ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ και ΣΜΕ: Λίγο πριν την λήξη των παραγώγων – σενάρια από goldfish

Την παρασκευή έχουμε triple witching σε όλα τα γνωστά χρηματιστήρια του κόσμου και βέβαια και στο Ελληνικό.

Τρίμηνη λήξη δηλαδή των παραγώγων στις μετοχές και μηνιαίο του δείκτη, με τον οποίο θα ασχοληθούμε κάπως διαφορετικά απόψε, παραβάλλοντας διαγράμματα τόσο των ΣΜΕ (FTASE) όσο και της υποκείμενης αγοράς (spot) του FTSE για την οποία βέβαια ισχύουν τα σημεία που έχουν αναφερθεί στις τελευταίες αναρτήσεις.

FTSE & FTASE1603 ημερήσια

ΣΜΕ κι 25ρης ημ 16μαρ

Το μίνι ράλι από τα ιστορικά χαμηλά των 108 μονάδων συνεχίζεται και βρίσκεται στο δεύτερο ανοδικό κύμα του που έχει ξεπεράσει την ισότητα με το πρώτο κύμα από την 8/3/16 οπότε και άλλαξε την ημερήσια τάση των fractals σε ανοδική. Το solma μας έχει long και στα δυο διαγράμματα από την 26/2/16 στις 136 μονάδες για την spot και τις 134,75 για το ΣΜΕ όπου γίνεται και το trading ως γνωστόν. Και στα δυο διαγράμματα οι τιμές βρίσκονται μακριά από τον ΕΚΜΟ 8X, κλείσιμο κάτω από τον οποίο αλλάζει και το σήμα σε short (σύμφωνα πάντα με το solma).

Στα 120λ διαγράμματα που ακολουθούν βλέπουμε επίσης τα τελευταία σήματα του solma που μετά το σημερινό κλείσιμο διαφωνούν, αφού η μεν spot παρέμεινε με το short που έδωσε στο πρώτο κερί της σημερινής συνεδρίασης, ενώ το ΣΜΕ στις τελευταίες πράξεις της ημέρας έδωσε και πάλι long αφού έκλεισε πάνω από τον EKMO 8Y.

25ης 120λ 16μαρ

ΣΜΕ 25η 120λ 16μαρ

Το solma στο 120λ είχε δώσει πάλι short στο πρώτο κερί της περασμένης Τετάρτης κατά τη ρηχή διόρθωση εκείνης της ημέρας, που τελικώς έκλεισε με ζημιά 2,75 μονάδων την επόμενη ημέρα.

Ακολουθεί ένα διάγραμμα από το excel με την εικόνα της εκάστοτε τελευταίας σειράς του ΣΜΕ σε ημερήσιο, για την περίοδο μετά την έναρξη λειτουργίας της αγοράς στις 3/8/15 μετά τις γνωστές ταρζανιές του καλοκαιριού.

σμε 25η οι 7 αλλαγες μετά τα cc 16μαρ

Στο διάγραμμα βλέπουμε επτά κάθετες κίτρινες γραμμές στις αντίστοιχες τρίτες Παρασκευές κάθε μήνα για την συγκεκριμένη περίοδο, οπότε είχαμε και τις αντίστοιχες μηνιαίες λήξεις των παραγώγων του δείκτη. Έχουν επίσης σημειωθεί με την λέξη triple οι δυο τριμηνιαίες λήξεις όλων των παραγώγων όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Οι γραμμές αυτές φτιάχτηκαν προκειμένου να βοηθήσουν στην εξέταση του κατά πόσον η αγορά άλλαξε ή όχι κατεύθυνση μετά την λήξη των σειρών.

Γενική παρατήρηση είναι ότι στις μηνιαίες αλλαγές πλην αυτής του Αυγούστου συνεχίστηκε η προϋπάρχουσα κίνηση ενώ στις δυο περιπτώσεις που είχαμε σύμπτωση με τις τριμηνιαίες λήξεις είχαμε αλλαγή κατεύθυνσης της κίνησης αυτής αμέσως μετά την λήξη. Οι περιπτώσεις αλλαγής της τάσης σημειώνονται με τους κόκκινους κύκλους).

Συνειρμικά αν ο δείκτης συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, θα πρέπει να αναμένουμε αλλαγή κατεύθυνσης, ίσως την διόρθωση για την οποία είμαστε ψυλλιασμένοι εδώ και μέρες(;), από την ερχόμενη Δευτέρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

σενάρια 25ρη (goldfish)

DAX D.T

25ρης (imales)

ΔΤΡ (ΤΕΟ)

foli 

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: