ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Στο τέλος του Ιουλίου 2016

Μια ματιά αρχικά στο μηνιαίο και μερικές πληροφορίες αναφορικά με τους λόγους που με κάνουν να ρίχνω μια ματιά στο ζεύγος κινητών μ.ο που κατά καιρούς αναφέρω τόσο για τον ΓΔ όσο και στον 25ρη. Κατά σύμπτωση όπως βλέπουμε στο γράφημα η πρώτη φορά που είχαμε αρνητικό ισοζύγιο από αλλαγή σε αλλαγή "σήματος" τα τελευταία 16-17 χρόνια ήταν αφού έγινε αναφορά στο αντίστοιχο backtest του ΓΔ στην ανάρτηση της 17/5/16. Λογικό το αρνητικό αποτέλεσμα, αφού επίσης για πρώτη φορά, είχαμε δυο αντίθετα σήματα από μήνα σε μήνα.

μηνιαιο ftse 29JUL backtests

Ένα ακόμα στατιστικό για το μηνιαίο για όποιον τυχόν αναρωτιέται...
... αν οι τιμές του δείκτη ήταν όπως σήμερα (10πλασιασμένες και με 2 ευρώ ανά μονάδα) ήδη από το 1999 και υποθέσουμε ότι κάποιος παλαβός τα ήξερε αυτά και ξεκινούσε να παρακολουθεί τότε τους συγκεκριμένους κμο ποντάροντας με ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΜΕ τις γνωστές διασπάσεις τους θα είχε μαζέψει πάνω 91000 ευρουλάκια, μετρώντας από την αρχή του 2000, ή πάνω από 100000 ευρώ αν είχε ξεκινήσει από την αρχή του 1999 (δεν θυμάμαι πότε ακριβώς ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των ΣΜΕ του δείκτη).

Κατά την άποψή μου ψυχολογικά κανείς δεν θα μπορούσε να το αντέξει αν δεν ήταν απόλυτα πεπεισμένος για την αποτελεσματικότητα ώστε να το κοιτά ΜΟΝΟ το τελευταίο 10λεπτο της τελευταίας συνεδρίασης οπότε θα βάζει τις κατάλληλες εντολές αν απαιτείται.

Στο ακόλουθο διάγραμμα η εξέλιξη των κερδών από 1999

ΠΙΝΑΞ

 Στο εβδομαδιαίο δεν άλλαξε η εικόνα σε σχέση με την οπτική της ανάρτησης της 21/7, για το συγκεκριμένο time frame. Καλό μεν το ΥΧ αλλά ευκολάκι, αφού το προηγούμενο ήταν το ιστορικό χαμηλό. Για να έχει αξία θα ήθελα να συνδυαστεί με υπέρβαση των 1869 μονάδων. Ο ΕΚΜΟ 20 βρίσκεται λίγο πάνω από τις 1587,47 μονάδες και χωρίς να μας υπογράφει καμιά υποσχετική για πάρτι στην περίπτωση ανοδικής του διάσπασης με κλείσιμο, αυτή η διάσπαση δεν παύει να είναι βασικό προαπαιτούμενο. Μια άλλη προϋπόθεση που προς τα παρόν εκπληρώνεται είναι η παραμονή του ΕΚΜΟ 9 πάνω από τον ΕΚΜΟ 45 στον RSI.

25ρης 29ιουλ w

Στο ημερήσιο πέραν των σχολίων και κάποιων επεξηγήσεων της τυποποίησης κάποιων συμβόλων στο γράφημα, να τονίσουμε την σημασία τόσο της Ζ και του gap του Brexit ως επιπέδων αντίστασης αλλά και στόχων σε περίπτωση ανοδικής συνέχειας. Σημαντική σε αντίθετη περίπτωση είναι η W1 που έρχεται από το ιστορικό χαμηλό του Φλεβάρη. Το επίπεδο κάτω από το οποίο αλλάζει η τάση των fractals (και stoploss του σήματος αγοράς που έδωσαν) είναι αυτή τη στιγμή στις 1371,02 μονάδες. Ως πήχης για την αλλαγή της τάσης όμως θα μπορούσε μεταβληθεί ήδη από την Τρίτη αφού το χαμηλό της Παρασκευής θα γίνει low fractal σε περίπτωση άμεσης ανοδικής συνέχειας  και μάλιστα το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία. Τα αντίθετα σήματα που έχουμε στο γράφημα από τα δυο διαφορετικά είδη τοπικών Υ/Χ (5b fractals & 3b swings) είναι συνέπεια της παράλληλης κίνησης του δείκτη επί δυο εβδομάδες που μπερδεύει τα συστήματα τάσης εξ' ορισμού αφού δεν υφίσταται τάση. Τα δυο τελευταία κεριά να σημειωθεί είναι long set up bars (L.S.B), για όποιον δεν εμπιστεύτηκε (όπως κι εγώ) το αγοραστικό σήμα (τις παραμέτρους του οποίου βλέπουμε στο γράφημα), εξ' αιτίας της οριακής αλλαγής τάσης και της οριακής L.S.B, η (επίσης οριακή) διάσπαση του υψηλού της οποίας ήταν το σήμα αγοράς.

symbols ftse 29JUL D

Μένει να δούμε ποιο από τα δυο αντίθετα σήματα θα δικαιωθεί εκ του αποτελέσματος, με το σήμα (αγοράς) των fractals να έχει κατά την άποψή μου λίγο περισσότερες πιθανότητες λόγω κυρίως του μεγαλύτερου περιθωρίου κίνησης (ως τις 1371 μονάδες).

Κατά τα λοιπά στο 240λ βλέπουμε ότι οι στόχοι του ενεργοποιημένου σχηματισμού διπλού πυθμένα (Δ.Π) παραμένουν ανεκπλήρωτοι.

25 240λ 29ιουλ

Στο 120λ γράφημα που ακολουθεί βλέπουμε ότι η συσσώρευση των τελευταίων συνεδριάσεων έχει δημιουργήσει ένα RANGE τιμών (1492-1552) ως σχηματισμό σημαίας που συνήθως αποτελεί σχηματισμό συνέχισης της προϋπάρχουσας κίνησης, εντός του οποίου παίζει ένα καθοδικό τρίγωνο του οποίου η άνω πλευρά (Ζ1) θα πρέπει να διασπαστεί δίνοντας περιθώρια κίνησης 60 περίπου μονάδων προς τις 1600 μονάδες. Έτσι θα πλησιάσει και τις δικές του 60+ μονάδες στόχο και ο άλλος σχηματισμός του μίνι διπλού πυθμένα που έχει σχηματιστεί υψηλότερα της γραμμής ενεργοποίησης του μεγαλύτερου αντίστοιχου Δ.Π στο 240λ.

25 120λ 29ιουλ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ (goldfish)

ΒΙΟ (L.S.B) & long entry

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.