Τρία σενάρια για τον Γενικό δείκτη (SAL)

Με τη πτωτική διάσπαση του χαμηλού της 29/8 (559μ) ανετράπη η βασική μας μέτρηση και περιέπλεξε την βραχυπρόθεσμη εικόνα. Πλέον «τρέχουν» 3 πιθανά σενάρια τα οποία πρέπει να παρακολουθούμε.  

gd-23-sep%2716_scenario1

ΒΑΣΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ 1

Η τοπική κορυφή των 585μ θεωρείται ως το τέλος της ανοδικής κίνησης από το χαμηλό του 6/2016. Η αγορά κινήθηκε με διπλό ABC (WXY) και στις 585μ ολοκληρώθηκε το δεύτερο C (Υ). Ακολούθησε πτωτικό προωθητικό κύμα 1 το οποίο τελείωσε στις 16/9, έκτοτε αναπτύσσετε το ανοδικό διορθωτικό 2 και θα ακολουθήσει νέο πτωτικό κύμα 3 το οποίο θα μας οδηγήσει κάτω από τις 550μ  Έχει ολοκληρωθεί το (a) στις 563μ, το (b) στις 557μ και τη ΠΑ πιθανά να είδαμε και τα εσωτερικά κύματα iii & iv του τελικού (c). Για την ολοκλήρωση του 2 υπολείπεται το ανοδικό v που μπορεί να φτάσει μέχρι τις 580μ

Αν η αγορά συνεχίσει την ανοδική της πορεία και μας δώσει νεότερα υψηλά πάνω από 585μ θα ενεργοποιηθούν τα άλλα 2 σενάρια.

ΣΕΝΑΡΙΟ 2 (WXYXZ)

Σε συνέχεια του παραπάνω, η αγορά έχει ως στόχο να κινηθεί με 3πλό ABC (WXYXZ). Στο χαμηλό της 16/9 ολοκληρώθηκε το δεύτερο Χ και ακολουθεί το τρίτο ABC, με την αγορά να κινείται εντός του Α και συγκεκριμένα στο (3). Τη ΠΑ είδαμε το εσωτερικό iii και μπορεί και το iv. Μετά το Α θα ακολουθήσει διορθωτικό Β το οποίο θα έχει ως στόχο να διορθώσει τη κίνηση από το χαμηλό της 16/9 και θα ακολουθήσει το τελικό ανοδικό C του Ζ. Τα νεότερα χαμηλά κάτω από τις 420μ θα είναι το αποτέλεσμα μετά το τέλος του Ζ.

gd-23-sep%2716_scenario2

ΣΕΝΑΡΙΟ 3 Leading Diagonal

Δίνω πολύ λίγες πιθανότητες να βρίσκεται σε ισχύ αλλά δεν παύει να είναι μια έγκυρη εκδοχή. Αφορά το σενάριο όπου η αγορά συνεχίζει να κινείται ανοδικά από το ετήσιο χαμηλό  (420μ) αλλά με διορθωτικό δομή. Στις 660μ έχουμε το ανοδικό [a], στις 517μ το [b] και ακολουθεί ανοδικό [c] έχοντας ολοκληρώσει στις 585μ ανοδικό κύμα [1] ως Leading Diagonal. Στο χαμηλό της 16/9 είχαμε το [a]-[2] ενώ βραχυπρόθεσμα βρισκόμαστε εντός του [b]-[2]. Θα ακολουθήσει πτωτικό [c]-[2] αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δούμε τιμές κάτω από τα χαμηλά του Ιουνίου.

gd-23-sep%2716_scenario3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΛΦΑ

 BIO short signal

ftse

ETE σήμα πώλησης

ΔΕΗ στόχοι παλιού ΩΚΩ

ΜΥΤΙΛ 1η  L.S.B

ΧΑΛΚΟΡ Δ.Π

ΕΧΑΕ

ΣΩΛΚ

ΟΤΕ

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: