ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ως που το λέμε διόρθωση;

25 W L 30 OCT

Στο γραμμικό εβδομαδιαίο βλέπουμε τα τελευταία κεριά σε σχέση με τις R και R1. Αν σας φαίνεται ότι είναι κοντά στη διάσπασή τους ο δείκτης που δίνει μια ακόμη μάχη για την διάσπαση και του εκθετικού 20 εβδομάδων, πρέπει να δείτε και το ημιλογαριθμικό διάγραμμα που ακολουθεί, στο οποίο ενσωματώνονται οι ποσοστιαίες μεταβολές των τιμών έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα.

25 εβδ 30 οκτ

Εδώ βλέπουμε τα κεριά σε σχέση με κρίσιμες στηρίξεις όπως η S που είναι η κάτω γραμμή καθοδικού τριγώνου ή σφήνας R-S, καθώς και η γραμμή λαιμού του σχηματισμού διπλής κορυφής του Ιουνίου. Αμφότερες εφ' όσον διασπαστούν ξανά δείχνουν χαμηλότερα χαμηλά, όσο οι τιμές θα μένουν κάτω από αυτές τις γραμμές. Τέλος η γραμμή στο low fractal  στις 185.41 μονάδες είναι η τελευταία γραμμή που όσο κρατά αφήνει ελπίδες για συνέχιση του ανοδικού μετά από καλή διόρθωση.

Στο ημερήσιο διάγραμμα που ακολουθεί δίνεται έμφαση στις απόπειρες μέτρησης - σύγκρισης των σκελών της κίνησης από το νέο ιστορικό χαμηλό του Αυγούστου. Το τελευταίο ανοδικό σκέλος έφθασε περίπου στο 78,6% του πρώτου ανοδικού. Θα έλεγα ότι θα μπορούσε να τελειώσει εκεί αν έβλεπα να αποτελείται έστω από τρία κύματα της προκοπής που δεν το βλέπω. Με βάση αυτό προτιμώ το σενάριο ότι λαμβάνει χώρα η πρώτη του σοβαρή διόρθωση. Ονόματα δεν λέμε ακόμα. Μπορεί να φθάσει σε ένα retest της γραμμής λαιμού του ανάστροφου ΩΚΩ, ή στην επιβεβαίωση της Κ ως στήριξης. Αποδεκτή ως διόρθωση αρκεί να μην χαθεί το 185,41.

Οι 258,85 μονάδες έχουν σημανθεί  γιατί είναι το μοναδικό high fractal σε μηνιαίο καθ' όλη την πτώση από το 2014 και η τιμή πάνω από την οποία αλλάζει η εβδομαδιαία τάση των fractals σε ανοδική, αφού είναι το υψηλότερο από τα δυο τελευταία εβδομαδιαία high fractals όπως βλέπουμε στα εβδομαδιαία διαγράμματα. Το κρατάμε για να το ξαναδούμε αν η αγορά γυρίσει πάλι ανοδικά, αν π.χ ενθουσιαστεί από τα αποτελέσματα των stress tests.

25ρης σκετος

Στο επόμενο ημερήσιο διάγραμμα γίνεται μια απόπειρα να υπολογιστεί το που θα μπορούσε να φτάσει η διόρθωση (ΑΝ είναι διόρθωση αφ'ενός κι ΑΝ συνεχιστεί αφ' ετέρου) με την χρήση των fibo, τόσο από τις 162 όσο και από τις 185 μονάδες ως το πρόσφατο υψηλό. Μεγάλη συγκέντρωση στηρίξεων που προαναφέρθηκαν και σύμπτωσή τους με την περιοχή του 38,2% και 61,8% αντίστοιχα στην μαρκαρισμένη με πλαίσιο περιοχή τιμών την κάνει υποψήφια να κρατήσει λίγο κάτω από την γραμμή λαιμού του ανάστροφου ΩΚΩ.

25 ρης φιμπο 30 οκτ

Τέλος στο κλασσικό καθημερινό μου διάγραμμα με τα fractals, σημειώνω την αλλαγή του στοπ που ανεβαίνει στην γραμμή λαιμού της διπλής κορυφής αφού στα υψηλά της εβδομάδας τα κέρδη του trade ξεπέρασαν το 10%, έφθασαν μάλιστα περίπου 1% πριν τον στόχο.  Να πω επίσης ότι οι τιμές παραμένουν πάνω από τον ΕΚΜΟ 22 ημερών αλλά έκλεισαν κάτω από τον αντίστοιχο των 3 χαμηλών που δίνει έξοδο από το long. Το γνωστό "σύστημα" όμως δεν πάει καλά φέτος έστω κι αν στο τελευταίο trade έδωσε περίπου 6% κέρδος και γι αυτό δεν ξέρω αν αυτό το στοπ έχει κάποια σημασία. Short με έχουν και τα intaday τα γνωστά. Από τις 217 μονάδες το 60λ κι από τις 215,5 το 120λ. Μην ξεχνάμε όμως και αυτά χάνουν το 2015, χρονιά βατερλώ σχεδόν για τους κινητούς που έχω σε μια εκτίμηση.

25ρης ημερ 30 οκτ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΗ

ΑΛΦΑ

vitalfinance
MetricTrade

One thought to “ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ως που το λέμε διόρθωση;”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.