ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 4/3/16: Με τη ματιά στα θεμελιώδη από τον ARK

Τα θεμελιώδη και οι προοπτικές της εταιρείας από τον φίλο ARK που ανέφερε στα σχόλια για πρώτη φορά στα μέσα Δεκεμβρίου το ενδιαφέρον που κατά την άποψή του παρουσίαζε η μετοχή:

Μετά από 2 άνυδρα χρόνια κατά τα οποία η εταιρεία παρουσίασε ζημίες, κυρίως λόγω μεγάλων επενδυτικών porjects όπως η μονάδα παραγωγής σωλήνων με τη μέθοδο LSAW, η μονάδα παραγωγής σωλήνων 24 μέτρων με τη μέθοδο του ERW/HFI και η αναβάθμιση των μονάδων εξωτερικής και εσωτερικής επένδυσης σωλήνων, η εταιρεία στο 9μηνο δείχνει τη δυναμική της επιστρέφοντας στην κερδοφορία.

Οικονομικά στοιχεία σε επίπεδα ομίλου

α) Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Σωληνουργεία Κορίνθου κατέγραψε σημαντική άνοδο της τάξης του 83,3% και διαμορφώθηκε σε 232,7 εκ. ευρώ από 126,9 εκ. ευρώ το εννεάμηνο του 2014.

β) Το μικτό περιθώριο διαμορφώθηκε σε 60,3 εκ. από 10,9 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.

γ) Το EBITDA σημείωσε επίσης αξιοσημείωτη αύξηση και ανήλθαν στο ύψος των 21,4 εκ. έναντι 1,2 εκ. ευρώ.​​

δ) Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ενισχύθηκαν σημαντικά και διαμορφώθηκαν σε κέρδη 8,9 εκ. ​€ ​(κέρδη ανά μετοχή 0,0714 ευρώ) έναντι ζημιών 4,7 εκ. ​€​ (ζημίες ανά μετοχή 0,0376) το εννεάμηνο του 2014.

ε) Ο καθαρός δανεισμός κατά το εννεάμηνο του 2015 διαμορφώθηκε σε 150,8 εκ. ευρώ έναντι 107,7 εκ. ευρώ την 31/12/2014, κυρίως λόγω της υλοποίησης της νέας μονάδας κατασκευής σωλήνων χάλυβα μεγάλης διαμέτρου, καθώς και των αυξημένων αναγκών σε κεφάλαια κίνησης για τις μεγάλες παραγγελίες τις οποίες ανέλαβε στα τέλη του 2014.

στ) Ο δείκτης ίδια κεφάλαια προς καθαρό δανεισμό βρίσκεται κάτω από τη μονάδα.

Κίνδυνοι/ευκαιρίες

Η εταιρεία ευνοείται από τη χαμηλή τιμή του € έναντι του $ μιας και αυξάνει την ανταγωνιστικότητα της. Σε αντίθεση η πτώση της τιμής του πετρελαίου που οδηγεί σε αναστολή πολλά ​από τα ​επενδυτικά έργα στον τομέα αποτελεί τροχοπέδη για την εταιρεία.​

Το story​

Μέσα σε ένα κακό επενδυτικό κλίμα που διαμορφώνεται στα ενεργειακά projects η εταιρεία ανέλαβε σε συνεργασία με την  Ιαπωνική Marubeni-Itochu Steel​ ​ένα τεράστιο έργο όπως αυτό του TAP σύμφωνα με την σύμβαση του οποίου η ΣΩΛΚ θα πρέπει να προμηθεύσει τα επόμενα δύο χρόνια 495 χλμ σωλήνων 48΄΄ που αντιστοιχούν σε 270​.​000 tn σωληνώσεων​, που θα τη διατηρήσει σε βιώσιμη πορεία ​τουλάχιστον για 2-3 χρόνια, οπότε και νομοτελειακά η τιμή του πετρελαίου θα επιστρέψει σε κανονικά επίπεδα.

