ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Διόρθωση ή τέλος?

Τέταρτη συνεδρίαση χθες με αρνητικό κλείσιμο και πλέον το ερώτημα είναι αν πρόκειται για μια απλή διόρθωση ή έφθασε στο τέλος μια ανοδική διόρθωση τύπου ABC. Ο βασικός οδικός χάρτης για το ΧΑΑ παραμένουν τα διαγράμματα του Πασχάλη τόσο εδώ όσο κι εδώ.

Εξαιρετική η προσέγγιση του φίλου Αναστάση εδώ για τις εναλλακτικές του Γ. δείκτη.

Στα δικά μας τώρα με λίγο διαφορετική οπτική γωνία σήμερα αφού επελέγησαν ημιλογαριθμικά τα πρώτα δυο διαγράμματα του δείκτη, το πρώτο με γραμμή κλεισιμάτων και το δεύτερο με μπάρες.

25 21 ΜΑΡ

Χωρίς να καταφέρει να αναμετρηθεί καν με τον ΕΚΜΟ 100 ημερών (στις 163 χθες), που μπαίνει προκειμένου να έχουμε στο περίπου μια απεικόνιση του ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων υποχώρησε διασπώντας την Κ1 και τον ΕΚΜΟ 22 η υπέρβαση του οποίου είχε σηματοδοτήσει το δεύτερο ανοδικό κύμα από τα ιστορικά χαμηλά. Δεν μπόρεσε καν να πλησιάσει στην διακεκαυμένη ζώνη που αναφέραμε. Ο δείκτης επαλήθευσε έτσι (κατ' αρχήν) τους φόβους για γύρισμα με την ευκαιρία του triple witching που βέβαια συνέπεσε και με την έξοδο των funds λόγω του υποβιβασμού του ΧΑΑ στην β' Εθνική όπου έτσι κι αλλιώς βρίσκεται και η χώρα τόσο καιρό τώρα.

Ο RSI διέσπασε τον τον κινητό του των 9 περιόδων κι ετοιμάζεται να αναμετρηθεί και με τον 45ρη του. Στο γράφημα έχει επισημανθεί το τι έγινε τις προηγούμενες φορές που τον διέσπασε πτωτικά στο πρόσφατο παρελθόν.

25 21 ΜΑΡ BARS

Εδώ έχουμε κάποια διαφορετικά στοιχεία από τις καθημερινές σημειώσεις όπως η γνωστή σφήνα K-Z η οποία διασπάστηκε και θεωρητικά μπορεί να δικαιολογηθεί μια πτώση 22 μονάδων από τα υψηλά της Πέμπτης. Αυτό αμέσως - αμέσως δείχνει τις 138 μονάδες ως στόχο της διάσπασης. Επιπλέον βλέπουμε την διάσπαση του ΕΚΜΟ 10Χ που δίνει σήμα short. Προτιμήθηκαν οι 10 περίοδοι επειδή έχουν κατά τι καλύτερο αποτέλεσμα στα backtests από 2009 σε σχέση με αυτούς των 8 περιόδων στο ημερήσιο time frame. Ακόμα βλέπουμε το DI- που ετοιμάζει ανοδική διάσπαση του DI+ καθώς και το τι έγινε την τελευταία φορά που διασταυρώθηκαν.

25 21 ΜΑΡ BARS LINEAR

 

Τέλος στο γραμμικό διάγραμμα βλέπουμε ότι η διάσπαση της Κ έγινε την Παρασκευή κι ο στόχος της κατεβαίνει στις 133 μονάδες.  Εκτός των πτωτικών gaps και του κρίσιμου (για μένα) επιπέδου του 164,8 που δεν κατάφερε επίσης να πλησιάσει βλέπουμε και δυο κλίμακες fibo. Η πορτοκαλί μετρά πόσο διορθώνει το δεύτερο ανοδικό κύμα και η λευκή πόσο διορθώνει όλο το πρόσφατο ανοδικό. Για την ώρα έχει διορθώσει το 38% και 23% επίπεδα αντίστοιχα τα οποία δεν δημιουργούν καμιά ανησυχία, όμως κάθε επίπεδο χαμηλότερα που θα διασπάται θα αδυνατίζει περισσότερο το σενάριο ανοδικής συνέχειας.

Στο γράφημα βλέπουμε ακόμη ότι το χαμηλό της εξωτερικής μπάρας της Παρασκευής είναι η γνωστή εκκρεμότητα μαγνήτης για τις τιμές που κάποια στιγμή θα περάσουν και πάλι από αυτό το επίπεδο.

Τέλος να θυμίσουμε ότι το long που πήραμε το πρωί της Παρασκευής, με την διάσπαση του υψηλού της long set up bar της Πέμπτης στοπαρίστηκε χθες στις 148 μονάδες, αλλά δεν παύει η χθεσινή μπάρα να είναι επίσης long set up bar όπως θα θεωρείται και κάθε επόμενη που θα κάνει χαμηλότερα χαμηλά, εφ'όσον η τάση θα παραμένει τυπικά ανοδική. Έως ότου δηλαδή διασπαστεί πτωτικά το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία low fractals. Αυτό μέχρι στιγμής είναι το 107,52 αλλά αν φτιαχτεί άλλο ένα τοπικό χαμηλό εδώ ή λίγο παρακάτω, τότε το επίπεδο αλλαγής της τάσης ανεβαίνει στις 125,07 όπου το χαμηλό της 24/2.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΠΕΛΑ STOPLOSS

ΔΤΡ (ΤΕΟ) ΚΙ ΕΔΩ

ΕΥΡΩΒ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ)

ΕΤΕ

ΑΛΦΑ

ΠΕΙΡ

ΦΡΙΓΟ

ΟΤΕ

ΔΕΗ (JOJOS)

OTE (JOJOS)

 

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: