ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Επικαιροποίηση δεδομένων

FTSE μηνιαίο Α

25 monthly 27 nov

FTSE μηνιαίο Β

25 monthly B 27 nov

Στα μηνιαία διαγράμματα βλέπουμε τα εξής αναφορικά με την μακροπρόθεσμη εικόνα:

Τις κύριες γραμμές τάσης S και R που είναι οι στήριξη και αντίσταση για τον δείκτη.

Ο στόχος από τη διάσπαση της ανοδικής σφήνας 2012-2014 έχει επιτευχθεί και ξεπερασθεί τους τέσσερις τελευταίους μήνες, μετά τα capital controls δηλαδή.

Ο RSI έχει μια απόκλιση σε σχέση με τα χαμηλά του 2012

Τα πρόσφατα ιστορικά χαμηλά και αυτά του 212 ίσως έχουν φτιάξει ένα διπλό πυθμένα.

Λαμβάνοντας υπόψη το τελευταίο μηνιαίο high fractal που βρίσκεται στις 258,85 μονάδες η τάση παραμένει πτωτική μέχρι να ξεπεραστεί αυτό ή κάποιο άλλο που θα σχηματιστεί στο μέλλον σε χαμηλότερα επίπεδα. Στο πρώτο διάγραμμα με όλη την ιστορική διακύμανση σε μηνιαίο του δείκτη, έχουν τονιστεί τα μηνιαία high/low fractals των οποίων η υπέρβαση άλλαξε την μηνιαία τάση ανοδικά ή πτωτικά αντίστοιχα.  Στο πινακάκι που ακολουθεί βλέπουμε ότι αυτές οι αλλαγές δεν ήταν και τόσο πολλές και όλες χωρίς εξαίρεση δείχνουν ότι οι διασπάσεις έδειξαν σωστά τη τάση τουλάχιστον μεσοβραχυπρόθεσμα.

SHMATA MHN

Για να φτιαχτεί το πινακάκι ελήφθη ως σενάριο ότι ο δείκτης αγοραζόταν ή πουλιόταν όταν είχαμε αλλαγή τάσης, υπό την έννοια ότι η τάση αλλάζει όταν διασπαστεί το το τελευταίο high ή low fractal και ότι το υψηλότερα/χαμηλότερο από τα δυο τελευταία που ισχύει από εβδομαδιαίο και κάτω. Εξετάζεται πόσο έχει αλλάξει το επίπεδο από αλλαγή σε αλλαγή τάσης και τα αποτελέσματα εκφράζονται σε μονάδες την στήλη "ΑΠOΤΕΛΕΣΜΑ TRADE". Πλέον όσο πλησιάζουμε προς το μηδέν βλέπουμε και το μοναδικό από τα "trades" που δεν θα άφηνε κάποιο κέρδος έστω και αν κάποια στιγμή έφθασε να κερδίζει 100+ μονάδες ως το υψηλό του 2014.

Τελικά ο στόχος είναι να φανεί ότι μια αλλαγή σαν αυτή δεν γίνεται συχνά και έχει τη σημασία της για τη συνέχεια.

FTSE εβδομαδιαίο

25 Weekly 27 nov

Στο εβδομαδιαίο η τάση πλέον αλλάζει με υπέρβαση του 220,75. Στο διάγραμμα βλέπουμε τις τιμές σε σχέση με την βασική στήριξη S και την βασική αντίσταση R. Έχουν προστεθεί και οι αντιστάσεις, R1 από το τέλος εποχής Σαμαρά, το υψηλό της 8/12/14, R2 που ενώνει τα υψηλά της πρώτης φοράς αριστερά και R3 που ενώνει το υψηλό προ του μεγάλου κατορθώματος της πρώτης φορά αριστερά με το πρόσφατο υψηλό εβδομαδιαίο fractal. Η υπέρβαση όλων αυτών των επιπέδων χωρίς εξαίρεση θα είναι για μένα το πρώτο σημάδι ότι κάτι μπορεί να αλλάζει.

Οι απόψεις κυματικά έχουν καταγραφεί στα τελευταία posts και είναι ώρα να περάσουμε στα ημερήσια διαγράμματα, ξεκινώντας με την άποψη του φίλου Νίκου Τ σύμφωνα με τον οποίο μέχρι και το 186 άντε 183 θα την θεωρήσουμε μια φυσιολογική διόρθωση. Αν κατέλθει του 182 με κλείσιμο εβδομάδας, οι αρκούδες θα έχουν μολύνει τον τόπο ξανά και οι λυσσασμένες αρκούδες θα μας πάρουν στο κατόπι....:-)

FTSE ημερήσιο Νίκος Τ

25 ημερ νικος Τ 27 nov

FTSE ημερήσιο Β

25 ημερ B nov

Σε ότι αφορά τα fractals η τάση είναι πλέον καθοδική από τις 24/11 οπότε διασπάστηκε το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία low fractals, δηλαδή το 190,89 της 16/11. Το τελευταίο κερί έκανε υψηλότερο υψηλό από τα δυο προηγούμενα οπότε θεωρείται ως η πρώτη short set up bar και ως εκ τούτου τυχόν διάσπαση του χαμηλού του  είναι τυπικά σήμα πώλησης. Άρα προκειμένου για ανοδική συνέχεια αρχικά δεν θέλω να πέσουμε κάτω από τις 190,10 μονάδες. Άλλωστε λίγο παρακάτω είναι η πράσινη διακεκομμένη γραμμή που ενώνει τους ώμους του ανάστροφου ΩΚΩ και τυχόν διάσπασή της αδυνατίζει πολύ το σενάριο να δώσει αυτός ο ΩΚΩ κάτι θετικό. Το γεγονός ότι η αντίδραση της Παρασκευής σταμάτησε πάνω στην διαγώνια αντίσταση της γραμμής βραχυπρόθεσμης τάσης Μ και στον ΕΚΜ 3Υ δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικό. Ωστόσο αύριο δεν θα έχουμε τράπεζες στο ταμπλώ και το πιθανότερο είναι να έχουμε υψηλότερο υψηλό δεδομένου ότι και τα intraday διαγράμματασε 60λ και 120λ έχουν δώσει σήμα με υπέρβαση των ΕΚΜ 13 και 8 υψηλών αντίστοιχα από το πρώτο κερί της Παρασκευής χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει απαραίτητα ανοδική συνέχεια ως γνωστόν.

Ένα σενάριο για το πως θα μπορούσε να εξελιχθεί η κίνηση μα έδωσε ο Πασχάλης από την Παρασκευή με το 30λ διάγραμμα που ακολουθεί.

25 30λ σεναριομπασχαλη

Η τάση στο ημερήσιο με τα τωρινά δεδομένα γίνεται και πάλι ανοδική με υπέρβαση του υψηλού της 3/11, όμως με την επαναδιαπραγμάτευση των τραπεζικών μετοχών αναμένω χαμηλότερα επίπεδα και κατά συνέπεια ένα νέο high fractal στο υψηλό της Παρασκευής ή στο αυριανό ή μεθαυριανό υψηλό αν πάνε υψηλότερα οπότε δεν αποκλείεται να κατέβει ο πήχυς για αλλαγή της τάσης στο υψηλό της 19/11 στις 201,76 μονάδες. Μεγάλη, τεράστια η διαφορά των 18 μονάδων τέτοια εποχή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΤΙΤΚ Αλλαγή stoploss

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.