ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πτωτικά σενάρια 13/4/16

ΜΥΤΙΛ

ΜΥΤΙΛ 13APR

Η επιδείνωση του κλίματος έπληξε και την μετοχή που κάνει πλέον όλο και νεώτερα ΧΥ και ΧΧ. Αν η Κ δεν κρατήσει και η μέτρηση που βλέπουμε στο διάγραμμα είναι έγκυρη τότε το τρέχον πτωτικό αναμένεται να πιάσει τα 3,02, ίσως και τα 2,96 ευρώ όπου και το ανοδικό gapάκι ως επόμενη στάση και αν δεν βελτιωθεί το κλίμα στο ΧΑΑ.

Η διόρθωση όλου του ανοδικού από τα 2,70 ευρώ προσέγγισε σήμερα το 50% fibo με το 61,8% να βρίσκεται στα 3,07, λίγο υψηλότερα από τους πρώτους στόχους του C που προαναφέρθηκαν. Η τάση πάντως παραμένει τυπικά ανοδική πάνω από τα 2,83 ευρώ με την ως τώρα διαμόρφωση των τιμών. Ουσιαστικά όμως σοβαρές ανοδικές σκέψεις επιτρέπονται αν διασπαστεί ανοδικά η W.

Στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ που ακολουθεί έχουμε από χθες σήμα short που το στοπ του είναι σχεδόν 20% μακριά και γι αυτό το λόγο μου φαίνεται υπερβολικό το αναλαμβανόμενο ρίσκο την στιγμή που οι τιμές έχουν ήδη διορθώσει κατά 62% όλο το ανοδικό από τα χαμηλά του Φεβρουαρίου και ο στόχος του σήματος θα έπρεπε να μπει σε νέα χαμηλά για να είναι ίσο το επιδιωκόμενο κέρδος με το αναλαμβανόμενο ρίσκο. Αν πάντως χαθεί και το 78,6% πάει για τα πρόσφατα χαμηλά. Η μπάρα πάντως της 31 Μαρτίου είναι εξωτερική και το χαμηλό της στα 1,25 αποτελεί την γνωστή εκκρεμότητα από την οποία θα ξαναπεράσουν οι τιμές. Ας θυμόμαστε ότι στα 1,26 ευρώ είναι η γραμμή πάνω από την οποία ενεργοποιείται και πάλι ο γνωστός σχηματισμός του διπλού πυθμένα η οποία είναι ακριβώς στο 38,2% fibo και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν stop short με λογικό ρίσκο για το σήμα πώλησης. Στην περίπτωση αυτή στόχος θα μπορούσε να είναι το 1 ευρώ στο 78,6% δηλαδή. Θεωρητική άσκηση όλα αυτά βέβαια αφού το τελευταίο κλείσιμο ήταν στα 1,10. Σε αυτή περίπου την περιοχή τιμών το τρέχον πτωτικό σκέλος θα γίνει 1.618 φορές το προηγούμενο πτωτικό από τα 1,51 ως τα 1,22 ευρώ.

ελλακτωρ 13APR

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ (IMALES)

ΔΤΡ  (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ)

ΕΥΡΩΒ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ)

FTSE

ΔΤΡ

SPX επίτευξη στόχου Δ.Π - αρνητική απόκλιση RSI

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: