ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ 11/3/16: Σενάρια διόρθωσης

γατες

Οι επενδυτές περιμένουν υπομονετικά την διόρθωση. Να βρέξει ο ουρανός ψάρι...

...και ο δείκτης πάει με το πάσο του! Δεν βιάζεται να ανέβει αλλά δεν βιάζεται και να διορθώσει.

Στο ημερήσιο με την εικόνα δυο ετών βλέπουμε τις βασικές γραμμές τάσης και τον ΕΚΜΟ 100 (για να μην βάζω τον 20ρη στο εβδομαδιαίο). Και τα τρία σχεδόν συμπίπτουν και κατά την άποψή μου υπό την τρέχουσα συγκυρία είναι αδύνατον να διασπαστούν με την πρώτη προσπάθεια, όσο κι αν το κλίμα στις ξένες αγορές είναι βελτιωμένο.

25ρης 11μαρ μακρινο ημερησιο

Αύριο θα βρίσκονται στην περιοχή των 163-165 μονάδων ανάμεσα δηλαδή με τις αντιστάσεις από τα γνωστά πτωτικά gaps εκ των οποίων δεν έχει ακόμα καταφέρει να κλείσει  ούτε αυτό στις 157,97 μονάδες όπως βλέπουμε και στο διάγραμμα με το κοντινό πλάνο που ακολουθεί. 

25ρης 11μαρ ημερησιο

Οι τιμές εξακολουθούν να κινούνται εντός του ανοδικού καναλιού Ζ-Κ, οπότε όσο μένει απαραβίαστη η Κ δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ο RSI14 προχωρεί ακάθεκτος χωρίς ακόμα να έχει εισέλθει στην υπεραγορασμένη ζώνη τιμών. Η τάση είναι ανοδική από την περασμένη Τρίτη αλλά δεν έχει φτιαχτεί κάποια long set up bar τουλάχιστον όχι η κλασσική που χρειάζεται να δώσει χαμηλότερο χαμηλό από τις δυο προηγούμενες. Με τον εναλλακτικό τρόπο πάντως έχουμε δυο χαμηλότερα υψηλά από αυτό της 8/3 και διάσπαση του τελευταίου, αλλά δεν το λαμβάνω υπόψη δεδομένου του μίνι ράλι που έχει ήδη κάνει ο δείκτης.

Στην πιο κοντινή εικόνα πάντως, του τελευταίου διμήνου που ακολουθεί διακρίνεται η πιθανότητα η διόρθωση να έχει ήδη ξεκινήσει έχοντας ολοκληρώσει και τα δυο πρώτα της κύματα και κάποια πιθανά σημεία στα οποία θα μπορούσε να ολοκληρωθεί αυτή η διόρθωση. Κάτι τέτοιο βέβαια θα γίνει πιο πιθανό αν έχουμε από αύριο κιόλας διόρθωση χωρίς να κάνει υψηλότερο υψηλό από την 8/3/16.

25ρης 11μαρ ημερησιο 2M

Ένα σενάριο είναι να έχουμε μια διόρθωση προκειμένου να φτιαχτεί ο δεξιός ώμος ενός ανεστραμμένου ΩΚΩ που προς το παρόν βρίσκεται στην φαντασία μου...

25ρης 11μαρ ημερησιο

Αν ρίξουμε μια ματιά και σε πιο μικρά time frames με 120λ και 60λ κεριά βλέπουμε μια απόκλιση στον RSI και ένα πιθανό σχηματισμό διπλής κορυφής που θα τον πάρουμε σοβαρά αν διασπαστεί η γραμμή λαιμού στις 148,26 μονάδες. Βλέπουμε ακόμα και ένα πιθανό τρίγωνο που αφορά μια λίγο πιο σύνθετη διόρθωση.

FTSE120λ 11μαρ ΔΚ

 

FTSE 60λ 11μαρ ΔΚ

Όλα τα παραπάνω πάνε στον κάλαθο των αχρήστων βέβαια, σε περίπτωση που ο δείκτης συνεχίσει υψηλότερα και κυρίως αν φθάσει να διασπάσει τις R και F.

Για τα περιθώρια τυχόν υποχώρησης ισχύει ότι αναφέρεται στην τελευταία ανάρτηση για τον δείκτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΤΕ (ΤΑΣΟΣ)

ΤΕΝΕΡΓ (CHRISTOSZ)

ΓΔ (ΤΕΟ)

ΠΕΙΡ (ΤΕΟ)

ΜΙΓ (ΤΕΟ) κι εδώ

ΜΙΓ (ΠΑΣΧΑΛΗΣ)

ΔΤΡ (ΤΕΟ)

ΕΥΡΩ/ΔΟΛΑΡΙΟ (ΝΙΚΟΣ Τ)

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: