ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Μακροπρόθεσμη τάση και κινητοί μέσοι – Κυματικά σενάρια (Πασχάλης) – EUROBANK (nikolas 2300)

Σε συνέχεια των περί μηνιαίας τάσης και Κινητών Μέσων (Κ.Μ.Ο) που αναφέρθηκαν χθες στον ΓΔ, εξετάζουμε την μετοχή του Μυτιληναίου από το 1996. Εδώ χρησιμοποιούμε τους ΕΚΜΟ 3Υ και 3Χ μηνός. Σύμφωνα λοιπόν με το backtest τα 20 αυτά χρόνια θα είχαμε 13 φορές αλλαγή τάσης με την μετοχή να καταγράφει (από αλλαγή σε αλλαγή) κέρδη τις 9 φορές κατά μ.ο. 192,10% και ζημίες 4 φορές κατά μ.ο. -17,61%.

Τα συνολικά καθαρά κέρδη θα ήταν 921% επί της μέσης τιμής κλεισίματος της μετοχής σε όλες τις αλλαγές (4,26 ευρώ ανά μετοχή), καθόλου άσχημα για απασχόληση 10 λεπτών στο τέλος κάθε μήνα. Όλοι οι λογαριασμοί έγιναν με ένα ΣΜΕ για το short και 100 μετοχές για τις long κινήσεις, με σταθερό αριθμό μετοχών δηλαδή ανεξαρτήτως της αξίας τους, με τα έξοδα να έχουν προσδιοριστεί στο 1% για κάθε αλλαγή επί της αξίας κάθε "πράξης". Όλα τα σήματα αλλαγής της τάσης αναφέρονται στο μηνιαίο διάγραμμα που ακολουθεί.

μυτιλ Μ σηματα εκμο 3ΥΧ

...με το ως τώρα υψηλό μήνα θέλουμε κλείσιμο πάνω από τα 3,96 ευρώ για να έχουμε το πρώτο σημάδι αλλαγής της μηνιαίας τάσης που παραμένει καθοδική.

Ας δούμε και δυο κυματικά σενάρια του πολύτιμου φίλου Πασχάλη.

πασχ 1

πασχ 2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

eurobank σχόλιο για τα αποτελέσματα (nikolas 2300)

ΕΤΕ

ΑΛΦΑ

ΔΤΡ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ νέα l.s.b

ΑΡΑΙΓ νέα L.S.B

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: