ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΟΠΑΠ, S&P 500, DAX: Σημειώσεις 13/9/16

gd-d-13-sep

Η διάσπαση των W, W1 και των 558,87 μονάδων σηματοδότησε την αλλαγή της ημερήσιας τάσης σε καθοδική σε επίπεδα χαμηλότερα των 572.29 της 1/8/16, από τα οποία λογιζόταν για τα fractal ως ανοδική. Αποτέλεσμα σύνηθες στις συσσωρεύσεις σε στενό εύρος τιμών. Τυχόν διάσπαση και του επόμενου low fractal των 546,95 θα αυξήσει τις πιθανότητες επιστροφής σε χαμηλότερα επίπεδα.

Όπως βλέπουμε στο 240λ διάγραμμα που ακολουθεί μετά την ψευδή ανοδική, έχουμε καθοδική διάσπαση του ανοδικού τριγώνου Ζ1-S2 που μπορεί να δώσει κίνηση ως τις 534 μονάδες, χαμηλότερα δηλαδή και από την S1 που την έχουμε υπόψη ως την κάτω γραμμή μιας αποκλίνουσας σφήνας που σχηματίζεται με πάνω γραμμή την Ζ. Διάσπαση και αυτής θα μπορούσε να δώσει κίνηση χαμηλότερα κι από τις 500 μονάδες.

gd-240m-13-sep

Δείτε και δυο σενάρια από τον SAL με βάση μέτρηση του τελευταίου πτωτικού σκέλους (14/9/16 15:00)

Ο ΟΠΑΠ σε αντίθεση με τον ΓΔ παραμένει σε ανοδική τάση όσο οι τιμές είναι πάνω από τα 7,01 ευρώ, πολλώ δε μάλλον εντός του πρόσφατου ανοδικού καναλιού που έχει δημιουργηθεί από την Κ και την παράλληλή της Κ1.

Ο βασικός λόγος για τις αποψινές σημειώσεις είναι η επισήμανση της αξιοπιστίας των αρνητικών αποκλίσεων του RSI που δεν ακολούθησε τις τιμές σε υψηλότερα υψηλά γεγονός που οδήγησε σε υποχώρηση τελικά και των τιμών σε χαμηλότερα επίπεδα, όπως είχε γίνει και μετά την τελευταία φορά που είχαμε και πάλι παρόμοιες αποκλίσεις, στα υψηλά του Μαίου 2016. Μένει να δούμε αν κι αυτή τη φορά η διόρθωση θα έχει ανάλογο βάθος ...

%ce%bf%cf%80%ce%b1%cf%80-d-13-sep

Σημαντικό ρόλο για την πορεία και της ελληνικής αγοράς αναμένεται να παίξουν οι ξένες αγορές που μετά την χθεσινή εντυπωσιακή αντίδραση στη Wall Street οι τιμές επέστρεψαν στα χθεσινά χαμηλά.

Στον S&P 500, οι τιμές έφθασαν λίγο πάνω από τον πρώτο στόχο του ανεστραμμένου ΩΚΩ αλλά και εδώ οι αποκλίσεις του RSI που δεν ακολούθησε στα νέα υψηλά έδειξαν το τέλος αυτής της ανοδικής κίνησης.

spx-13-sep

Τέλος και ο DAX δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Εδώ έχουμε ενεργοποιημένο ένα πιθανό σχηματισμό διπλής κορυφής με στόχους που φθάνουν και ως τις 10000 μονάδες. Έχουμε επίσης κι εδώ ένα καλό παράδειγμα της έγκαιρης όπως αποδεικνύεται προειδοποίησης που παρείχε η ήπια έστω απόκλιση του RSI.

dax-d-13-sep

Δείτε και μια άποψη - σενάριο από τον goldfish (14/9/16 13:00).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΙΓ goldfishsolwn

ΑΛΦΑ newbie

EUROBANK newbie (κι εδώ)

 

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.