Νέα Ελπίδα αποτελεί ο αγωγός IGB ο οποίος θα ξεκινά από την Κομοτηνή και θα φτάνει στη Βουλγάρικη Στάρα Ζαγόρα και αποτελεί διακαή πόθο ΚΑΙ του θείου Sam, μιας και θα βοηθήσει στην απεξάρτηση των Βαλκανίων και την Αν. Ευρώπης από τη Ρωσία.  Ο συγκεκριμένος αγωγός είναι ενταγμένος στα διευρωπαϊκά δίκτυα ενέργειας και θα χρηματοδοτηθεί και από την Ε.Ε.  Ο συγκεκριμένος αγωγός θα έχει μήκος 213 χλμ και η εταιρεία φαντάζει ως σίγουρος παροχέας των σωληνώσεων. Το έργο συνδέεται αλληλένδετα και με τον ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης. Αρνητικότατο γεγονός είναι η μη ύπαρξη ενδιαφέροντος για τη δέσμευση χωρητικότητας στο έργο κατά το τελευταίο market test και η παράταση κατά ένα μήνα της προθεσμίας για νέα υποβολή προθέσεων δέσμευσης χωρητικότητας.

Πιθανή τιμή

Σε κάθε περίπτωση και με τα σημερινά δεδομένα (στοιχεία εννεαμήνου) αλλά και των project που έχει αναλάβει, η μετοχή θα έπρεπε να διαπραγματεύεται τουλάχιστον σε υπερδιπλάσια τιμή από τη σημερινή.

Ας ρίξουμε και μια ματιά στην τεχνική εικόνα μέσα από τα διαγράμματα. Για την μετοχή ξαναέγινε αναφορά πρόσφατα με αφορμή μια πρώτη ένδειξη, μια διάσπαση της γραμής τάσης R και για την δυνατή συνέχεια.

ΜΗΝΙΑΙΟ

ΣΩΛΚ 5μαρ μην

Η πτώση από τα υψηλά του 2013 και την διπλή κορυφή στα 2,58 - 2,59 ευρώ, έφθασε σχεδόν στον στον 1ο στόχο του σχηματισμού, αφού συσσώρευσε όλο το 2015 σε ένα εύρος τιμών μεταξύ 1,21 και 0,75 ευρώ και δείχνει να βρήκε πάτο στο χαμηλό των 0,672 ευρώ με τον όγκο συναλλαγών συρρικνωμένο απελπιστικά.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ

ΣΩΛΚ ΕΒΔ 5μαρ

Στο εβδομαδιαίο βλέπουμε ότι είχαμε κλείσιμο πάνω στον ΕΚΜΟ 20 εβδομαδιαίων κλεισιμάτων με τον όγκο να ζωντανεύει κάπως την τελευταία εβδομάδα.

ΗΜΕΡΗΣΙΟ

ΣΩΛΚ 5μαρ

 

Άλλη μια ματιά στο πάρτι που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα και δείχνει μεγάλη βιασύνη με τον όγκο σε αλματώδη αύξηση και τις τιμές να πιάνουν τον στόχο του σχηματισμού διπλού πυθμένα με το κερί της Παρασκευής που άφησε και μεγάλο ανοδικό gap! Το τρέχον ανοδικό κύμα έχει ήδη ξεπεράσει το 161,8% του πρώτου μίνι ανοδικού και με την φόρα που έχει πάρει βλέπει και το 261,8%. Ενδιάμεσα περιμένει η "εκκρεμότητα" - μαγνήτης από το χαμηλό του εξωτερικού κεριού της 30/12/15 στα 0,96 ευρώ, τιμή που αναμένεται να πιαστεί από Δευτέρα.

Πρώτη στήριξη βέβαια έχουμε στο υψηλό της Πέμπτης. Αν έρθει μια διόρθωση μέχρι εκεί θα δούμε και τα επίπεδα που μπορεί να φθάσει αυτή. Το δίδαγμα που ανέφερα νωρίτερα με αφορμή την ΑΡΑΙΓ, έχει άλλο ένα καλό παράδειγμα με την εικόνα της ΣΩΛΚ από τις 11/2.

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: