ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Ανοδικά βήματα – στηρίξεις / αντιστάσεις

Τα σημάδια για την ανατροπή της μεσοπρόθεσμης τάσης που παραμένει τυπικά καθοδική, αυξήθηκαν και είναι καταγεγραμμένα στο μηνιαίο και εβδομαδιαίο γράφημα που ακολουθούν μαζί με τα υπόλοιπα κρίσιμα σημεία.

ΜΗΝΙΑΙΟ λογαριθμικό  

ΓΔ 28ΑΠΡ Μ ΛΟΓ

Σε αυτό το time frame απομένει η διάσπαση της R και στο λογαριθμικό διάγραμμα, μια και στο αριθμητικό που ακολουθεί η διάσπαση αυτή έχει συντελεσθεί.

ΓΔ 28ΑΠΡ Μ linear

ΕΒΟΜΑΔΙΑΙΟ αριθμητικό (διετία)

ΓΔ 28ΑΠΡ W LINEAR 2YEARS

Η αντίδραση από τις 420 μονάδες αυτή τη φορά σταμάτησε προ του 61,8% fibo διόρθωσης όλου του τελευταίου πτωτικού σκέλους από τις 731 μονάδες κι ο RSI επέστρεψε κάτω του 50 αλλά το δεύτερο συνεχόμενο κλείσιμο πάνω από τον ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων συνέβη για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2014. Όπως βλέπουμε στο αριθμητικό του τελευταίου 12μήνου που ακολουθεί το επόμενο καθοριστικό επίπεδο που πρέπει να διασπαστεί είναι το 631,35 πάνω από το οποίο η εβδομαδιαία τάση γίνεται τυπικά για τα fractals ανοδική.

ΓΔ 28ΑΠΡ W LINEAR 1YEAR

ΗΜΕΡΗΣΙΟ

ΓΔ 28ΑΠΡ d

 

Στο ημερήσιο εκτός από την θέση των τιμών ως προς τις αντιστάσεις - κρίσιμα επίπεδα που προαναφέρθηκαν καταγράφονται και κάποιες στηρίξεις - κρίσιμα επίπεδα που ίσως μας απασχολήσουν αν έχουμε επιδείνωση στο θέμα της αξιολόγησης. Ο ΕΚΜΟ 100 που από την ημέρα που διασπάστηκε ανοδικά έχει προσφέρει τέσσερις φορές ως τώρα στήριξη στις τιμές και τις επόμενες συνεδριάσεις συμπίπτει με τον ΕΚΜΟ 22 και συναποτελούν την πρώτη στήριξη για τον δείκτη. Η ανοδική κίνηση σταμάτησε αρκετά πριν τον πρώτο στόχο του σχηματισμού διπλού πυθμένα, λίγο ψηλότερα από το καθοδικό χάσμα.

Στο αντίστοιχο γράφημα με τα κλεισίματα που ακολουθεί βλέπουμε μια απόκλιση που αποδείχθηκε bullish όταν ο δείκτης δεν ακολούθησε σε χαμηλότερα χαμηλά τον RSI. Καταγράφεται γιατί δεν αποκλείεται να δούμε και πάλι μια τέτοια απόκλιση τις προσεχείς συνεδριάσεις. Βλέπουμε επίσης και την κόκκινη ανοδική σφήνα που ίσως την θυμηθούμε σε περίπτωση ρήξης στις διαπραγματεύσεις, αφού αν διασπαστεί καθοδικά μπορεί να δικαιολογήσει κίνηση της τάξης των 100 μονάδων από το σημείο διάσπασης.

ΓΔ 28ΑΠΡ d line

Η κάτω γραμμή της σφήνας δοκιμάστηκε ήδη κατά την συνεδρίαση της 27/4 όπως βλέπουμε στο επόμενο διάγραμμα του τελευταίου ενάμιση μήνα που ακολουθεί, όπου επίσης βλέπουμε την διόρθωση του τελευταίου ανοδικού σκέλους από τις 542,33 μονάδες που στο χαμηλό της Τετάρτης ξεπέρασε και το 50%. Παρακάτω τα κρίσιμα fibo είναι το 61,8% στις 567.83 και το 78,6% στις 556.63 μονάδες.

ΓΔ 28ΑΠΡ d 45νθημερο

Το ποιες από τις αντιστάσεις ή στηρίξεις που αναφέρθηκαν θα δοκιμαστούν πρώτες εξαρτάται αποκλειστικά από τις ειδήσεις που θα ανακοινώνονται ή θα διαρρέουν σχετικά με την αξιολόγηση.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.