ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ: Ανασκόπηση 11/3/16 – σενάριο ήπιας διόρθωσης

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ

EXAE 11MAR W

Η αντίδραση από τα τρία τελευταία χαμηλά στο 3,39, 3,17 και 3,40 ευρώ ήταν τέτοια που δίνει την εντύπωση ότι τα όρια της διόρθωσης όλου του ανοδικού από τα χαμηλά του 2012 εξαντλήθηκαν. Κρίσιμο σημείο για τις τιμές που βρίσκονται πάνω από τον ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων μοιάζει να είναι τα 5,85 όπου και το υψηλότερο από τα δυο τελευταία εβδομαδιαία fractals η παραβίαση του οποίου αλλάζει και την εβδομαδιαία τάση σε ανοδική. Αυτό βέβαια έγινε άλλες δυο φορές κατά τη διάρκεια της πτώσης από το 2014 χωρίς να υπάρξει συνέχεια στην ανάκαμψη. Τον Ιανουάριο του 2015 και την εβδομάδα των 5,85 ευρώ.

Αν δεν ήταν το χαμηλό της 3/8/15 που ήταν μια συνεδρίαση ειδικού βάρους ως η πρώτη μετά το κλείσιμο της αγοράς με τις γνωστές ταρζανιές και από το οποίο έκλεισε στα 3,78, στην ίδια δηλαδή περιοχή που έκλεισαν και οι άλλες δυο εβδομάδες (με τα χαμηλά των 3,40) όπως βλέπουμε στα επόμενα διαγράμματα με τη γραμμή κλεισιμάτων, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι υπάρχει σε εξέλιξη σχηματισμός αντιστροφής που ενεργοποιείται πάνω από τα 5,85 ευρώ.

EXAE 11MAR εβδ line

EXAE 11MAR εβδ line

ΗΜΕΡΗΣΙΟ (CANDLESTICKS)

EXAE 11MAR ημ

Στο ημερήσιο η τάση είναι βέβαια ανοδική από μέρες. Οι τιμές συνεχίζουν το ράλι από το χαμηλό - ευκαιρία των 3,40 ευρώ μέσα στη σφήνα W-V που δεν μπορεί παρά να διασπαστεί στην πρώτη διόρθωση και μπορεί να δώσει χαλαρά 0,60 ευρώ υποχώρηση από το σημείο διάσπασης.

Η διόρθωση που αναμενόταν σύμφωνα με την τελευταία ανάρτηση για τη μετοχή δεν ήρθε άμεσα αλλά όπως βλέπουμε στο 120λ διάγραμμα που ακολουθεί ο RSI κορύφωσε την επόμενη ημέρα κι από τότε δεν ακολούθησε τις τιμές σε υψηλότερα υψηλά. Η υποψία για διπλή κορυφή τότε δεν επιβεβαιώθηκε αλλά τώρα υπάρχει μια νέα πιθανότητα για τέτοιο σχηματισμό στα τωρινά επίπεδα. Αν η υποψία αυτή τη φορά επαληθευτεί και ο σχηματισμός ενεργοποιηθεί μπορεί να δικαιολογηθεί υποχώρηση στα 4,70 ευρώ.

EXAE 11MAR 120λ

Για να ολοκληρωθεί το σενάριο της διόρθωσης που για την ώρα είναι απλά σενάριο και τίποτα περισσότερο, ας σημειωθεί ότι αν η διάσπαση της σφήνας του ημερήσιου γίνει στην επόμενη συνεδρίαση, τα 60 λεπτά διόρθωσης θα αρχίσουν να μετράνε από τα 5,18 ευρώ., όπου και το σημείο διάσπασης.

Η διόρθωση αυτή όποτε έρθει κι αν φθάσει στα 5,70 ή στα 5,60 ευρώ δεν αλλάζει τίποτα στην τεχνική εικόνα αφού δεν ξεπερνά το 38,2% όλου του πρόσφατου ανοδικού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

SPX FUTURES (PASLAS)

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: