ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Προσέγγιση πτωτικών στόχων, προοπτικές (Νikolas 2300), κυματικές εκτιμήσεις (ThitaDelta – Πασχάλης)

Η άποψη του πολύτιμου φίλου του blog Νikolas 2300 για τη μετοχή.

Όλο το προηγούμενο διάστημα που ο Μυτιληναίος έκανε συνέχεια τη διαδρομή 5.5-6 ευρώ και έκανε συνεχόμενες πασιφανείς διανομές (κάτι σαν τον ΟΠΑΠ στα 8.5 € πριν κάνα δυο μήνες). Ο κ.ε. εμφανιζόταν να έχει μια κάμψη σε qoq επίπεδο (για τρία τρίμηνα). Το ίδιο και τα αποτελέσματα της ΜΕΤΚΑ και αυτό που έσωζε τον Βαγγέλη ήταν οι all time high τιμές του αλουμινίου , κυρίως λόγω Κίνας και η καλή σχέση €/$ και τον οδηγούσε σε καλύτερά κέρδη, χωρίς όμως αυτά να υποστηρίζονται από αναλογικά βελτιούμενους τζίρους.

Επειδή όμως όταν ένα μαγαζί δεν αυξάνει τη δουλειά του αλλά τα κέρδη του οφείλονται σε άλλους παράγοντες, φυσιολογικά κάποια στιγμή θα έρθει και το κάτω. Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχουμε τα εξής για τον όμιλο: Ο κ.ε. σταθεροποιήθηκε μετά από κάποια πτωτικά τρίμηνα, η ΜΕΤΚΑ έχει χτυπήσει μετά από καιρό καλές δουλειές στην δυτ. Αφρική  αυτοχρηματοδοτούμενες, για αυτό και το cash της εταιρίας έχει πέσει κατά 150 εκ € και περιμένει και εν ποσό γύρω στα 40 εκ. από την διανομή ηλεκ. ενέργειας. Στο δικό μου το μυαλό θα έχει ένα ακόμα πιεσμένο τρίμηνο (το 4ο του 2015) μιας και σε αυτό το τρίμηνο που διανύουμε δεν θα έχει γίνει κάτι προς τα εμπρός από τα θέματα που αναφέρω, Κίνα, ζήτηση αλουμινίου, ΜΕΤΚΑ έργο Γκάνας και cash από ηλεκ ενέργεια. Κάπου εκεί όμως πρέπει να δούμε το γύρισμα του ομίλου. Τι τιμές θα γράψει στο ταμπλό δεν γνωρίζω, αλλά οι ανωτέρω είναι οι άξονες που θα τον ωθήσουν προς τα πάνω. Στα δικά μου μάτια ο καθένας από τους άξονες αυτούς είναι ικανός να του δώσει ένα καλό upside στην τιμή. Αν γίνουν και περισσότεροι από έναν τότε θα δούμε πολύ καλά νούμερα στην αποτίμηση του ομίλου.

...και μια κυματική εκτiμηση από τον καλό φίλο ThitaDelta

μυτιλ ΘΔ 11 δεκ

Και δυο εναλλακτικές μετρήσεις από τον Πασχάλη στα διαγράμματα που ακολουθούν.

1.ABC C=Ending diagonal (του φιλου ThitaDelta)
2. WXY
3. ABC (C=Impuls)

μυτιλ μετρηση 1 πασχαλης 11δεκ μυτιλ μετρηση 2 πασχαλης 11δεκ

...και μια ματιά στα δικά μας με τα fractals κλπ

MYTIL DAILY 11DEC

H μετοχή βαδίζει στον δρόμο που είχαν δείξει η Κορίνα κι ο Πασχάλης στις 23/11. Εκεί έτυχε να είναι και ο 2ος στόχος από το sell των fractals οι παράμετροι του οποίου φαίνονται στο γράφημα. Από τη στιγμή που επιτεύχθηκε ο 1ος στόχος το σημείο εξόδου έχει μπει στο two bar high.

Ο RSI  πάντως είναι πατωμένος και παρά το γεγονός ότι η πτωτική τάση είναι ισχυρή δεν θα απέκλεια μια ανοδική αντίδραση. Οι προϋποθέσεις για αλλαγή της εικόνας είναι με τη σειρά η υπέρβαση της R, το κλείσιμο του πτωτικού gap sta 4,47 και τέλος του επιπέδου των 4,63 ευρώ προκειμένου να γίνει η τάση ανοδική. Δεν βλέπω όμως εύκολο προς το παρόν ούτε καν το πρώτο βήμα.

Τέλος ας δούμε την ματιά του φίλου Αναστάση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης με εβδομαδιαίο διάγραμμα.

μυτιλ αναστασησ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ (IMALES)

ΟΤΕ

ΜΠΕΛΑ

ΟΤΕ (ΝΑΝΤΙΑ)

DAX (ΠΑΣΧΑΛΗΣ)

ΓΔ (ΠΑΣΧΑΛΗΣ)

ΕΛΛΑΚΤΩΡ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ)

ΓΔ (ΝΙΚΟΣ Τ)

ΕΥΡΩ/ΔΟΛΑΡΙΟ (ΝΙΚΟΣ Τ)

ΟΠΑΠ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.