή της θέσης σε short.

%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%b9-9%ce%bd%ce%bf%ce%b5

Στον δείκτη τραπεζών το rebound ήρθε από εκεί ακριβώς που έπρεπε ώστε να διατηρεί τις προοπτικές για καθοδική συνέχεια υπό αμφισβήτηση ενώ είχαμε κι ένα θετικό σινιάλο από τον στοχαστικό του. Έφτιαξε μάλιστα κι έναν μίνι σχηματισμό διπλού πυθμένα που ενεργοποιείται πάνω από τις 664,06 μονάδες, λίγο πριν πιάσει τον κύριο στόχο του αντίστοιχου της διπλής κορυφής. Αν κι αύριο κάνει χαμηλότερο υψηλό από χθες, ο πήχης για την αλλαγή της τάσης κατεβαίνει στις 675,66 μονάδες. Δείτε και την άποψη του φίλου μας του Κακού λύκου για τις τράπεζες.

%ce%b4%cf%84%cf%81-9%ce%bd%ce%bf%ce%b5

Το πιο εντυπωσιακό rebound της ημέρας το πήρε ο dax με το μεγαλύτερο μέρος από ένα καθαρό 5κυματικό ανοδικό (ανοήστε το 5λ της εικόνας αφού πρόκειται περί λάθους που εγινε προσπάθεια να διορθωθεί), ξεθαρρεύοντας από την αντίδραση των αμερικανικών futures, αν και στο άνοιγμα παραβίασε το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία low fractals αλλάζοντας την τάση σε καθοδική σε ένα μεγαλοπρεπές bear trap. Πλέον δεν μπορεί παρά να πάρει κανείς σοβαρά τον διπλό πυθμένα του.

dax-9%ce%bd%ce%bf%ce%b5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΤΕ Δ.Π

ΑΛΦΑ διάσπαση και Δ.Π

ΠΕΙΡ σε ανοδική τάση

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.