ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Επιβεβαίωση των πιο αρνητικών σεναρίων

25ης 4 φεβρ

Ήταν λίγο μετά την επαναλειτουργία του ΧΑΑ, μετά από τις ακροβασίες του καλοκαιριού με την τραγική κατάληξη, όταν με δυσπιστία αναρτήθηκαν οι σημειώσεις με κάποιες μετρήσεις που φαίνονταν απίθανες ακόμα κι όταν καλοί φίλοι όπως ο Γιάννης (goldfish) του οποίου σέβομαι την γνώμη, έγραφαν ακόμα και για διψήφια νούμερα. Ο δείκτης όμως κατάφερε ουσιαστικά μόνο με τις τράπεζες να κάνει αυτές τις τιμές να φαίνονται σήμερα φυσιολογικές χωρίς μάλιστα να φαίνεται καν φως στο βάθος του τούνελ με τις άλλες δεικτοβαρείς μετοχές (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ,ΜΥΤΙΛ, ΕΕΕ, ΤΙΤΑΝΑ, JUMBO κλπ) να βρίσκονται από ~50% ως και ~800% πάνω από τις τιμές που είχαν στα χαμηλά του 2012 και ως εκ τούτου να έχουν ακόμα σημαντικά περιθώρια υποχώρησης τηρουμένων των αναλογιών.

Ο τελευταίος πτωτικός σχηματισμός του ανεστραμμένου CUP & HANDLE δίνει στόχο τις 108 μονάδες που τώρα πια δεν μου φαίνεται και τόσο παράξενος. Ο RSI βέβαια έχει τις αντιρρήσεις του όπως τις είχε και στο προηγούμενο χαμηλό, πράγμα όμως που δεν εμπόδισε τον δείκτη μετά από μια ανάσα να κάνει και το τωρινό του χαμηλό.

Κάτι παρόμοιο πιστεύω και τώρα ως το πιο πιθανό σενάριο. Μια νέα ασθενική αντίδραση έως ότου σχηματιστεί ένα νέο high fractal, χαμηλότερα από το τελευταίο στις 155,54 μονάδες, διασπώντας το πολύ πολύ την Μ1 και καθιστώντας τις 155,54 μονάδες σαν το νέο επίπεδο πάνω από το οποίο θα αλλάξει η βραχυπρόθεσμη ημερήσια τάση η οποία 2,5 μήνες τώρα από τις 24/11 είναι καθοδική, με την παραβίαση των  190,89 μονάδων του low fractal της 16/11. Σε κάθε περίπτωση, για να αρχίσουν δεύτερες σκέψεις θα πρέπει να κλείσει τουλάχιστον το τελευταίο gap στις 157,97 μονάδες.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

25ρης - ΔΤΡ (goldfish)

ΑΡΑΙΓ

ΕΧΑΕ

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.