ΟΤΕ: Διόρθωση ή πτώση;

ote ΕΒΔ 15ΔΕΚ

Στο εβδομαδιαίο βλέπουμε ότι πάει πάλι να χάσει το 38,2% fibo διόρθωσης όλου του ανοδικού από το 2012. Έχει υποστεί ελάχιστα σε σχέση με τους άλλους δυο από τους μεγάλους της πραγματικής οικονομίας,  ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

Η εβδομαδιαία τάση βάσει fractals γίνεται καθοδική κάτω από τα 7,40 ευρώ. Φαίνεται να σχηματίζει ένα ανάστροφο ΩΚΩ με γραμμή λαιμού το επίπεδο των 9,47 ευρώ όπου και οι δυο κορυφές. Αυτή δηλαδή του Φλεβάρη κι αυτή του Νοέμβρη η πρόσφατη. Κάλλιστα δηλαδή διαμορφώνεται κι ένα κακό σενάριο ενάντια στο καλό που είναι ότι υποχωρεί να φτιάξει τον δεξιό ώμο κάπου στο 50% περίπου στα 7,20 ευρώ. Αν φθάσει εκεί βέβαια θα αναρωτιόμαστε μήπως πάει να ενεργοποιήσει το σχηματισμό διπλής κορυφής, αλλά αυτό προϋποθέτει διάσπαση των 5,75 ευρώ και του 61,8% fibo. Δεν θέλω να το πιστέψω και το θεωρώ ελάχιστα πιθανό. Προτιμώ να πιστέψω ότι θα υποστεί την ταλαιπωρία στη περιοχή του 50% μέχρι να επιτρέψουν οι συνθήκες να αναμετρηθεί με τα 9,47 ευρώ για να ενεργοποιήσει τον ΩΚΩ. Βλέποντας όμως και κάνοντας.

ote ΗΜΕΡ 15ΔΕΚ

Στο ημερήσιο βλέπουμε ότι σήμερα στα χαμηλά του γύρισε την τάση σε καθοδική και δείχνει να διέσπασε αποφασιστικά την ανοδική σφήνα Κ-Ζ, πράγμα που θέλει να περιμένουμε λίγο ακόμα για να το επιβεβαιώσει, είτε με κάποιο retest της Κ ή με άμεση απομάκρυνσή του από αυτήν σε χαμηλότερες τιμές. Η διάσπαση πάντως θα μπορούσε να δικαιολογήσει τιμές έως και στα 6,75 ευρώ, λίγο υψηλότερα από το χαμηλό της 24/8 δηλαδή. H στήριξη του απλού 200ρη λειτούργησε χθες αλλά .αν οι τιμές συνεχίσουν να τον τεστάρουν θα διασπαστεί. Σε περίπτωση πάντως που κρατήσει, διαφαίνεται ο σχηματισμός ενός ΩΚΩ του οποίου ίσως κινηθεί να φτιάξει το δεξιό Ώμο.

Τυπικά το σήμα αγοράς από τα fractals στα 8,60 ευρώ παραμένει σε ισχύ, είτε μέχρι να φτιάξει μια short set up bar και να διασπάσει κατόπιν το χαμηλό της δίνοντας σήμα πώλησης, είτε χτυπώντας το αρχικό stop loss στα 7,39.

Τελευταία παρακολουθώ στενά και το ΣΜΕ της μετοχής σε 120λ time frame με το solprev .

ote σμε 120λ 15ΔΕΚ

Το νέο "σύστημα" έδωσε σήμερα σήμα short στην περιοχή των 8,70 και μια ματιά στο backtest που του έκανα από τις 14/9 έδειξε ότι η εφαρμογή του θα είχε αποφέρει κέρδη 22% με βάση τη μέση τιμή (8,66 ευρώ) των 33 trades που θα έκανε αυτό τρίμηνο η τελευταία σειρά του. Από τα trades αυτά τα 20 (61%) θα ήταν ζημιογόνα με μ.ο ζημίας 0,91% και 13 θα ήταν κερδοφόρα με μ.ο κερδών 3,22%.

Τα καθαρά κέρδη θα ήταν 192 ευρώ για κάθε ένα ΣΜΕ, δηλαδή 100 μετοχές, υπολογίζοντας τα έξοδα με 0,6% επί της μέσης τιμής εισόδου για κάθε trade ενός ΣΜΕ.

Η άποψη του Νίκου (Τ) είναι ότι όσο είμαστε πάνω από 8,20 ελπίζουμε όντας σε ανοδικό κανάλι.

ΟΤΕ 15ΔΕΚ νικος Τ

Τέλος ας δούμε και μια κυματική εκτίμηση του φίλου Πασχάλη για τη μετοχή

ΟΤΕ 15ΔΕΚκυμ εκτιμηση πασχαλη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ- 2σενάρια (ΠΑΣΧΑΛΗΣ)

ΓΔ (ΙΜΑLES)

EYΔΑΠ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ)

ΜΙΓ (ΤΕΟ)

ΜΟΗ FRACTALS SHORT

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *