ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Κορύφωση ή ανάπαυλα;

ετε ημ 6 απρ

 

Ακόμα πιο άδοξο τέλος είχε η τελευταία απόπειρα να ξεπεραστεί η τιμή της ΑΜΚ σε σχέση με την προηγούμενη της 25/4. Αν η συνέχεια είναι ανάλογη τότε θα περιμένουμε με ενδιαφέρον την συμπεριφορά του χαρτιού στα 0,25 ευρώ που σε τέτοια περίπτωση θα είναι το επίπεδο ενεργοποίησης του σχηματισμού διπλής κορυφής, που αυτή τη στιγμή δεν είναι παρά μια υποψία. Τέτοιες σκέψεις βέβαια έχουν εναντίον τους αρκετά στοιχεία που συνάδουν με την ανοδική εικόνα.

Πρώτα πρώτα η ημερήσια τάση που είναι ανοδική από την 30/3 με την υπέρβαση των 0,25 ευρώ. Μετά η διάσπαση και το επιτυχές retest της (πράσινης) γραμμής λαιμού του ανεστραμμένου ΩΚΩ έχουμε κάθε λόγο να ρίχνουμε μια ματιά και στους στόχους του. Επιπλέον υπάρχει και ο στόχος του ΔΠ στα 3,12 που δεν έχει ακόμα προσεγγιστεί.

Από την άλλη υπάρχει θέμα με το προχθεσινό κερί όπως λέει ο φίλος Τάσος αλλά σε ότι αφορά τις γραμμές τάσης, όσο οι τιμές παίζουν πάνω από την Κ και την Κ1  δεν υπάρχει θέμα και υπάρχει η πιθανότητα προσέγγισης της Ζ2 τουλάχιστον. Είναι κι αυτό το κανάλι Κ-Ζ στο οποίο η οι τιμές θα συνεχίσουν να κινούνται όσο υπάρχει ελπίδα να μην έχουμε τα καραγκιοζιλίκια του περυσινού καλοκαιριού.

Όπως γράφει κι ο φίλος Αδείμαντος πάντως, ακόμα κι αν πάρουμε την αξιολόγηση δεν βλέπω πως μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση ώστε να δούμε θετικές προοπτικές για τις τράπεζες μεσο - μακροπρόθεσμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 

ΑΛΦΑ

ΓΔ (VANCOULS)

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: