ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Κορύφωση ή σχηματισμός συνέχισης;

ΕΤΕ 18mar

Το κλείσιμο της τελευταίας συνεδρίασης βρήκε την μετοχή στο χαμηλό ημέρας μεν, αλλά 132% πάνω από το ιστορικό της χαμηλό στις 11/2/16 δε, οπότε ξεκινάμε με σκέψεις για διορθωτική πορεία των τιμών.

Το σενάριο της (ανοδικής) σφήνας που είναι σχηματισμός bearish, όχι μόνο επαληθεύτηκε αλλά η διάσπαση της S1 ήταν αναπόφευκτη από τη στιγμή που συνέχιζε την πλάγια κίνηση. Όπως είχε ήδη αναφερθεί η διάσπαση μπορεί να δώσει κίνηση ακόμα και 0,090 ευρώ από το σημείο διάσπασης που αν είναι αυτό της Παρασκευής στα 0,237 γίνεται εμφανές ότι το επίπεδο του 0,150 θα κινδυνεύσει. Αν αυτό καθυστερήσει μπορεί να μην έχει και σημασία αφού έχουμε ήδη ένα low fractal στο χαμηλό της Τετάρτης και διόλου δεν αποκλείεται να δούμε κι άλλο, υψηλότερα αυτού στο 0,150.

Η ορμή που χρειαζόταν δεν παρουσιάστηκε τελικά με αποτέλεσμααντί για διάσπαση του 0,251 για την αλλαγή τάσης σε ανοδική, να έχουμε μια διπλή κορυφή με επίπεδο ενεργοποίησης τα 0,211 ευρώ. Τυχόν ενεργοποίηση το σχηματισμού αυτού, μπορεί να σημαίνει τιμές στην περιοχή των 0,170 ευρώ. Όσο βέβαια δεν παραβιάζονται τα 0,212 ευρώ θεωρούμε πως έχουμε σχηματισμό σημαίας που είναι συνήθως σχηματισμός συνέχισης της προϋπάρχουσας κίνησης. Για την ώρα μάλιστα έχουμε ένα οριακά χαμηλότερο υψηλό (0,25 έναντι 0,251) αλλά δεν έχουμε χαμηλότερο χαμηλό.

Τέλος παρατηρείται ότι έχει σχηματιστεί ένα ανοδικό τρίγωνο με την κάτω πλευρά του την Σ να έχει ως τώρα 5 επαφές με τα χαμηλά ημερήσιων κεριών, πάνω από το τελευταίο ανοδικό gap. Η πάνω πλευρά ορίζεται από τα πρόσφατα δυο υψηλά στην περιοχή της ισότητας με το προηγούμενο ανοδικό. Σε περίπτωση διάσπασής του μπορεί να δικαιολογήσει κίνηση ως και 0,045 ευρώ από το σημείο διάσπασης. Αν (π.χ) αυτή διάσπαση είναι καθοδική και γίνει την επόμενη συνεδρίαση θα έχουμε στόχο κάτω από τα 0,180.

Όλα αυτά βέβαια μπορεί να πάνε στον κάλαθο των αχρήστων και το ανοδικό σενάριο ενισχύεται αν έχουμε επιστροφή μέσα στη σφήνα και στη συνέχεια ανοδική διάσπαση του τριγώνου που θα θέσει πρώτο στόχο την επιστροφή στην περιοχή τιμών της ΑΜΚ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΥΔΑΠ

ΔΕΗ

ΕΧΑΕ

ΓΔ (ΠΑΣΧΑΛΗΣ)

STOP LOSS ΣΜΕ 25ρη

ΕΤΕ (JOJOS)

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: