ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ: Σε αναμονή αξιόλογης κίνησης

Παρατίθενται 4 μηνιαία γραφήματα με κεριά και γραμμή κλεισιμάτων για τα τελευταία 9 χρόνια τόσο σε αριθμητική όσο και λογαριθμική (βάσει ztrade) μορφή.

Στα γραφήματα αυτά φαίνεται ότι η μακροπρόθεσμη τάση αλλάζει πάνω από την γραμμή λαιμού ενώ η μέσο -μακροπρόθεσμη πάνω από τον ΕΚΜΟ 22 μηνών. Πρώτο ζητούμενο για την μετοχή είναι να καταφέρει δυο διαδοχικά μηνιαία υψηλότερα υψηλά και να απαγκιστρωθεί από την περιοχή μεταξύ των επιπέδων fibo 61,8% και 50% μέσα στα οποία κυμαίνεται καθ' όλη τη διάρκεια της πτώσης των δυο τελευταίων ετών. Την ίδια στιγμή ο RSI 14  μηνών συσσωρεύει κάτω από το 50.

εχαε 28απρ Μ αριθ

εχαε 28απρ Μ αριθ κλεισ

εχαε 28απρ Μ αριθ κλεισ λογ

εχαε 28απρ Μ λογ

Εμφανώς πληρέστερη η εικόνα στα λογαριθμικά διαγράμματα οπότε αρκεί το λογαριθμικό και για το εβδομαδιαίο που ακολουθεί.

εχαε 28απρ w λογ

Πλάγια κίνηση μετά την επιστροφή από τα 3,40 ευρώ με την εβδομαδιαία τάση να αλλάζει πάνω από τα 5,58 ευρώ κι ακόμα καλύτερα με την υπέρβαση και παραμονή πάνω από τα 5,85 όπου και η γραμμή ενεργοποίησης του σχηματισμού διπλού πυθμένα στον οποίον έχουμε αναφερθεί και σε προηγούμενες αναρτήσεις. Θετικό είναι η παραμονή του RSI πάνω από τους κμο του όπως και η παραμονή του ΕΚΜΟ 9 πάνω από τον ΕΚΜΟ 45.

Στο ημερήσιο που ακολουθεί και σε συνέχεια όσων γράφτηκαν για το factal trading και το κατερχόμενο τριγωνάκι W-V στην προηγούμενη ανάρτηση βλέπουμε ότι στήθηκε μια μεγαλοπρεπής bear trap (ούτε επίτηδες να το έκαναν) με τη θέση να κλείνει στο 5,06 αφού εκτός της αλλαγής της ημερήσιας τάσης το επίπεδο αυτό συνεπάγεται και ανοδική διάσπαση του καναλιού W-V1 και πιθανότατα της μπλε γραμμής τάσης που έρχεται από τα 5,58 ευρώ και είναι η κύρια αντίσταση πριν το 5,85 σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο εβδομαδιαίο. Με τις bollinger bands να έχουν στενέψει τόσο πολύ άλλωστε αναμένεται καλή κίνηση η κατεύθυνση της οποίας εξαρτάται βέβαια από τις ειδήσεις που επηρεάζουν γενικότερα την αγορά.

εχαε-28απρ-D 1 μηνας

Η κίνηση πάντως σταμάτησε για την ώρα στην W οπότε κρατάμε στα υπόψη και τις παραμέτρους του σήματος πώλησης που βλέπουμε στο διάγραμμα. Ο στόχος του "σήματος" πάντως συμπίπτει με την παράλληλη της γραμμής λαιμού του πιθανού ανεστραμμένου ΩΚΩ, με το επίπεδο δηλαδή στο οποίο θα έχουμε ένα δεξιό ώμο συμμετρικό του αριστερού, όπως βλέπουμε στο επόμενο γράφημα με την ημερήσια εικόνα των 5,5 τελευταίων μηνών.

εχαε 28απρ D

Ο πιθανός σχηματισμός που "απειλεί" με την αύξηση των πιθανοτήτων επαλήθευσης του σήματος πώλησης, διακρίνεται στο επόμενο 120λ γράφημα, για την περίπτωση που δεν γίνει δυνατή η ξεκάθαρη υπέρβαση (άνω του 3%) των 5,05 ευρώ.

εχαε-28απρ-120m

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.