ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Τα πρώτα σύννεφα μπορεί να φέρουν μπόρα

25 Μ

Δυο συνεδριάσεις πριν το τέλος του μήνα και ο δείκτης σταμάτησε στην κατερχόμενη γραμμή τάσης της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα έδωσε κλείσιμο κάτω από τον ΕΚΜΟ 4 μηνιαίων υψηλών η υπέρβαση σε κλείσιμο μηνός του οποίου είναι πιθανότατα το πρώτο καθοριστικό σημάδι για αλλαγή της μηνιαίας μεσομακροπρόθεσμης τάσης.

Στο εβδομαδιαίο κατάφερε να υπερβεί τις 184,09 μονάδες άρα σύμφωνα και με τα fractals η μεσοβραχυπρόθεσμη τάση είναι τυπικά ανοδική  όσο κι αν στις 184,09 μονάδες του Δεκέμβρη η σύνθεση του δείκτη ήταν τελείως διαφορετική σε ότι αφορά την βαρύτητα των τραπεζών σ'αυτόν, οπότε δεν μου φαίνεται και τόσο δόκιμο να συγκρίνει κανείς αυτές τις περιόδους με το υποδεκάμετρο. Το πρώτο έγκυρο σημάδι εδώ ήταν τα δυο συνεχόμενα κλεισίματα εβδομάδας πάνω από τον ΕΚΜΟ 20 και έκτοτε ο δείκτης έδωσε κι άλλα τέσσερα συνεχόμενα πάνω από αυτόν.

25 W

Στο ημερήσιο οι αποκλίσεις είχαν τελικά δίκιο που μας προετοίμαζαν, οπότε ξεκίνησε μια διόρθωση η οποία αρχικά απειλεί να τεστάρει την Κ για πρώτη φορά. Η σφήνα Κ-Ζ έχει στενέψει πολύ και σύμφωνα με την θεωρία χάνει την δύναμή της. Ωστόσο τυχόν διάσπαση της δεν θα είναι καλό νέο για τους long και για τις μετρήσεις τις πρόσφατες αφού δεν θέλουμε να χαθούν οι 171,85 μονάδες. Επόμενη ασθενής στήριξη από τον γνωστό ΕΚΜΟ 22 και τέλος  τον ΕΚΜΟ 100 στην περιοχή των 165 μονάδων. Με βάση το fractal trading η ημερήσια τάση αλλάζει κάτω από τα 157,12 ευρώ, το χαμηλό της 27/4 δηλαδή.

25 ΗΜ

Σε ότι αφορά to σύστημα τα αποτελέσματα των back tests του οποίου είχαν παρουσιαστεί εδώ, είμαστε ως γνωστόν long από τις 136 μονάδες και αυτή τη στιγμή το στοπ (με το φίλτρο 3%) βρίσκεται στις 169,19 μονάδες, σύμφωνα με το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία swings 3 κεριών.  Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε alert σε περίπτωση που διασπαστεί αυτό το low swing των 174.43 μονάδων αφού ανάλογα με το πως θα διαμορφωθούν τα υψηλά των επόμενων συνεδριάσεων μπορεί να έχουμε ακόμα και σήμα short.

Στα επόμενα 120λ διαγράμματα βλέπουμε ότι η ελάχιστη πλην όμως ΟΧΙ ικανή από μόνη της συνθήκη για short έχει ήδη πληρωθεί, αφού έχουμε αντίστοιχο σήμα από το δεύτερο κερί της 24/5.

25 120m

sme

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

FTSE (NIKOS T)

ΒΙΟ

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: