MARFIN INVESTMENT GROUP: Ανασκόπηση εβδομάδας 24/3/16

Εδώ και δυο εβδομάδες έχει "εμφανιστεί" με μηνύματα στο mail μου κάποιος φίλος από αυτούς που δεν εμφανίζονται με κάποιο παρατσούκλι στα σχόλια του discuss, αλλά από ότι δείχνει είναι τακτικός επισκέπτης του blog. Από αυτούς δηλαδή (την συντριπτική πλειοψηφία) εκ των καθημερινών αναγνωστών που η μόνη τους συμμετοχή είναι η αύξηση των στατιστικών μεγεθών του soltrade (καλοδεχούμενη κι αυτή βέβαια).

Αυτός ο φίλος με πληροφόρησε ότι είχε κάνει ένα πολύ καλό trade στην ΜΙΓ μπαίνοντας κοντά στα χαμηλά και παντελονιάζοντας τα καλά κέρδη του περίπου στα 0,09+ ευρώ. Ήθελε λοιπόν ντε και καλά την προσωπική μου άποψη για την τεχνική εικόνα γιατί ενδιαφερόταν να ξαναμπεί στο χαρτί κάπου στα 0,070 ευρώ. Και αυτό παρά το γεγονός ότι του υπενθύμισα τα γνωστά του edittorial ότι εδώ γράφουμε απλώς δυο γνώμες κι εγώ προσωπικά δημοσιοποιώ κάποιες σημειώσεις που κρατώ για μερικούς δείκτες και μετοχές (για όλους κι όχι προσωπικά κατόπιν "παραγγελίας"). Το αίτημα επαναλήφθηκε και το περασμένο ΣΚ και επειδή έκρινα ότι είχε παραφορτωθεί το blog από αναρτήσεις σχετικά με το συγκεκριμένο χαρτί προτίμησα να του στείλω τις τελευταίες μου σημειώσεις σαν προσωπική ενημέρωση για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.

Στα γραφήματα που ακολουθούν θα δούμε το γράφημα που εστάλη σ'αυτή την ενημέρωση (αριστερά) και την εξέλιξη των τιμών ως και την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας (δεξιά).

Χωρίς τίτλο

Το σημείωμα που συνόδευε το γράφημα είχε ως εξής:

...η γνώμη μου είναι πως κάνει φυσιολογική διόρθωση με αναμενόμενα σημεία αυτά στο διάγραμμά μου και δεν έχει πρόβλημα, αρκεί βέβαια να μην έχει ξεκινήσει ο ΓΔ για νέα χαμηλά...επίσης ισχύουν τα δυο σενάρια που είχα ανεβάσει την περασμένη εβδομάδα...

Ακολούθησε βέβαια και το long set up που παρουσιάστηκε άμεσα με ανάρτηση όπως κι η εξέλιξή του. Το κλείσιμο της Τετάρτης ήταν ένα μόλις δέκατο του cent από το σήμα αγοράς ενώ την επόμενη μέρα άνοιξε μόλις δυο δέκατα υψηλότερα με τη γνωστή κατάληξη. Άντε τώρα να πείσω τον νέο φίλο για αυτό που πιστεύω, ότι δηλαδή οι αγορές δεν μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια κι όταν αυτό συμβαίνει οφείλεται περισσότερο σε τυχαίους παράγοντες.

Έλα όμως που μ'αυτά και μ'αυτά κόλλησα στη ΜΙΓ... Τι γίνεται λοιπόν τώρα?

Μπαίνω στον πειρασμό να αρχίσω από τη μεγάλη εικόνα και το Μηνιαίο αριθμητικό (γραμμικό) διάγραμμα το οποίο απλά δείχνει ότι δεν είμαστε πουθενά έστω κι αν φαίνεται ότι πλησιάζουμε στην γραμμή τάσης (ας την πούμε Α) που ενώνει τα υψηλά από τις δυο φούσκες.

mig M L 24 mar

..οπότε ας ρίξουμε και μια ματιά στο ημιλογαριθμικό μηνιαίο διάγραμμα...

mig M log 24 marΕδώ βλέπουμε ότι η γραμμή Α δεν είναι τελικά καθόλου κοντά αλλά υπάρχει και μια σφήνα ενδιαφέρουσα η W-F της οποίας ή άνω πλευρά είναι σε ορατή απόσταση, περίπου 100% ψηλότερα από το τελευταίο κλείσιμο.

Πιο καθαρή εικόνα στο ημιλογαριθμικό εβδομαδιαίο διάγραμμα της τελευταίας πενταετίας, σε σχέση τόσο με την W, όσο και με την περιοχή 0,175 - 0,200 που θα είναι η επόμενη περιοχή ενδιαφέροντος αν καταφέρει και κλείσει το εβδομαδιαίο πτωτικό gap (των capital controls) στα 0,125 που μοιάζει ιδανικός κοντινός στόχος. Βλέπουμε ακόμα τις τιμές σε σχέση με τον ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων για τον οποίον έχουμε ξαναγράψει αλλά το πόσο σημαντικός είναι στο συγκεκριμένο χαρτί φαίνεται με μια ματιά σε κάθε διάγραμμα. Η πρόσφατη διόρθωση τερματίστηκε ακριβώς πάνω του!!! Σε ότι αφορά τα fractals και στο εβδομαδιαίο η τάση είναι ανοδική.

mig W log 24 mar 5Y

Το γιατί χρησιμοποιούνται τα ημιλογαριθμικά διαγράμματα στις μεγάλες εικόνες το βλέπουμε από το αριθμητικό εβδομαδιαίο που ακολουθεί στο οποίο η W έχει διασπαστεί από το 2014 αλλά αυτό δεν την βοήθησε να αποφύγει περαιτέρω πτώση μεγαλύτερη του 80%.

mig W linear 24 mar 5Y

...και μια τελευταία ματιά στη μεγάλη εικόνα μέσω του ημιλογαριθμικού ημερήσιου διαγράμματος που ακολουθεί.

mig D LOG 24 mar 2Y

Εδώ βλέπουμε ότι το ημερήσιο gap είναι στο 0.127. Παρατηρούμε επίσης ότι και στο ημερήσιο ο ΕΚΜΟ 20 περιόδων είναι επίσης σημαντικός. Οι τιμές έχουν διορθώσει πάνω από το 23% fibo την πτώση από την τελευταία αναλαμπή του Φεβρουαρίου του 2015 και το 38% είναι λίγο πριν το gap.

Δεδομένου πάντως ότι είναι δυνατόν να μετρηθούν 5 ανοδικά κύματα στο ανοδικό από το ιστορικό χαμηλό του Φεβρουαρίου ισχύει και η πιθανότητα να βρισκόμαστε σε κάποιο διορθωτικό μεγαλύτερου βαθμού και γι αυτό έχει επισημανθεί στο διάγραμμα και η περίπτωση διπλής κορυφής.

Μετρώντας πάντως πιο προσεκτικά πιστεύω ότι έχει περισσότερες πιθανότητες η περίπτωση στο πρόσφατο υψηλό να ολοκληρώθηκε κάποιο κύμα 3 (1 Χ 2,62). Δεν υπάρχουν και αποκλίσεις στον RSI άλλωστε, όπως βλέπουμε στο παρακάτω ημερήσιο αριθμητικό διάγραμμα με την εικόνα του 2016. Το κύμα 2 διόρθωσε περισσότερο από 62% το κύμα 1 και το κύμα 4 (αν τέλειωσε) 50% το κύμα 3.

Η εκτίμηση είναι ότι όσο οι τιμές κινούνται μέσα στο ανοδικό κανάλι κι η S παραμένει αλώβητη δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η αντίδραση όμως που ξεκίνησε στα 0,082 παρά το γεγονός ότι ξεπέρασε ήδη τα 0,02 ευρώ του υποτιθέμενου 1, δεν αποκλείεται να είναι το Β του 4 αφού δεν βλέπω τη διόρθωση να μοιάζει με ΑΒC οπότε αν είναι έτσι όταν το 4 θα ολοκληρωθεί πιθανόν η S να χρειάζεται διόρθωση. (Πάλι παρασύρθηκα με τα κύματα και sorry, κουβέντα να γίνεται)...

MIG D 24 MAR

Δείτε και μερικά ακόμα θετικά τεχνικά από τον φίλο Διονύση, και τον σχηματισμό broadening wede/

Μην παραλείψετε να διαβάσετε τις παρατηρήσεις των φίλων του blog στα σχόλια μετά τα πολύ ενδιαφέροντα που μας έγραψε ο καλός φίλος Nicolas 2300 επειδή μια ματιά σε μια μετοχή δεν είναι μόνο γραμμές και fibo.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΥΔΑΠ (ΤΑΣΟΣ)

ΓΔ σενάρια (ΤΑΣΟΣ)

ΓΔ (IMALES)

ΔΕΗ (ΤΑΣΟΣ)

ΔΕΗ (IMALES)

ΜΥΤΙΛ (IMALES)

ΟΛΠ (ΤΑΣΟΣ)

ΦΡΙΓΟ ημερ κι 60λ (στόχοι βραχυπρόθεσμων σχηματισμών)

 

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: