ΔΕΗ: Ομαδική ανασκόπηση

ΔΕΗ εβδομαδιαίο 20/11/15 (SPARTAN)

ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΝ ΕΒΔ 20 ΝΟΕ

Ο φίλος SPARTAN συνοδεύει το διάγραμμά του με το εξής σχόλιο: από τον Φεβρουάριο βρίσκεται σε διαδικασία συσσώρευσης. Μένει να δούμε αν η τιμή διασπάσει επιτυχώς την πλησιέστερη καθοδική γραμμή τάσης (κυρίως τιμές πάνω από την τελευταία κορυφή των €5.55) και κατόπιν την αμέσως επόμενη, για να οδηγηθεί στα 38.2-50% επίπεδα Fibonacci. Αντιθέτως, αν χαθούν τα €4.50 θα βλέπουμε συνέχεια της συσσώρευσης/ταλαιπωρίας και προσέγγιση των χαμηλών της.

Aφού παρατηρήσω ότι ο στόχος από την ανοδική διάσπαση της σφήνας στο διάγραμμα του SPARTAN είναι περίπου στα 7,5 ευρώ, να προσθέσω εδώ και μια δική μου ματιά στο εβδομαδιαίο διάγραμμα που ακολουθεί, όπου η τάση των fractals είναι μεν ανοδική αλλά παρατηρούνται ανά δυο αντίθετοι σχηματισμοί διπλών κορυφών και πυθμένων των οποίων έχουν καταγραφεί στο διάγραμμα με διαφορετικά χρώματα οι γραμμές λαιμού και οι στόχοι τους. Ο πρώτος από τους σχηματισμούς αυτούς είναι η διπλή κορυφή με γραμμή λαιμού το 4,25 και στόχο μακρινό τα 2,5 ευρώ. Η διάσπασή της τον Ιούνιο και τον Αύγουστο πάντως δεν την πήγε ούτε μέχρι τον πρώτο στόχο στο 3,18 περίπου. Και τις δυο φορές σταμάτησε στο 3,30 με αποτέλεσμα να φτιάξει τον πρώτο από τους δυο σχηματισμούς διπλού πυθμένα και τον μοναδικό που είναι αυτή τη στιγμή ενεργοποιημένος, αφού οι τιμές κινούνται πάνω από τη γραμμή λαιμού του στα 4,78 ευρώ. Ο πρώτος του στόχος είναι στα 5,70 περίπου και ο δεύτερος και κατά την άποψή μου κύριος στόχος είναι λίγο πάνω από το εβδομαδιαίο πτωτικό gap στα 6,08 ευρώ.

Οι επόμενοι δυο αντίθετοι σχηματισμοί έχουν γραμμές λαιμού στα 4,50 ο πτωτικός και στα 5,55 ο ανοδικός και οι στόχοι τους είναι με τα ίδια χρώματα στο διάγραμμα. Για την ώρα πάντως οι τιμές συσσωρεύουν ανάμεσά τους με αποτέλεσμα και οι δυο να είναι απενεργοποιημένοι.

ΔΕΗ εβδομαδιαίο: αντίθετοι σχηματισμοί

deh weekly 20 nov αντιθετοι σχηματισμοι

ΔΕΗ Ημερήσιο: κυματικές μετρήσεις και fractals 

deh hmerhsio 20 noe

Στο ημερήσιο διάγραμμα η διαβούλευση με τους φίλους Τasos και Πασχάλη που μας έδωσε και κάποιες τιμές στόχους ανάλογα με το κύμα που είμαστε, επιχειρώ να βγάλω μια κοινή συνισταμένη προσθέτοντας κι ένα σήμα πώλησης από τα fractals τις παραμέτρους του οποίου βλέπουμε στο διάγραμμα. Αν το σήμα πιάσει τον στόχο του και δεν χαθεί η γραμμή τάσης Κ, θα ενισχυθεί και η άποψη του Πασχάλη για leading diagonal που μας πάει σε υψηλότερα επίπεδα. Για την ώρα αν είμαστε σε εσωτερικό κύμα c ενός μεγαλύτερου 4 το σήμα θα επαληθευτεί. Το μικρό κόκκινο βελάκι στην μπάρα της 11/11 είναι άλλο ένα σήμα short που όμως δεν αναφέρθηκε, γιατί δεν υπήρχε stop loss σε ποσοστιαία απόσταση αποδεκτή ως ρίσκο. Η άνοδος που ακολούθησε δικαίωσε αυτή την επιλογή αφού τώρα το ίδιο στοπ που είναι το 5.56 διαμορφώνει ένα ρίσκο και κατ'επέκταση στόχους πολύ πιο λογικούς, ακόμα και στα πλαίσια της συσσώρευσης που ανέφερε και ο SPARTAN ή του καναλιού που ανέφερε ο Πασχάλης.

Η πρώτη στήριξη εντοπίζεται στην γραμμή τάσης V που αν κρατήσει θα έχουμε και νεότερο σχηματισμό διπλού πυθμένα με επίπεδο ενεργοποίησης τα 5,42 ευρώ και η δεύτερη και κυριότερη στην Κ. Αντίστοιχα η πρώτη αντίσταση είναι στο 5,42, η δεύτερη στο stop loss και η τρίτη στο 5,65 όπου και το κοντινό πτωτικό gap από 8/5.

Να προσθέσω και μια πολύ σαφή προοπτική από τον Νίκο Τ που βλέπει ανοδική προοπτική υπολογίζοντας κάπως διαφορετικά την πρόσφατη διόρθωση σε ότι αφορά τις κυματικές μετρήσεις.

ΔΕΗ ημερήσιο Νίκος Τ κυματική μέτρηση

δεη ημερησιο κυματική μέτρηση Νικος Τ

ΔΕΗ ημερήσιο Νίκος Τ ανοδικό τρίγωνο

δεη ημερησιο νικος Τανοδικο τριγωνο 20 νοε

Τέλος και μια άποψη με τα θεμελιώδη της ΔΕΗ από τον Νικόλα 2300

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΟΠΑΠ

25ρης

ΜΥΤΙΛ

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.