ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Στόχοι, αντιστάσεις κι η αλλαγή της εβδομαδιαίας τάσης

FTSE

25W 22APR

Πρώτο κλείσιμο πάνω από τον ΕΚΜΟ 22 εβδομαδιαίων κλεισιμάτων και από δυο διαδοχικά ΥΥ και ΥΧ δίνουν έμφαση στην ανοδική εικόνα και αποτελούν το προάγγελο για την αλλαγή της εβδομαδιαίας τάσης. Επόμενα βήματα το δεύτερο συνεχόμενο εβδομαδιαίο κλείσιμο πάνω από τον ΕΚΜΟ 22 και η υπέρβαση του υψηλότερου από τα δυο τελευταία εβδομαδιαία high fractals στις 184,09 μονάδες, που βέβαια είναι και το σημαντικότερο σημείο αναφοράς αλλά και εμπόδιο για τον δείκτη (αντίστοιχο του 631 στον ΓΔ). Τέτοια υπέρβαση δεν έγινε ποτέ κατά τη διάρκεια αυτής της πτώσης από το 2014.

Δεν ξέρω βέβαια πόση αξία έχει να αλλάξει η τάση μετά από άνοδο 70% από το ιστορικό χαμηλό, αλλά ας αλλάξει πραγματικά  τουλάχιστον κι όλο και κάτι θα προλάβουμε. Η αλλαγή της εβδομαδιαίας τάσης σε καθοδική να σημειωθεί, έγινε (με βάση τα fractals) στις 365,95 μονάδες, 80 δηλαδή χαμηλότερα από την κορύφωση του 2014 κι έδωσε πολύ πράμα. Οι 184,09 μονάδες απέχουν σε απόλυτο αριθμό μονάδων περίπου το ίδιο από τον πάτο ανεξάρτητα αν το ποσοστό ανόδου έκτοτε είναι τεράστιο. Αυτό βέβαια αφορά κυρίως τους παίχτες των ΣΜΕ δεδομένου ότι η αξία κάθε μονάδας είναι 5 ευρώ ανεξάρτητα αν ο δείκτης είναι στις 200 ή τις 2000 μονάδες. Κάποια στιγμή θα πρέπει να "μετρηθεί" και η περίπτωση να αρκεί η παραβίαση μόνο του εκάστοτε τελευταίου high ή low fractal προκειμένου να θεωρηθεί ότι η τάση έχει αλλάξει. Τέτοια περίπτωση είχαμε και τώρα με την υπέρβαση των 163,11 μονάδων, αλλά αν παρατηρήσουμε το γράφημα θα δούμε ότι είχαμε το ίδιο άλλες δυο φορές στα δυο χρόνια της πτώσης, που έχουν σημειωθεί με μωβ οριζόντιες γραμμές στο γράφημα. Στα υψηλά δηλαδή του περασμένου Οκτώβρη και στο υψηλό εκείνης της εβδομάδας που ανακοινώθηκε η επίσπευση εκλογής του ΠτΔ, η ουσιαστική δηλαδή παράδοση της καυτής πατάτας από τον Σαμαρά στον Τσίπρα, που έσπευσε να την αρπάξει ... μην χάσει. Τη συνέχεια την ξέρουμε και στις δυο περιπτώσεις.

Ισχύει κι εδώ η παρατήρηση του φίλου Τάσου για τον εβδομαδιαίο RSI που επιχειρεί υπέρβαση του 50 μετά από καιρό.

Τα επίπεδα αυτά τα βλέπουμε καλύτερα στο ημερήσιο γράφημα που ακολουθεί όπου βλέπουμε επίσης ότι λίγο παραπάνω από την ισότητα του τρέχοντος κύματος με το πρώτο ανοδικό από το ιστορικό χαμηλό βρίσκεται το 61,8% fibo διόρθωσης όλης της πτώσης από τις 220,75 μονάδες.

Λίγο πριν είναι ο πρώτος στόχος του σχηματισμού διπλού πυθμένα και το τελευταίο ανοιχτό πτωτικό gap - εκκρεμότητα αφού το πλησιέστερο έκλεισε την Παρασκευή. Ο δεύτερος και κυριότερος στόχος του ΔΠ είναι λίγο υψηλότερα στις 180 μονάδες (ο γνωστός από προηγούμενες σημειώσεις).

Να θυμίσουμε ότι όσο είμαστε πάνω από 146,48 η τάση είναι ανοδική, πράγμα που σημαίνει ότι κάλλιστα θα μπορούσε να κλείσει το πρόσφατο ανοδικό gap χωρίς να αλλάξει την ημερήσια τάση. Το θέμα είναι πότε...

25D 22APR

Τέλος ας έχουμε υπόψη ότι ο RSI έχει μπει πλέον στην υπεραγορασμένη ζώνη τιμών, δεδομένο που είχαμε αν δούμε από την κορύφωση του περασμένου Οκτώβρη, όπως βλέπουμε στο επόμενο γράφημα.

Χωρίς τίτλο

 

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: