ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Πόσο κοντά είναι του γύρισμα σε πτωτική τάση;

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ

%ce%b3%ce%b4-%ce%b5%ce%b2%ce%b4-9%cf%83%ce%b5%cf%80

Μια κακή εβδομάδα με χαμηλότερο υψηλό και χαμηλότερο κλείσιμο. Αποτυχία να δώσει και δεύτερο συνεχόμενο κλείσιμο πάνω από τον ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων και διάσπαση με κλείσιμο της βασικής ανοδικής γραμμής τάσης W1 με κλείσιμο στο λογαριθμικό διάγραμμα, που αν συνοδευτεί και με αντίστοιχο κλείσιμο και στο αριθμητικό ενισχύονται οι πιθανότητες να ξεκινά μια ακόμη πτωτική κίνηση στον δείκτη, λαμβανομένης υπόψη και της πιθανότητας διόρθωσης στις ξένες αγορές μετά τη σημερινή βουτιά στην Wall street.

Το μόνο παρήγορο, αν και η εβδομάδα που ξεκινά αύριο έχει χαμηλότερο υψηλό από την προηγούμενη, είναι ότι ο πήχης για αλλαγή της εβδομαδιαίας τάσης θα κατέβει στο υψηλό της προηγούμενης, από τις 658,99 μονάδες που είναι σήμερα.

Στα θετικά είναι ότι τόσο στο εβδομαδιαίο όσο και στο ημερήσιο που ακολουθεί ο ΑΚΜΟ 9 του RSI 14 παρέμεινε έστω και λίγο πάνω από τον ΑΚΜΟ 45.

%ce%b3%ce%b4-%ce%b7%ce%bc-9%cf%83%ce%b5%cf%80

Εδώ η W1 διασπάστηκε με κλείσιμο και στο αριθμητικό έστω και οριακά. Η τάση βάσει fractals είναι ακόμα ανοδική αλλά αρκεί μια υποχώρηση κατά 2% από το κλείσιμο της Παρασκευής για να διασπαστεί το χαμηλό του χαμηλότερου από τα δυο τελευταία low fractals για να θεωρείται η τάση καθοδική. Όπως είδαμε και στον πίνακα με τις παραμέτρους οι 11 από τις 21 μετοχές είναι ήδη σε καθοδική τάση και σε αρκετές ακόμα ο πήχης είναι πλέον πολύ κοντά κι αν η διόρθωση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχει ξεκινήσει τότε και ο δείκτης θα συνεχίσει χαμηλότερα.

Ερωτηματικό το γύρισμα στο τέλος σε θετικό κλείσιμο και μάλιστα την ώρα που η Αμερική έπεφτε με μεγάλο πτωτικό gap. Μια εξήγηση δίνει ο φίλος newbie εδώ.

Ακόμη δείτε την ενδιαφέρουσα η οπτική των φίλων ThitaDeltaΝίκος Τ και Imales και την intrday επικαιροποίηση από τον SAL για τον ΓΔ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΥΤΙΛ οριακή αλλαγή ημ. τάσης

ΔΤΡ goldfish

ALPHABANK σε καθοδική τάση οριακά

ΟΠΑΠ goldfish

SPX (NIKOS T)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.