FRIGOGLASS: Ψάχνοντας τον πάτο

Μετοχή που είναι θέμα συζήτησης κάποιων φίλων του blog, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, προφανώς λόγω του ότι πέφτει σε αλλεπάλληλα ιστορικά χαμηλά. Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά πόσο άσχημα είναι τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη της, αφού κατά τη γνώμη μου αυτά είναι που απεικονίζονται στην απαξιωτική τεχνική της εικόνα, αλλά σκέφτονται κάποια αντίδραση λόγω ακριβώς αυτών των πρωτόγνωρων χαμηλών.

Η άποψη του φίλου Αδείμαντου για το χαρτί...Θεμελιωδώς όσο έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια είναι για τα μπάζα. Ότι κέρδη βγάζει πάνε προς εξυπηρέτηση του δανεισμού της. Μεγάλο λάθος της διοίκησης τα ανοίγματα σε Ρωσία και Ανατολική Ευρώπη τα οποία δείχνουν να μην μπορούν να μαζευτούν. Χρειάζεται οπωσδήποτε ΑΜΚ η οποία από ότι φαίνεται θα πραγματοποιηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα .Έχω την αίσθηση ότι μπορεί να προχωρήσουν σε λογιστικά κόλπα συμψηφισμών ζημιών (revrese split) πριν προχωρήσουν στην όποια αύξηση. Φυσικά υπάρχει πάντα η περίπτωση να εμφανιστεί εκ νέου αγοραστής για τον κλάδο υαλουργίας σε χαμηλότερες όμως τιμές (και με τον προηγούμενο η δουλειά εκεί χάλασε. Δεν μπορούσε να δανειοδοτηθεί για τόσο μεγάλο ποσό και έγινε αντιπρόταση σε χαμηλότερα νούμερα για την εξαγορά). Αναρωτιέμαι αν η Wellington εξακολουθεί να κατέχει θέση άνω του 5%. Προς το παρόν δεν υπάρχει ανακοίνωση για το αντίθετο και αυτό είναι ίσως το μόνο θετικό σημάδι στην παρούσα φάση. η κακή κατάσταση φαίνεται και από την πορεία του ομολόγου της.

Δείτε και την άποψη του nicolas 2300 αλλά και την αντίθετη του φίλου Στέλιου.

Η δική μου γνώμη είναι δεν πας να πιάσεις μαχαίρι που πέφτει αλλά δεν θυμάμαι να μπήκα πολλές φορές σε ένα χαρτί στον απόλυτο πάτο του. Σκέφτηκα λοιπόν αυτή την ανάρτηση ώστε να προσελκύσω σχόλια των φίλων αναφορικά με τα θεμελιώδη αλλά και τα τεχνικά δεδομένα και προοπτικές της. Το ζητούμενο είναι το αν μπορούν τα διαγράμματα κι οι γραμμές να δείξουν το που θα μπορούσε να φθάσει η πτώση.

MHNIAIO (από 2001)

frigo M 18mar

Στο μηνιαίο γράφημα έχουν επισημανθεί τρία σημαντικά χαμηλά της μετοχής που θεωρούνταν σημαντικές οριζόντιες στηρίξεις οι οποίες βέβαια έχουν διασπαστεί με αποτέλεσμα οι τιμές να κινούνται σε αχαρτογράφητα χαμηλά.

Στο εβδομαδιαίο που ακολουθεί έχουν μείνει οι δυο από τις τρεις αυτές "στηρίξεις" που φαίνεται ότι ίσως έπαιξαν κάποιο ρόλο τους τελευταίους 18 περίπου μήνες στη διακύμανση των τιμών. Ας έχουμε πάντως, ως πρώτο κρατούμενο, υπό παρακολούθηση την απόκλιση του RSI ο οποίος αρνείται να ακολουθήσει τις τιμές σε νεώτερα χαμηλά, τόσο σε εβδομαδιαίο όσο και σε μηνιαίο time frame.

frigo W 18mar

Αρχικά το επίπεδο 2,60 (χαμηλό 2012) που η διάσπασή του τον Οκτώβριο του 2014 οδήγησε τις τιμές στην περιοχή των χαμηλών  του 2003 η δε ανοδική προσπάθεια διαφυγής του Μαίου του 2015 τέλειωσε επίσης στο επίπεδο των χαμηλών του 2012 με μεγάλη ακρίβεια. Η εμφαντική διάσπαση τέλος των χαμηλών του 2003 τον περασμένο μήνα οδήγησαν στο σημερινό τους χάλι.

Αν θεωρήσουμε σαν ένα κανάλι τιμών την περιοχή 1,43 - 2,60 μέσα στο οποίο κινούνταν οι τιμές επί 1,5 χρόνο τότε ίσως μπορούμε να υποθέσουμε ότι η διάσπασή του θα μπορούσε να οδηγήσει τις τιμές 1,17 χαμηλότερα, ήτοι στα 0,260 ευρώ, περίπου 50% απώλειες από τα σημερινά επίπεδα!!! Μαχαίρι που πέφτει λέμε...

Για τις γραμμές τάσης W, S1 και  S2 θα αναφερθούμε στα δυο ημερήσια διαγράμματα που ακολουθούν και είναι δυο διαφορετικές προσεγγίσεις ενός σχηματισμού τριγώνου στην προσπάθεια να εντοπίσουμε πιθανούς στόχους της διάσπασής του.

frigo D 18mar A

frigo D 18mar B

Κουβέντα όπως είδατε για κύματα, όχι πως δεν έχω άποψη αλλά πρώτον δεν την εμπιστεύομαι και δεύτερον ελπίζω ότι θα το κάνουν κάποιοι άλλοι φίλοι πιο ενημερωμένοι σε αυτά, στα σχόλιά τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

1η ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: