ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Σε σχηματισμό αναστροφής

Μια από τις μετοχές της λεγόμενης πραγματικής οικονομίας που κατάφερε να κάνει ιστορικό χαμηλό στις 12/2/16 και το ερώτημα είναι αν καθάρισε με το κάτω. Κάποιοι φίλοι την περιμένουν ακόμα χαμηλότερα, στα 2.50(!), οπότε είπα να κάνω μια προσπάθεια να "μετρήσω" τα πτωτικά κύματα για να δω αν μπορούν μετρηθούν 5 ολοκληρωμένα από τα υψηλά του 2013 στο εβδομαδιαίο γράφημα που ακολουθεί.

ΕΛΠΕ ΑΡΙΘΜ ΕΒΔ 24ΜΑΡ

Παρατηρείται ότι με βάση αυτή τη μέτρηση το πέμπτο κύμα δεν έχει ακόμα πιάσει την ισότητα με το πρώτο και για να φτάσει εκεί πρέπει να πάει στα 2,37 ευρώ. Να πούμε δυο λόγια και για τις βασικές γραμμές τάσης R και R1 που στην φάση αυτή διέρχονται πάνω από τα 4,50 ευρώ (κι αν πάμε σε λογαριθμικό διάγραμμα βρίσκονται υψηλότερα) και βέβαια όσο οι τιμές βρίσκονται κάτω από αυτές η μεσοπρόθεσμη τάση είναι σαφέστατα πτωτική. Σε ότι αφορά δε τα εβδομαδιαία fractals απαιτείται τυπικά η υπέρβαση του υψηλού του Οκτώβρη για να αλλάξει η τάση και η αντίδραση από τα χαμηλά κατάφερε ως τώρα να διορθώσει την πτώση από τα επίπεδα αυτά κατά 50%. Αν πάντως την ερχόμενη εβδομάδα οι τιμές δεν υπερβούν τα 4,20 ευρώ το επίπεδο αλλαγής τάσης θα κατέβει τυπικά στα 4,21.

Στο ημερήσιο με την γραμμή κλεισιμάτων που ακολουθεί βλέπουμε ότι έχει σχηματιστεί ένας ανεστραμμένος ΩΚΩ με την γραμμή λαιμού να διέρχεται από τα επίπεδα των 4,11 ευρώ στις προσεχείς συνεδριάσεις. Κάθε παρόμοιος σχηματισμός βέβαια μπορεί να κρύβει κι έναν αντίστοιχο διπλής κορυφής αλλά για την ώρα δεν φαίνεται να έχει πιθανότητες επαλήθευσης, ειδικά αν διασπαστούν ανοδικά η γραμμή λαιμού του ΩΚΩ και τα 4,21 ευρώ.

ΕΛΠΕ ΑΡΙΜ ΗΜΕΡ 24ΜΑΡ ΚΛΕΙΣ

Τέλος στο κλασσικό ημερήσιο με τα κεριά βλέπουμε την θέση της γραμμής λαιμού (με βάση τα κλεισίματα πάντα). Το δεύτερο ανοδικό κύμα υπολείφθηκε κατά 0,04 ευρώ του προηγούμενου από τα ιστορικά χαμηλά και διορθώθηκε κατά περισσότερο από 62% στην πρόσφατη διόρθωση από τα υψηλά του οπότε δεν αποκλείεται όλη η κίνηση από τα 2,74 ευρώ να είναι απλά μια ανοδική διόρθωση. Μπορεί βέβαια στα 3,58 ευρώ να είδαμε ένα εσωτερικό κύμα a ή ii και το ανοδικό από τα 3,30 ευρώ να έχει ακόμα μέλλον. Αν χαθούν τα 3,30 ευρώ βέβαια το σενάριο αυτό πάει περίπατο ενώ αν διασπαστούν τα 4,21 παραμένει ζωντανό. Άλλωστε στην περίπτωση αυτή και η ημερήσια τάση των fractals γίνεται και πάλι καθοδική.

ΕΛΠΕ ΑΡΙΘΜ ΗΜΕΡ 24ΜΑΡ

Κατά τα άλλα έχουμε το γνωστό σήμα αγοράς και μια πιθανότητα να έχουμε μια ανοδική αποκλίνουσα σφήνα την Κ-Ζ εντός της οποίας θα κινηθούν οι τιμές στο θετικό σενάριο, με την Ζ να παίρνει σειρά ως στόχος της επόμενης κίνησης. Τυχόν παραβίαση της Κ θα είναι το πρώτο καμπανάκι για το καθοδικό ενδεχόμενο.

Εξυπακούεται ότι οι κυματικές μετρήσεις μπαίνουν ως βάση συζήτησης και τίποτα παραπάνω.

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.